Lucas Biglia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lucas Biglia
Lucas Biglia – Portugal vs. Argentina, 9th February 2011 (1).jpg
Biglia wekdal ing timnas Argentina taun 2011
Katerangan priangga
Jeneng dawa Lucas Rodrigo Biglia
Tanggal lair (1986-01-30) 30 Januari 1986 (umur 33)
Papan lair Mercedes, Buenos Aires, Argentina
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)[1][2]
Posisi main Defensive midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Milan
Angka 21
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2004–2005 Argentinos Juniors 17 (1)
2005–2006 Independiente 49 (0)
2006–2013 Anderlecht 221 (12)
2013–2017 Lazio 109 (13)
2017– Milan 18 (1)
Tim nasional
2003 Argentina U17 3 (1)
2005 Argentina U20 8 (1)
2011– Argentina 55 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 10 February 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 11 October 2017

Lucas Rodrigo Biglia (pangucap cara Spanyol: [ˈlukas roˈðɾiɣo ˈβiɣlja];[3] (miyos 30 Januari 1986)[4] inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Argèntina ingkang main bal ing klub Seri A Italia A.C. Milan, piyambakipun dados pemain glandhang.

Sadèrèngipun nggabung kaliyan Milan, piyambakipun sampun main pitung mangsa ing Anderlecht, lan damel 312 penampilan ing Liga Pro Belgia, menangaken sekawan medali Argentinos Juniors lan Club Atlético Independiente. Piyambakipun lajeng nelasaken sekawan mangsa kaliyan tim Italia Lazio, sadèrèngipun nggabung kaliyan Milan ing taun 2017.

Biglia nampi amanah kanggé main ing tim nasional Argèntina U-20 lan menangaken Piala Donya Youth Championship FIFA 2005.[5] Piyambakipun makili negaranipun ing Piala Donya FIFA 2014, lan nggayuh ngantos semi final, lan ing tigang turnamèn Copa Amerika, menangaken medali kalih ing Copa Amerika 2015 lan Copa Amerika Centenario 2016.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "2014 FIFA World Cup Brazil: List of Players" (PDF). FIFA.com. 11 June 2014. k. 2. Dijupuk 15 October 2014. 
  2. https://www.acmilan.com/en/news/official-statement/2017-07-16/official-biglia-is-now-red-and-black
  3. In isolation, Biglia is pronounced [ˈbiɣlja].
  4. "Lucas Biglia". Anderlecht. Diarsip saka sing asli ing 2 January 2011. Dijupuk 31 December 2010. 
  5. "FIFA World Youth Championship Netherlands 2005 Teams: Argentina". FIFA. Dijupuk 30 July 2009.