Rúben Dias

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Rúben Dias
Rubén Dias Benfica-Zenit UCL201920 (cropped).jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Rúben dos Santos Gato Alves Dias[1]
Tanggal lair (1997-05-14) 14 Mèi 1997 (umur 25)[2]
Papan lair Amadora, Portugal
Dhuwur 186 cm (6 ft 1 in) [3]
Posisi main Bèg tengah[4]
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester City
Angka 3
Karir nom
2006–2008 Estrela da Amadora
2008–2015 Benfica
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2015–2017 Benfica B 55 (0)
2017–2020 Benfica 91 (9)
2020– Manchester City 73 (3)
Tim nasional
2013 Portugal U16 5 (1)
2013–2014 Portugal U17 18 (0)
2014–2016 Portugal U19 21 (2)
2016–2017 Portugal U20 15 (0)
2017 Portugal U21 4 (0)
2018– Portugal 44 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23:05, Novèmber 2022 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23:26, 10 Dhésèmber 2022 (UTC)

Rúben dos Santos Gato Alves Dias (pangucapan ing basa Portugis: [ˈʁubn ˈdiɐʃ]; lair 14 Mèi 1997) ya iku juru main bal-balan warga nagara Portegal sing main kanggo klub Manchester City ing posisi bèg tengah.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "FIFA World Cup Russia 2018: List of Players: Portugal" (PDF). FIFA. 15 Juli 2018. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 6 Dhésèmber 2019.
  2. "Rúben Dias: Overview". ESPN. Dibukak ing 28 Sèptèmber 2020.
  3. "Rúben Dias: Overview". Premier League. Dibukak ing 11 Juni 2021.
  4. "Rúben Dias: Profile". worldfootball.net. HEIM:SPIEL. Dibukak ing 28 Sèptèmber 2020.