Ezequiel Garay

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ezequiel Garay
Zenit-KS (7).jpg
Garay main ing klub Zenit taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Ezequiel Marcelo Garay González
Tanggal lair (1986-10-10) 10 Oktober 1986 (umur 32)
Papan lair Rosario, Argentina
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)[1]
Posisi main Centre back
Katerangan klub
Tim saiki
Valencia
Angka 24
Karir nom
Newell's Old Boys
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2004–2005 Newell's Old Boys 14 (1)
2005–2008 Racing Santander 60 (12)
2008–2011 Real Madrid 25 (1)
2008–2009Racing Santander (loan) 24 (2)
2011–2014 Benfica 78 (9)
2014–2016 Zenit St. Petersburg 50 (3)
2016– Valencia 40 (4)
Tim nasional
2003 Argentina U17 6 (2)
2008 Argentina U23 9 (0)
2007– Argentina 32 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 05:53, 9 October 2015 (UTC)

Ezequiel Marcelo Garay González (pangucap cara Spanyol: [eseˈkjel ɣaˈɾai];lair tanggal 10 Oktober 1986) ya iku pemain bal-balan profésional Argentina kang main kanggo klub Spanyol Valencia CF minangka bèk tengah.[2] Dhèwèké miwiti kariré ing tim Old Boys Newell nanging pindah menyang Spanyol nalika umur 19 taun, nyambut damel ing La Liga kanthi 109 tetandhingan lan 15 gol sajrone enem mangsa, ing klub Racing de Santander lan Real Madrid.[3] Ing taun 2011 dhèwèké mlebu karo Benfica, menangaké 4 gelar utama, mligi trèbel domèstik ing mangsa 2013-14.[3]

Garay makili Argentina ing Piala Donya FIFA 2014, lan loro turnamèn Copa América.[3]

Karir klub[besut | besut sumber]

Awal taun[besut | besut sumber]

Garay lair ing Rosario, Santa Fe. Ing umur 18 taun, dhèwèké miwiti debut profésional ing Newell Old Boys, ing Divisi Primera. Tetandhingan kapisanan ya iku nglawan Club de Gimnasia y Esgrima La Plata, amarga tim lokal pungkasané menang juwara Apertura ing mangsa 2004-05.

Garay damel 12 panampilan liga kanggo Newell, nggawé gol kapisanan kanggo klub kasebut ing derby lokal nglawan Rosario Central, menang 2-1.[4]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Эсекиэль Гарай" [Ezequiel Garay] (ing basa Russian). FC Zenit. Diarsip saka sing asli ing 30 January 2018. Dijupuk 16 February 2016. 
  2. Garay(dipunundhuh tanggal 30 Januari 2018)
  3. a b c Garay(dipunundhuh tanggal 30 Januari 2018)
  4. "Onwards and upwards for Garay". FIFA.com. 12 June 2008. Dijupuk 30 Januari 2018.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)