Menyang kontèn

Aymeric Laporte

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Aymeric Laporte
Katerangan priangga
Jeneng dawa Aymeric Jean Louis Gérard Alphonse Laporte[1]
Tanggal lair (1994-05-27) 27 Mèi 1994 (umur 30)[2]
Papan lair Agen, Prancis
Dhuwur 1.91 cm (1 in)[3]
Posisi main Bèg tengah
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester City
Angka 14
Karir nom
2000–2009 SU Agen
2009–2010 Bayonne
2010–2011 Athletic Bilbao
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2011–2012 Basconia 33 (2)
2012 Athletic Bilbao B 8 (0)
2012–2018 Athletic Bilbao 161 (7)
2018– Manchester City 113 (8)
Tim nasional
2011 Prancis U-17 11 (1)
2011–2012 Prancis U-18 9 (0)
2012–2013 Prancis U-19 12 (1)
2013–2016 Prancis U-21 19 (1)
2021– Spanyol 19 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23:58, 22 Januari 2023 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20:05, 6 Dhésèmber 2022 (UTC)

Aymeric Jean Louis Gérard Alphonse Laporte (lair 27 Mei 1994) yaiku pemain bal-balan profesional Spanyol sing main dadi bèg tengah kanggo Manchester City.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "List of Players under Written Contract Registered Between 01/01/2018 and 31/01/2018". The Football Association. kc. 5. Diarsip saka sing asli ing 24 Oktober 2019.
  2. "Aymeric Laporte". 11v11.com. AFS Enterprises. Dibukak ing 11 Juli 2018.
  3. "A. Laporte: Summary". Soccerway. Perform Group. Dibukak ing 17 Juni 2019.