Raheem Sterling

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Raheem Sterling
Raheem Sterling (24366304179) (cropped).jpg
Sterling main ing klub Manchester City taun 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa Raheem Shaquille Sterling[1]
Tanggal lair (1994-12-08) 8 Dhésèmber 1994 (umur 26)
Papan lair Kingston, Jamaica
Dhuwur 5 ft 7 in (1.70 m)[2]
Posisi main Panyerang; gelandhang serang
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester City
Angka 7
Karir nom
2003–2010 Queens Park Rangers
2010–2012 Liverpool
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2012–2015 Liverpool 95 (18)
2015–saiki Manchester City 84 (27)
Tim nasional
2009–2010 Inggris U16 7 (1)
2010–2011 Inggris U17 13 (3)
2012 Inggris U19 1 (0)
2012–2013 Inggris U21 8 (3)
2012–saiki Inggris 35 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 21:53, 2 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 16:12, 1 January 2018 (UTC)

Raheem Shaquille Sterling (lair 8 Dhésèmber 1994) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional saking Inggris, ingkang main ing posisi gelandhang ing klub Liga Primér Inggris klub Manchester City lan Tim Nasional Bal Inggris.[3] Piyambakipun naté pikantuk bebingah Golden Boy Award ing taun 2014 saking pakempalan jurnalis Éropah, Sterling mlebet kategori juru main bal ingkang saé piyambak U-21 ing wewengkon Éropah.[3] Ing taun 2015 satunggaling survèi déning Soccerex nglebetaken Sterling ing kategori juru main bal enèm ingkang paling mirunggan ing Éropah, kanthi regi 49 yuta euro.[3][4]

Sterling lair ing Jamaika, piyambakipun pindhah dhateng London wekdal umur gangsal taun. Piyambakipun miwiti karir ing Queens Park Rangers sadéréngipun pindhah dhateng klub Liverpool in 2010. Ing wulan Juli 2015, Sterling pindhah dhateng klub Manchester City kanthi regi transfer 49 yuta euro.[4]

Sterling main ing tim nasional Inggris U-16, U-17, lan U-21. Sterling mlebet tim senior Inggris ing wulan Novèmber 2012 lan ndhèrèk ing Piala Donya 2014.[4]

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol déning klub, mangsa lan kompetisi
Klub Mangsa Liga Piyala FA Piyala Liga Eropah Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Liverpool 2011–12 Liga Primèr Inggris 3 0 0 0 0 0 3 0
2012–13 Liga Primèr Inggris 24 2 1 0 1 0 10 0 36 2
2013–14 Liga Primèr Inggris 33 9 3 0 2 1 38 10
2014–15 Liga Primèr Inggris 35 7 5 1 4 3 8 0 52 11
Gunggung 95 18 9 1 7 4 18 0 129 23
Manchester City 2015–16 Liga Primèr Inggris 31 6 2 1 4 1 10 3 47 11
2016–17 Liga Primèr Inggris 33 7 5 1 1 0 8 2 47 10
2017–18 Liga Primèr Inggris 33 18 2 1 3 0 8 4 46 23
2018–19 Liga Primèr Inggris 34 17 4 3 3 0 10 5 0 0 51 25
2019–20 Liga Primèr Inggris 33 20 4 1 5 3 9 6 1 1 52 31
2020–21 Liga Primèr Inggris 30 10 3 1 4 2 10 1 47 14
Gunggung 194 78 20 8 20 6 55 21 1 1 290 114
Gunggung karir 289 96 29 9 27 10 73 21 1 1 419 137

Nagara[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol adhedhasar tim nasional lan taun
Tim nasional Taun Panampilan Gol
Inggris 2012 1 0
2014 12 0
2015 7 2
2016 9 0
2017 6 0
2018 12 2
2019 9 8
2020 2 1
2021 3 1
Gunggung 61 14

Gol Internasional[besut | besut sumber]

Dhaptar gol internasional dicithak déning Raheem Sterling
Nomer Surya Papan Main Mungsuh Angka Asil Kompetisi Ref.
1 27 Maret 2015 Stadhion Wembley, London, Inggris 14 Flag of Litowen Litowen 3–0 4–0 Kuwalifikasi Euro 2016
2 9 Oktober 2015 Stadhion Wembley, London, Inggris 18 Flag of Éstlan Éstlan 2–0 2–0 Kuwalifikasi Euro 2016
3 15 Oktober 2018 Estadio Benito Villamarín, Sevilla, Spanyol 46 Flag of Sepanyol Sepanyol 1–0 3–2 2018–19 UEFA Nations League A
4 3–0
5 22 Maret 2019 Stadhion Wembley, London, inggris 48 Flag of Républik Céko Républik Céko 1–0 5–0 Kuwalifikasi Euro 2020
6 3–0
7 4–0
8 25 Maret 2019 Stadhion Podgorica City, Podgorica, Montenegro 49 Flag of Giri Cemeng Giri Cemeng 5–1 5–1 Kuwalifikasi Euro 2020
9 7 Sèptèmber 2019 Stadhion Wembley, London, Inggris 52 Flag of Bulgari Bulgari 3–0 4–0 Kuwalifikasi Euro 2020
10 10 Sèptèmber 2019 Stadhion St Mary's, Southampton, Inggris 53 Kosovo 1–1 5–3 Kuwalifikasi Euro 2020
11 14 Oktober 2019 Stadhion Vasil Levski National, Sofia, Bulgaria 55 Flag of Bulgari Bulgari 4–0 6–0 Kuwalifikasi Euro 2020
12 5–0
13 5 Sèptèmber 2020 Laugardalsvöllur, Reykjavík, Eslan 57 Flag of Èslan Èslan 1–0 1–0 2020–21 UEFA Nations League A
14 25 March 2021 Stadhion Wembley, London, Inggris 59 San Marino 3–0 5–0 Kuwalifikasi Piyala Donya 2022

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. for 2017/18 Premier League confirmed(dipunundhuh tanggal 9 Januari 2018)
  2. Sterling: Overview |publisher=Premier League(dipunundhuh tanggal 9 Januari 2018)
  3. a b c Sterling most valuable young player in Europe(dipunundhuh tanggal 9 Januari 2018)
  4. a b c 20 UNDER 21. SUMMER 2015(dipunundhuh tanggal 9 Januari 2018)