Raheem Sterling

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Raheem Sterling
Raheem Sterling (24366304179) (cropped).jpg
Sterling main ing klub Manchester City taun 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa Raheem Shaquille Sterling[1]
Tanggal lair (1994-12-08) 8 Dhésèmber 1994 (umur 25)
Papan lair Kingston, Jamaica
Dhuwur 5 ft 7 in (1.70 m)[2]
Posisi main Panyerang; gelandhang serang
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester City
Angka 7
Karir nom
2003–2010 Queens Park Rangers
2010–2012 Liverpool
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2012–2015 Liverpool 95 (18)
2015– Manchester City 84 (27)
Tim nasional
2009–2010 Inggris U16 7 (1)
2010–2011 Inggris U17 13 (3)
2012 Inggris U19 1 (0)
2012–2013 Inggris U21 8 (3)
2012– Inggris 35 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 21:53, 2 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 16:12, 1 January 2018 (UTC)

Raheem Shaquille Sterling (lair 8 Dhésèmber 1994) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional saking Inggris, ingkang main ing posisi gelandhang ing klub Liga Primér Inggris klub Manchester City lan Tim Nasional Bal Inggris.[3] Piyambakipun naté pikantuk bebingah Golden Boy Award ing taun 2014 saking pakempalan jurnalis Éropah, Sterling mlebet kategori juru main bal paling saé U-21 ing wewengkon Éropah.[3] Ing taun 2015 satunggaling survèi déning Soccerex nglebetaken Sterling ing kategori juru main bal enèm ingkang paling mirunggan ing Éropah, kanthi regi 49 yuta euro.[3][4]

Sterling lair ing Jamaika, piyambakipun pindhah dhateng London wekdal umur gangsal taun. Piyambakipun miwiti karir ing Queens Park Rangers sadéréngipun pindhah dhateng klub Liverpool in 2010. Ing wulan Juli 2015, Sterling pindhah dhateng klub Manchester City kanthi regi transfer 49 yuta euro.[4]

Sterling main ing tim nasional Inggris U-16, U-17, lan U-21. Sterling mlebet tim senior Inggris ing wulan Novèmber 2012 lan ndhèrèk ing Piala Donya 2014.[4]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. for 2017/18 Premier League confirmed(dipunundhuh tanggal 9 Januari 2018)
  2. Sterling: Overview |publisher=Premier League(dipunundhuh tanggal 9 Januari 2018)
  3. a b c Sterling most valuable young player in Europe(dipunundhuh tanggal 9 Januari 2018)
  4. a b c 20 UNDER 21. SUMMER 2015(dipunundhuh tanggal 9 Januari 2018)