Nathan Aké

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nathan Aké
Nathan Ake 2013.jpg
Aké playing for Chelsea in 2013
Katerangan priangga
Jeneng dawa Nathan Benjamin Aké[1]
Tanggal lair (1995-02-18) 18 Fèbruari 1995 (umur 27)[2]
Papan lair The Hague, Netherlands
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)[3]
Posisi main Centre-back / Left-back[4]
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester City
Angka 6
Karir nom
2003–2007 ADO Den Haag
2007–2011 Feyenoord
2011–2012 Chelsea
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2012–2017 Chelsea 7 (0)
2015Reading (loan) 5 (0)
2015–2016Watford (loan) 24 (1)
2016–2017AFC Bournemouth (loan) 10 (3)
2017–2020 AFC Bournemouth 105 (8)
2020– Manchester City 19 (2)
Tim nasional
2009–2010 Netherlands U15 5 (0)
2010–2011 Netherlands U16 6 (3)
2011–2012 Netherlands U17 27 (3)
2012–2013 Netherlands U19 8 (3)
2013–2016 Netherlands U21 22 (2)
2017– Netherlands 23 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23:34, 12 February 2022 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 16 November 2021

Nathan Benjamin Aké (lair 18 Fèbruari 1995) ya iku juru main bal-balan profesional Walanda kang main minangka bek kanggo klub Liga Utama Manchester City lan tim nasional Walanda. Sanajan dheweke biasane main dadi bek tengah, dheweke uga ditugasake minangka bek kiwa.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Updated squads for 2017/18 Premier League confirmed". Premier League. 2 February 2018. Dibukak ing 9 February 2018.
  2. "Nathan Aké: Overview". ESPN. Dibukak ing 31 July 2020.
  3. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng PremProfile
  4. "Nathan Aké: Profile". worldfootball.net. HEIM:SPIEL. Dibukak ing 31 July 2020.