ADO Den Haag

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
ADO Den Haag
Lambang ADO Den Haag
Jeneng jangkep Ing.: Haagsche Football Club
Bld.: Alles Door Oefenen
Den Haag
Peparab {{{nickname}}}
Diadegaké 1 Februari 1905
Lapangan Stadion Kyocera,
Den Haag
Kapasitas 15.000
Ketua Mark van der Kallen
Manajer Maurice Steijn
Liga Eredivisie
2011–12 ke-15, Eredivisie
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam tandang

ADO Den Haag (nama jangkep: Alles Door Oefenen Den Haag) minangka sawijining klub bal-balan saking nagara Walanda. Wekdal punika, klub ADO Den Haag kagungan markas wonten ing Stadion Kyocera ingkang kagungan kapasitas 15.000 penonton. Stadion kasebut wiwitanipun kagungan nama Stadion Den Haag. Sadèrèngipun, klub punika markasipun wonten ing Stadion Zuiderpark.[1]

Klub punika sadèrèngipun dipunkenal kanthi nama FC Den Haag, kanthi ADO makili klub wonten ing cabang amatir. Tembung kanthi basa Walanda, "Alles Door Oefenen" wonten ing nama jangkepipun kagungan teges Sedayanipun lumantar saking gladhèn.

Werni kandhang klub punika inggih kuning lan ijem, sami kaliyan werni bendera Den Haag.

Sajarah[besut | besut sumber]

ADO Den Haag dipundhirikaken rikala tanggal 1 Februari 1905. Ananging, wiwit awal, klub punika nglamai kendhala saperlu saingan kaliyan klub-klub ageng sanèsipun. Bab punika kasebabaken sala satunggalipun, amargi popularitas kriket wonten ing kutha Den Haag.

ADO Den Haag menangaken gelar Eredivisie nalika musim 1942 lan 1943. ADO Den Haag ugi menangaken Piala KNVB rikala taun 1968 lan 1975 nalika taksih migunakaken nama FC Den Haag. Kesuksesanipun wonten ing tingkat Éropah inggih punika wonten ing Piala Winners UEFA rikala taun 1976. ADo Den Haag adhep-adhepan kaliyan West Ham United wonten ing babak perempat final. Nalika pertandingan pisanan wonten ing Den Haag, saged menang kanthi 4–2. Ananging, lajeng asor sasampunipun kalah 3–1 wonten ing pertandingan kaping kalih ing London, Inggris.[2]

Sasampunipun dangu main wonten ing Eerste Divisie, ADO Den Haag main 4 musim wonten ing Eredivisie, saderengipun wangsul malih degradasi nalika musim 20062007. Sasampunipun sukses mungkasi musim wonten ing posisi angka 6 ing musim 20072008 lan kasil menang wonten ing pertandingan play-off, ADO Den Haag saged mlebet malih ing Eredivisie ing musim 2008—2009.[3] ADO Den Haag miwiti musim 2008—2009 kanthi 2 kemenangan, saengga mbekta ADO Den Haag dhateng puncak klasemen Eredivisie kangge kapisanan wonten ing wekdal 32 taun pungkasan.

Gelar[besut | besut sumber]

1942, 1943
1968, 1975
Juara kedua Piala KNVB: 6
1959, 1963, 1964, 1966, 1972, 1987
1957, 1986, 2003

Dhaptar pemain[besut | besut sumber]

Skuad utama[besut | besut sumber]

Per 10 Juli 2012.

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Nèderlan GK Gino Coutinho (wakil kapten)
2 Cithakan:Country data MAR DF Ahmed Ammi
3 Nèderlan DF Vito Wormgoor
4 Honggari DF Gábor Horváth
5 Nigeria DF Kenneth Omeruo (pinjaman dari Chelsea)
6 Nèderlan MF Danny Holla
7 Nèderlan MF Kevin Jansen
8 Nèderlan MF Aaron Meijers
9 Nèderlan FW Rydell Poepon
10 Nèderlan MF Jens Toornstra (kapten)
11 Nèderlan MF Tjaronn Chery
12 Slovénia MF Aleksandar Radosavljevič
14 Nèderlan MF Kevin Visser
15 Nèderlan DF Dion Malone
No. Pos. Jeneng
16 Filipina MF Paul Mulders
17 Nèderlan MF Ramon Leeuwin
18 Nèderlan DF Tom Beugelsdijk
20 Nèderlan DF Christian Supusepa
21 Nèderlan FW Mike van Duinen
22 Nèderlan GK Robert Zwinkels
23 Nèderlan FW Giovanni Korte
24 Nèderlan GK Martijn de Zwart
27 Nèderlan FW Stanley Elbers
28 Nèderlan MF Adil Tihouna
29 Nèderlan DF Tim de Rijk
36 Nèderlan FW Charlton Vicento
37 Nèderlan MF Garry Mendes Rodrigues
39 Nèderlan DF Diego Liefden

Kaampilaken[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
Nèderlan FW Jarchinio Antonia (di Go Ahead Eagles)
Nèderlan DF Tom Beugelsdijk (di FC Dordrecht)
Nèderlan DF Kai van Hese (di FC Dordrecht)
No. Pos. Jeneng
Nèderlan FW Santy Hulst (di FC Dordrecht)
Jerman GK Nico Pellatz (di Excelsior)
Nèderlan MF Leroy Resodihardjo (di Almere City FC)

Pelatih[besut | besut sumber]

Punika minangka pelatih ingkang natè nglatih ADO Den Haag.[4]

Pelatih Masa Jabatan
Ostenrik Franz Gutkas 1954–1955
Nèderlan Rinus Loof 1955–1962
Ostenrik Ernst Happel 1962–1969
Cithakan:Country data Cekoslowakia Vaclav Jezek 1969–1972
Nèderlan Hans Kraay 1980–1981
Nèderlan Cor van der Hart 1981–1983
Nèderlan Rob Baan 1983–1986
Nèderlan Pim van de Meent 1986–1988
Nèderlan Co Adriaanse 1988–1991
Nèderlan Nol de Ruiter 1992–1994
Nèderlan Lex Schoenmaker 1994–1995
Pelatih Masa Jabatan
Nèderlan Theo Verlangen 1995–1996
Nèderlan Mark Wotte 1996–1998
Nèderlan André Hoekstra 1998–1999
Nèderlan Rinus Israèl 2001–2004
Nèderlan Frans Adelaar 2004–2006
Nèderlan Lex Schoenmaker 2006–2007
Nèderlan Wiljan Vloet 2007–2008
Nèderlan André Wetzel 2008–2009
Nèderlan Raymond Atteveld 2009–2010
Nèderlan Maurice Steijn 2010
Nèderlan John van den Brom 2010–kini

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Eredivisie


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=ADO_Den_Haag&oldid=1037613"