West Ham United F.C.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
West Ham United
Logo
Jeneng dawaWest Ham United Football Club
ParabanThe Hammers
The Irons
The Academy of Football
YasaCithakan:Mula tanggal dan usia
(dengan nama Thames Ironworks)
StadhiyonRoyal London Stadium
London, Inggris
Momotan35.016[1]
BakuJason Wong [2]
MènèjerSekotlan David Moyes
LigaLiga Utama Inggris
2011–12ke-3, Football League Championship
(promosi setelah menjadi juara play-off)
Sana jaringanKaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Katelu
Stadhion Boleyn Ground Kandhang WHUFC

West Ham United Football Club inggih punika sawijining klub sèpak bola Inggris ingkang bermarkas ing London. Klub punika mainakèn tetandhingan kandangipun ing Stadion Boleyn Ground (Upton Park) ingkang kapasitasipun 35.016 kursi. Seragam punika gadhah warni wungu-biru enèm kados gadhahipun Aston Villa lan Burnley. Sapunika West Ham nembé ngandhang wonten Royal London Stadium, jalaran kandhangipun ingkang asli nembe dipun renovasi.

Pemain[besut | besut sumber]

Skuat utama[besut | besut sumber]

Per 4 Juli 2012.[3]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Jerman GK Marc-André Ter Stegen
2 Inggris DF Sam Byram
3 Inggris DF Aaron Cresswell
4 Niu Sélan DF Winston Reid
5 Inggris DF James Tomkins
6 Senegal MF Cheikhou Kouyaté
7 Prancis MF Dimitri Payet
8 Inggris FW Mark Noble (Captain)
9 Inggris FW Andy Carroll
10 Jerman MF Kevin Volland
11 Ékuador FW Enner Valencia
12 Républik Irlan MF Josh Cullen
13 Argèntina MF Manuel Lanzini
14 Inggris FW Michail Antonio
No. Pos. Jeneng
15 Republik Irlandia DF John O'Shea
16 Républik Irlan DF Joey O'Brien
18 Republik Irlandia GK Darren Randolph
19 Sekotlan DF Stephen Hendrie
20 Sepanyol MF Pedro Obiang
21 Niu Sélan FW Chris Wood
22 Inggris DF Reece Oxford
27 Uruguay MF Diego Poyet
34 Switserlan GK Raphael Spiegel
35 Inggris DF Reece Burke
42 Nurwègen MF Martin Samuelsen
48 Inggris FW Luka Belić
54 Inggris DF Leo Chambers
69 Républik Irlan FW Anthony Scully
Earliest club shot, during its founding year as Thames Ironworks in 1895
Barkas:WestHamPreviousLogo.png
The previous club crest 1987–1997

Gelar[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Stadium information". West Ham United F.C. Dibukak ing 29 April 2010.
  2. "Ownership". Whufc.com. Dibukak ing 14 January 2011.
  3. "2010/11 First-team squad". Dibukak ing 26 August 2011.

Ndelengen Uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]