Wimbledon F.C.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wimbledon F.C. ing taun 1896

Wimbledon Football Club iku jeneng salahsijiné mantan klub bal-balan profesional teka Wimbledon, kuloné London, Inggris. Didirikné taun 1889 nganggo jeneng Wimbledon Old Tengah Football Club.[A] Klub iki ngentekné akèh wektu nggo bal-balan amatir karo semi-profesional non-Liga, sadurungé kepilih dadi anggota Football League taun 1977. Klub iki bisa kalebu Divisi kapisan taun 1986, sakbaré kuwi sangang musim ndhik liga lan amung patang musim sawisé onok ndhik Divisi kepapat.

Wimbledon bisa terus ndhik Divisi Kapisan lan sawisé kui Liga Primer teka taun 1986 nganti taun 2000. Sing paling kawentar ya iku taun  1988, Wimbledon ngalahné Liverpool 1-0 ndhik final Piala FA[1], terus sakbaré iku dadi klub bal-balan nomer loro (sawisé Old Carthusians Football Club) sing menangné keloro piala, ya iku Piala FA karo Piala FA Amatir, ndhik taun 1988.[2]

Nyusul panerbitané Taylor Report, sing ngerékomendasikné lèk kabèh klub nggon papan ndukur kudu tandhing ndhik stadion sing nduwé nggon lungguh, klub kuwi akhiré mutusné pindah nggon kandangé ndhik  Plough Lane taun 1991. Sakbaré kui Wimbledon nglekasi mbagi stadion kandang karo tangga cidheké Crystal Palace, ndhik ndi onok perjanjian awal sementarané berlangsung punjol teko rolas taun.

Kanyatan pait kudu dhewekné terima mergané musim 1999-2000 dhewekné kedegradasi ana ing Divisi Championship sakbaré 14 taun berjuang ndhik Premier League.[2]

Ndèk bulan Mèi 2002, bar nolak akèh macam kamungkinan nggon sing anyar, klub kui diwènèhi izin nggo mindahné 56 mil (90 km) ana ing loré  Milton Keynes ndhik Buckinghamshire. Langkahé pepindahan kuwi teka nggon asalé dekné ndhik kidulé London nggak populer kanggo pendukung bal-balan utawa penggemar sing klub sing wis onok sejak klub didhekné.

Akèh pendukung [3][4] nanggepi relokasi sing direncanakné kui karo gawé klub anyar , AFC Wimbledon. Wimbledon akhiré pindah bulan September 2003, lan dadi Milton Keynes Dons wektu  Juni 2004.[5]

Ndèk puteran loro Piala FA taun 2012 iki nemukné tim sing padha-padha ngeklaim ndué tradisi sing padha. Milton Keynes Dons FC MK Dons akhiré ngelawan AFC Wimbledon. Hal kui uga dirasakné karo pendukung keloroné. Iki pertemuan ing sapisan sakbibaré Wimbledon pindah ana ing Milton Keynes. Uniké wektu tetandhingan keloro tim padha-padha njerit We Are Wimbledon.[6]

Singkaté, MK Dons kui klub ”franchise” teka Wimbledon FC sing ngadhek taun 188 nanging AFC Wimbledon iku klub sing didhekné karo pendukungé Wimbledon FC amarga ora puas karo pindahé Wimbledon ana ing Milton Keynes.[6]

Sajarah Kit[besut | besut sumber]

Taun Produsèné Kit Sponsoré
1975–77 Bukta none
1977-1981 Adidas
1980-81 Golddigger
1981-82 Osca none
1982-83 Mileta
1983-84 Barralan Crispins
1984-85 Spall John Lelliott
1985-86 Mileta
1986-88 Spall Truman
1988-89 Hummel Carlsberg
1989-91 Samsung
1991-1993 Admiral none
1993-94 Ribero LBC
1994-95 Own Brand Elonex
1995-96 Core
1996-1999 Lotto
1999-2000 Tiny Computers
2000-01 Puma
2001-02 Maximuscle
2002-04 Patrick GO-MK

Pamain-pamainé[besut | besut sumber]

Tim Kapisané[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Inggris GK Scott Bevan [a]
2 Inggris DF Warren Barton
3 Inggris DF Peter Hawkins
4 Inggris MF Nick McKoy [a]
5 Irlandia Lor DF Mark Williams
6 Inggris DF Darren Holloway (on loan to Scunthorpe United)
7 Prancis DF Harry Ntimban-Zeh [a]
8 Inggris MF Wade Small [a]
10 Inggris FW Dean Holdsworth
12 Inggris GK David Martin [a]
13 Inggris GK Paul Heald [a]
14 Inggris FW Lionel Morgan
15 Cithakan:Country data SLE FW Albert Jarrett [a]
16 Sekotlan FW Jamie Mackie [a]
No. Pos. Jeneng
17 Nigeria DF Shola Oyedele [a]
18 Inggris FW Wayne Gray
19 Inggris DF Ben Chorley [a]
20 Inggris MF Gary Smith (on loan from Middlesbrough)[a]
21 Jerman DF Nico Herzig
22 Filipina MF Robert Gier
23 Inggris MF Alex Tapp [a]
24 Inggris DF Jermaine Darlington [b]
25 Inggris DF Dean Lewington [a]
26 Inggris MF Jason Puncheon [a]
27 Inggris MF Michael Gordon [b]
28 Cithakan:Country data SLE DF Malvin Kamara [a]
29 Inggris MF Ben Harding [a]
30 Wales GK Lee Worgan
a ^ Nduduhné pamain sing main kanggo Milton Keynes Dons[c]
b ^ Nduduhné pamain sing main kanggo AFC Wimbledon[c]
c ^ Sumberé teka Soccerbase.

Panghargian[besut | besut sumber]

Panghargian Taun
FA Cup winners 1987–88
Football League Second Division promotion 1985–86
Football League Third Division promotion 1983–84
Football League Fourth Division champions 1982–83
promotion 1978–79, 1980–81
FA Amateur Cup winners 1962–63
runners-up 1934–35, 1946–47
Football League Group Trophy runners-up 1980–81
Anglo-Italian Cup runners-up 1975–76
Southern Football League champions 1974–75, 1975–76, 1976–77
runners-up 1967–68
Isthmian League champions 1930–31, 1931–32, 1934–35, 1935–36, 1958–59, 1961–62, 1962–63, 1963–64
runners-up 1949–50, 1951–52
Athenian League runners-up 1920–21

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "a full list of FA Cup winners". theFA.com. Dijupuk 20 June 2012. 
  2. ^ a b "Siapa, Sih, MK Dons Itu?". www.panditfootball.com. Dijupuk 10 August 2016. 
  3. ^ Heller, Ivor (1 September 2002). "Wombles are on their way". The Guardian (London: Guardian News and Media). Dijupuk 20 June 2012. 
  4. ^ Pryce, Robert (26 August 2002). "The Dons flow in front of the few". The Guardian (London: Guardian News and Media). Dijupuk 20 June 2012. 
  5. ^ "Wimbledon become MK Dons FC". The Guardian (London: Guardian News and Media). 21 June 2004. Dijupuk 20 June 2012. 
  6. ^ a b "Rumitnya Sebuah Loyalitas dalam Derby Wimbledon". www.panditfootball.com. Dijupuk 10 August 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]