Southampton F.C.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Southampton F.C.
600px-Colori di Southampton.png
Jeneng dawaSouthampton Football Club
ParabanThe Saints
Yasa21 Novèmber 1885; 135 taun kapungkur (1885-11-21) as St. Mary's Y.M.A.
StadhiyonSt Mary's
Momotan32,384
BakuLander Sports Investment
MantriGao Jisheng
MènèjerRalph Hasenhüttl
Sana jaringanKaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Katelu
Current season
Stadhion Saint Mary's Kandhang Soton

Southampton Football Club yaiku salah sawijining klub bal-balan kang mapan ana pesisir kidul Inggris. Saiki Southampton wis nglakoni 18 mangsa Liga Inggris kaetung saka taun 2005, klub iki wis main ana ing telung dhivisi, naté mlorod dhivisi kaping pindho, lan munggah dhivisi kaping pindho.Soton (celukan cekaké) naté rélegasi ing kandhangé lawas yaiku Stadhion The Dèll kang dianggo lawasé 113 taun sajroning main ing limang dhivisi. Jeneng Saint Mary's kajupuk saka gereja ing kutha Southampton, nalika klub diadegaké ing taun 1855 minangka klub Inggris kang isine pemain-pemain enom. Ing taun 1888, Southampton kasil menangaké piala kang kapisan kanggo klub (The Hampshire Junior Cup) banjur dumadi Sanit Mary's F.C. lan suwé-suwé diparabi 'The Saints'.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "SOUTHAMPTON FC | Southampton Football Club: A history". Southampton FC (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-07-11.