Aston Villa F.C.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Aston Villa
Logo Aston Villa Football Club
Jeneng dawaAston Villa Football Club
ParabanThe Villa, Villans, Lions (Singa), The Claret and Blue (Merah Anggur dan Biru)
Jeneng cendhakVilla
YasaMaret 1874[1]
StadhiyonVilla Park
Jalan Trinity, Birmingham B6 6HE, Inggris[2]
Momotan42.788[3][4]
BakuAmérika Sarékat Randy Lerner
MènèjerPrancis Rémi Garde
LigaLiga Utama Inggris
2012—13kaping 15, Liga Utama Inggris
Sana jaringanKaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Current season
Stadhion Villa Park Kandhang Aston Villa F.C.

Aston Villa Football Club ya iku klub bal-balan utawa bal-balan profésional kang markasé ana ing Villa Park, Birmingham, Inggris. Klub iki main ing Liga Utama Inggris lan dadi salah sijining klub pendiri Liga Sepak Bola (Football League) nalika taun 1888 sarta Liga Utama ing taun 1992. Aston Villa minangka salah sawijining klub tuwa dhéwé lan paling sukses ing nagara Inggris.

Prestasi[besut | besut sumber]

Aston Villa wis menangaké pakurmatan Liga Éropah lan liga domestik. Pakurmatan pungkasan ya iku in 1996 nalika menangaké Piala Liga League Cup.[5]

Éropah[besut | besut sumber]

Domestik[besut | besut sumber]

League titles

Cups

Pamain[besut | besut sumber]

Regu Saiki[besut | besut sumber]

Cocok tanggal 15 September 2007.[9][10]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "Aston Villa Football Club information". BBC Sport. 201-1-1. Dibukak ing 2007-6-26. Check date values in: |accessdate=, |date= (pitulung)
  2. "Aston Villa | Villa Park | Travel | Getting to Villa Park | Getting to Villa Park". Avfc.co.uk. Dibukak ing 2011-09-22.
  3. "Villa held by 10 man United (match attendance at top)". Sky Sports. 2010-2-10. Dibukak ing 2010-2-11. Check date values in: |accessdate=, |date= (pitulung)
  4. "Aston Villa 1 – 1 Man Utd (match attendance at bottom)". BBC Sport. 2010-2-11. Dibukak ing 2010-2-10. Check date values in: |accessdate=, |date= (pitulung)
  5. a b c "AVFC club Honours". AVFC. Dibukak ing 2007-07-08.
  6. Up until 1992, the top division of English football was the Football League First Division; since then, it has been the Premier League.
  7. Now known as the English Championship
  8. Now know as English League one
  9. "SQUAD LIST". Aston Villa FC. Dibukak ing 2007-09-03.
  10. "Aston Villa complete Salifou move". BBC Sport. 2007-08-31. Dibukak ing 2007-09-03. Check date values in: |date= (pitulung)

Réferènsi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Aston Villa F.C.Cithakan:FA Premier LeagueCithakan:Original Football League clubs

Gladri[besut | besut sumber]

Grup pungkasan kang miwiti kawujude Aston Villa F.C. Holte End