Aston Villa F.C.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Aston Villa
Logo Aston Villa Football Club
Jeneng dawa Aston Villa Football Club
Paraban The Villa, Villans, Lions (Singa), The Claret and Blue (Merah Anggur dan Biru)
Jeneng cendhak Villa
Yasa Maret 1874[1]
Stadhiyon Villa Park
Jalan Trinity, Birmingham B6 6HE, Inggris[2]
Momotan 42.788[3][4]
Baku Amérika Sarékat Randy Lerner
Mènèjer Prancis Rémi Garde
Liga Liga Utama Inggris
2012—13 kaping 15, Liga Utama Inggris
Sana jaringan Kaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Current season

Aston Villa Football Club ya iku klub bal-balan utawa sepak bola profesional kang markasé ana ing Villa Park, Birmingham, Inggris. Klub iki main ing Liga Utama Inggris lan dadi salah sijining klub pendiri Liga Sepak Bola (Football League) nalika taun 1888 sarta Liga Utama ing taun 1992. Aston Villa minangka salah sawijining klub tuwa dhéwé lan paling sukses ing nagara Inggris.

Prestasi[besut | besut sumber]

Aston Villa wis menangaké pakurmatan Liga Éropah lan liga domestik. Pakurmatan pungkasan ya iku in 1996 nalika menangaké Piala Liga League Cup.[5]

Éropah[besut | besut sumber]

Domestik[besut | besut sumber]

League titles

Cups

Pamain[besut | besut sumber]

Regu Saiki[besut | besut sumber]

Cocok tanggal 15 September 2007.[9][10]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Aston Villa Football Club information". BBC Sport. 201-1-1. Dijupuk 2007-6-26.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  2. ^ "Aston Villa | Villa Park | Travel | Getting to Villa Park | Getting to Villa Park". Avfc.co.uk. Dijupuk 2011-09-22. 
  3. ^ "Villa held by 10 man United (match attendance at top)". Sky Sports. 2010-2-10. Dijupuk 2010-2-11.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  4. ^ "Aston Villa 1 – 1 Man Utd (match attendance at bottom)". BBC Sport. 2010-2-11. Dijupuk 2010-2-10.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  5. ^ a b c "AVFC club Honours". AVFC. Dijupuk 2007-07-08. 
  6. ^ Up until 1992, the top division of English football was the Football League First Division; since then, it has been the Premier League.
  7. ^ Now known as the English Championship
  8. ^ Now know as English League one
  9. ^ "SQUAD LIST". Aston Villa FC. Dijupuk 2007-09-03. 
  10. ^ "Aston Villa complete Salifou move". BBC Sport. 2007-08-31. Dijupuk 2007-09-03.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)

Réferènsi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Aston Villa F.C.Cithakan:FA Premier LeagueCithakan:Original Football League clubs

Gladri[besut | besut sumber]

Grup pungkasan kang miwiti kawujude Aston Villa F.C. Holte End