Tim nasional bal-balan Jerman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jerman
Lambang asosiasi
Julukan Die Nationalmannschaft
Asosiasi Deutscher Fußball-Bund (DFB)[1]
Pelatih  Jerman Joachim Löew
Penampilan
terbanyak
Lothar Matthäus (150)
Pencetak gol
terbanyak
Gerd Müller (68)

Cithakan:Football kit/test

Cithakan:Football kit/test

Pertandingan internasional pisanan
Swiss 5 - 3 Jerman
(Basel, Swiss; 5 April 1908) 1872)
Kamenangan paling gedhé
Jerman 16 - 0 Rusia
(Stockholm, Swedia; 1 Juli 1912)
Kekalahan paling gedhé
Inggris 9 - 0 Jerman
(Oxford, Inggris; 16 Maret 1909)
Piala Donya
Panampilan 16 (Pisanan ing 1934)
Kasil paling apik Juara, 1954, 1974, 1990
Piala Éropah
Penampilan 9 (Pisanan ing 1972)
Hasil terbaik Juara, Cithakan:Ec2, Cithakan:Ec2, Cithakan:Ec2

Tim nasional sépak bola Jerman iku tim sing makili Jerman jroning kajuwaraan bal-balan internasional. Jerman nduwèni cathetan sing apik jroning saben turnamèn Piala Donya. Cathetan prèstasi kaping 3 juwara donya, mung dikalahaké déning tim Brasil. Saliyané iku tim nasional bal-balan Jerman Wétan uga naté menangaké Olimpiade.

Pelatih tim Jerman saiki ya iku Jürgen Klinsmann. Klinsmann, sing ngganti Rudi Völler sing mundur sawisé gagal ing Piala Éropah 2004 ing Portugal, nggabungaké pamain anom lan senior ing kubu Jerman, saéngga dhèwèké masang Oliver Kahn, Jens Lehmann lan Michael Ballack sing duwé pengalaman sekaligus karo sawetara pamain anyar ing tim nasional Jerman, kaya Philipp Lahm, Lukas Podolski, utawa Bastian Schweinsteiger.

Cathetan ing Piyala Donya[besut | besut sumber]

Taun Puteran Posisi GP M S* K GS GA
Cithakan:Country data uruguay 1930 Ora mèlu - - - - - - -
 Itali 1934 Sémi-Final 3 4 3 0 1 11 8
Cithakan:Country data prancis 1938 Puteran 1 10 2 0 1 1 3 5
 Brazil 1950 Dilarang mèlu - - - - - - -
  Switserlan 1954 Juwara 1 6 5 0 1 25 14
Cithakan:Country data swedia 1958 Semi-Final 4 6 2 2 2 12 14
 Cilé 1962 Prapat-Final 7 4 2 1 1 4 2
 Inggris 1966 Final 2 6 4 1 1 15 6
Cithakan:Country data meksiko 1970 Sémi-Final 3 6 5 0 1 17 10
 Jerman 1974 Juwara 1 7 6 0 1 13 4
 Argèntina 1978 Group Puteran 2 6 6 1 4 1 10 5
Cithakan:Country data spanyol 1982 Final 2 7 3 2 2 12 10
Cithakan:Country data meksiko 1986 Final 2 7 3 2 2 8 7
 Itali 1990 Juwara 1 7 5 2 0 15 5
 Amérika Sarékat 1994 Perempat-Final 5 5 3 1 1 9 7
Cithakan:Country data prancis 1998 Prapat-Final 7 5 3 1 1 8 6
Cithakan:Country data korea kidul Jepang 2002 Final 2 7 5 1 1 14 3
 Jerman 2006 Semi-Final 3 7 5 1 1 14 6
Cithakan:Country data Republik Afrika Selatan 2010 Semi-Final 3 - - - - - - -
Total 16/18 3 Gelar 92 55 *19 18 198 109
*Sèri klebu tandhing knockout kang ditentokaké kanthi adu pinalti.
**Latar wuri werna emas nuduhaké kamenangan. Werna abang nuduhaké pertandhingan dianakaké dadi tuwan omah.

Cathetan ing Piala Éropah[besut | besut sumber]

Taun Putaran GP M S* K GS GA
Cithakan:Country data prancis 1960 Tidak ikut - - - - - -
Cithakan:Country data spanyol 1964 Tidak ikut - - - - - -
 Itali 1968 Tidak lolos - - - - - -
 Bèlgia 1972 Juara 2 2 0 0 5 1
 Yugoslavia 1976 Final 2 1 1 0 6 4
 Itali 1980 Juara 4 3 1 0 6 3
Cithakan:Country data prancis 1984 Round 1 3 1 1 1 2 2
 Jerman 1988 Semi-final 4 2 1 1 6 3
Cithakan:Country data swedia 1992 Final 5 2 1 2 7 8
 Inggris 1996 Juwara 6 4 2 0 10 3
 Bèlgia Nèderlan 2000 Putaran 1 3 0 1 2 1 5
Cithakan:Country data portugal 2004 Putaran 1 3 0 2 1 2 3
  Switserlan Ostenrik 2008 Lolos - - - - - -
Total 3 Gelar 32 15 10 7 45 32
*Sèri klebu tandhing knockout kang ditentokaké kanthi adu pinalti.
**Latar wuri werna emas nuduhaké kamenangan. Werna abang nuduhaké pertandhingan dianakaké dadi tuwan omah.

Skuad Piala Donya 2006[besut | besut sumber]

Pamain[besut | besut sumber]

No. Pos. Jeneng Tanggal lair/Umur Panampilan Klub
1 GK Nodrhein-Westfalen Jens Lehmann 10 November 1969 51  Inggris Arsenal
2 DF Nodrhein-Westfalen Marcell Jansen 4 November 1985 20  Jerman Borussia Mönchengladbach
3 DF Nodrhein-Westfalen Arne Friedrich 29 Mei 1979 55  Jerman Hertha BSC Berlin
4 DF Berlin Robert Huth 18 Agustus 1984 17  Inggris Chelsea
5 MF Hessen Sebastian Kehl 13 Februari 1980 31  Jerman Borussia Dortmund
6 DF Baden-Württemberg Jens Nowotny 11 Januari 1974 45  Jerman Bayer 04 Leverkusen
7 MF Bayern Bastian Schweinsteiger 1 Agustus 1984 47  Jerman Bayern Munich
8 MF Nodrhein-Westfalen Torsten Frings 22 November 1976 70  Jerman Werder Bremen
9 FW Nodrhein-Westfalen Mike Hanke 5 November 1983 11  Jerman VfL Wolfsburg
10 FW Nodrhein-Westfalen Oliver Neuville 1 Mei 1973 66  Jerman Borussia Mönchengladbach
11 FW Rheinland-Pfalz Miroslav Klose 9 Juni 1976 72  Jerman Werder Bremen
12 GK Baden-Württemberg Oliver Kahn 15 Juni 1969 84  Jerman Bayern Munich
13 MF Sachsen Michael Ballack (kapten) 26 September 1976 77  Inggris Chelsea
14 FW Niedersachsen Gerald Asamoah 3 Oktober 1978 43  Jerman FC Schalke 04
15 MF Bayern Thomas Hitzlsperger 5 April 1982 30  Jerman VfB Stuttgart
16 DF Bayern Philipp Lahm 11 November 1983 37  Jerman Bayern Munich
17 DF Niedersachsen Per Mertesacker 29 September 1984 39  Jerman Hannover 96
18 MF Mecklenburg-Vorpommern Tim Borowski 2 Mei 1980 31  Jerman Werder Bremen
19 MF Thüringen Bernd Schneider 17 November 1973 80  Jerman Bayer Leverkusen
20 FW Nodrhein-Westfalen Lukas Podolski 4 Juni 1985 44  Jerman 1. FC Köln
21 DF Nodrhein-Westfalen Christoph Metzelder 5 November 1980 39  Jerman Borussia Dortmund
22 FW Nodrhein-Westfalen David Odonkor 21 Februari 1984 13  Jerman Borussia Dortmund
23 GK Rheinland-Pfalz Timo Hildebrand 5 April 1979 7  Jerman VfB Stuttgart

Pelatih[besut | besut sumber]

Nagara bagéyan Jeneng Lair Jabatan
Baden-Württemberg Joachim Löw 3 Februari 1960 Pelatih
Baden-Württemberg Oliver Bierhoff 1 Mei 1968 Manager
Schleswig-Holstein Andreas Köpke 12 Maret 1962 Pelatih kiper

Para Pamain sing kerep tampil[besut | besut sumber]

Ig ngisor iki daftar 22 pamain sing kerep tampil kanggo Jerman, data tanggal 1 Oktober 2007:

# Pamain Karir pamain Jerman Panampilan
1 Lothar Matthäus 1980-2000 150
2 Jürgen Klinsmann 1987-1998 108
3 Jürgen Kohler 1986-1998 105
4 Franz Beckenbauer 1965-1977 103
5 Thomas Häßler 1988-2000 101
6 Berti Vogts 1967-1978 96
7 Sepp Maier 1966-1979 95
8 Karl-Heinz Rummenigge 1976-1986 95
9 Rudi Völler 1982-1994 90
10 Andreas Brehme 1984-1994 86
= Oliver Kahn 1995-2006 86
12 Andreas Möller 1988-1999 85
13 Karlheinz Förster 1978-1986 81
= Wolfgang Overath 1963-1974 81
14 Bernd Schneider* 1999-present 80
15 Michael Ballack* 1999-present 77
16 Guido Buchwald 1984-1994 76
= Harald Schumacher 1979-1986 76
19 Pierre Littbarski 1981-1990 73
20 Hans-Peter Briegel 1979-1986 72
= Uwe Seeler 1954-1970 72
= Christian Ziege 1993-2004 72

Panyithak Gol Paling Akèh[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki daftar 10 panyithak gol paling akèh kanggo Jerman, data tanggal 1 Oktober, 2007:

# Pamain Gol
1 Gerd Müller 68
2 Jürgen Klinsmann 47
3 Rudi Völler 47
4 Karl-Heinz Rummenigge 45
5 Uwe Seeler 43
6 Oliver Bierhoff 37
7 Michael Ballack* 35
8 Miroslav Klose* 35
9 Fritz Walter 33
10 Klaus Fischer 32

Cathetan Turnamèn[besut | besut sumber]

Delengen ugaa[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Tim Éropah

Cithakan:Nagara peserta piala donya 2006