David Odonkor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
David Odonkor
David Odonkor.JPG
Odonkor wektu pemanasan karo Germany taun 2006
Katerangan priangga
Jeneng dawa David Odonkor
Tanggal lair (1984-02-21) 21 Fèbruari 1984 (umur 32)
Papan lair Bünde, West Germany
Dhuwur 172 m (564 ft 3.7 in)
Posisi main Winger
Katerangan klub
Tim saiki
TuS Dornberg (coach)
Karir nom
1991–1995 JSG Holsen-Ahle
1995–1998 Bünder SV
1998–2001 Borussia Dortmund
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2001–2005 Borussia Dortmund II 49 (7)
2002–2006 Borussia Dortmund 75 (2)
2006–2011 Betis 51 (2)
2011–2012 Alemannia Aachen 23 (2)
2012–2013 Hoverla 14 (2)
Gunggung 212 (15)
Tim nasioanl
2004–2007 Germany U21 15 (3)
2006–2008 Germany 16 (1)
Tim dikemunah
2013–2014 SC Verl (assistant)
2014–2015 SC Herford (assistant)
2015– TuS Dornberg

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


David Odonkor ya iku pamain bal-balan profèsional teka Jerman sing tau main ndèk tim bal-balan La Liga Spanyol karo Real Betis. Nalika nduwé warga negara Jerman, pamain kelairan 21 Februari 1984 iki keturunan Ghana teka wong tuwané. Odonkor main ndèk posisi sayap tengen utawa isa didadèkné pamain ngarep.[1]

Odonkor miwiti karir profèsionalé karo Borussia Dortmund lan ngelakoni tetandhingan ping 90 karo tim kuwi[2][3] wektu musim 2003-2004. Ndèk musim panas 2006, Odonkor pindah nang tim bal-balan spanyol ya iku Real Betis.

Piyambaké uga diceluk karo tim bal-balan negara Jerman. Piyambaké ngelakoni tetandhingan kapisané karo tim bal-balan negara Jerman tanggal 30 Mei 2006 wektu tetandhingan uji coba musuh Jepang.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "David Odonkor". www.bola.net. Dijupuk 29 August 2016. 
  2. ^ Acedo, Francisco (2006). "Odonkor blow for Betis". Sky Sports. Dijupuk 5 May 2011. 
  3. ^ "Soccer-Round-up-Injured Odonkor hopes to be back next month". Reuters. 23 May 2007. Dijupuk 5 May 2011. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=David_Odonkor&oldid=1094785"