FC Schalke 04

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Schalke 04
Wappen of Schalke 04
Jeneng jangkep Fußball-Club
Gelsenkirchen-Schalke 04 e. V.
Peparab Die Königsblauen (The Royal Blues)
Die Knappen (The Miners)
Diadegaké 4 Mèi 1904; 112 taun kapungkur (1904-05-04)
Lapangan Veltins-Arena, Gelsenkirchen
Kapasitas 61.673
Ketua Peter Peters
Horst Heldt
Alexander Jobst
Manajer {{{manager}}}
Liga Bundesliga
2011–12 ke-3, Bundesliga
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam tandang

FC Schalke 04 minangka sawijining klub bal-balan saking nagara Jerman ingkang kagungan markas Gelsenkirchen, sawijining kutha pertambangan ing nagara Jerman. Main wonten ing divisi Bundesliga 1. Klub punika kagungan cabang-cabang ulah raga, ananging ingkang paling misuwur inggih punika bal-balan.

Dipundhirikaken rikala taun 1904 kanthi migunakaken nama Westfalia Sachalke.Schalke 04 menangaken kejuaraan lèvel Éropah ingkang kapisanan rikala taun 1997 kanthi ngasoraken Internazionale Milan kanthi adhu tendhangan penalti wonten ing Piala UEFA ing kutha Milan, Italia.[1]

Stadium[besut | besut sumber]

Stadion klub, dipunkenal minangka Veltins-Arena[2] ing sangandhaping perjanjian sponsor kaliyan pendamelan bir Veltins, peresmianipun rikala musim panas 2001 lan kagungan kapasitas 61.673 penonton. Stadion punika dipunanggep minangka salah satunggaling ingkang paling saè kanthi fasilitas ingkang paling modern lan stadion multi-fungsi ing Éropah. Stadion punika sadèrèngipun dipunkenal kanthi nama AufSchalke Arena lan nggantosaken Parkstadion (kapasitas 71.000) dipunbangun rikala taun 1973. Sadèrèngipun klub sampun mainaken tetandhinganing Glückauf-Kampfbahn dipunbangun rikala taun 1928 kanthi kapasitas 35.000 penonton. Stadion Glückauf-Kampfbahn kaginakaken kangge pertandingan amatir sadanguning taun-taun pungkasan kanthi ngirangi kapasitas namung dumugi 5.000.

Dhaptar pemain[besut | besut sumber]

Skuad utama[besut | besut sumber]

Per 3 Juli 2012.[3]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Jerman GK Ralf Fährmann
3 Spanyol DF Sergio Escudero
4 Jerman DF Benedikt Höwedes (kapten)
8 Rumeni FW Ciprian Marica
10 Jerman MF Lewis Holtby
11 Jerman MF Alexander Baumjohann
12 Jerman DF Marco Höger
13 Amérika Sarékat MF Jermaine Jones
14 Yunani DF Kyriakos Papadopoulos
15 Yunani MF Vasileios Pliatsikas
16 Brazil FW Edu
17 Peru FW Jefferson Farfán
18 Spanyol MF José Manuel Jurado
19 Nigeria FW Chinedu Obasi
20 Finlan FW Teemu Pukki
No. Pos. Jeneng
21 Jerman DF Christoph Metzelder
22 Jepang DF Atsuto Uchida
23 Ostenrik DF Christian Fuchs
25 Nèderlan FW Klaas-Jan Huntelaar
27 Switserlan MF Tranquillo Barnetta
28 Jerman MF Christoph Moritz
29 Jerman FW Philipp Hofmann
31 Jerman MF Julian Draxler
32 Cameroon MF Joël Matip
33 Jerman MF Roman Neustädter
34 Jerman GK Timo Hildebrand
35 Jerman DF Sead Kolasinac
36 Jerman GK Lars Unnerstall
40 Ghana MF Anthony Annan

Kaampilaken[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
6 Jerman DF Tim Hoogland (ke VfB Stuttgart)
No. Pos. Jeneng

Skuad FC Schalke 04 II[besut | besut sumber]

Manajer: Jerman Michael Boris

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Jerman GK Robin Himmelmann
2 Jerman DF Jeffrey Volkmer
3 Jerman DF Richard Weber
4 Jerman DF Bahadir Incilli
5 Jerman DF Frank Fahrenhorst
6 Jerman MF Maurice Kühn
7 Portugal MF Kevin Pires-Rodrigues
8 Jerman MF Albert Streit
9 Jerman DF Marco Quotschalla
10 Kanadha MF Massih Wassey
11 Bosnia lan Hércegovina MF Zlatko Muhović
12 Jerman DF Philipp Kraska
13 Jerman MF Manuel Glowacz
14 Jerman FW Alexander Langlitz
15 Jerman DF Gerrit Hermsen
16 Jerman DF Denis Lapaczinski
17 Jerman MF Felix Frank
No. Pos. Jeneng
18 Jerman FW Marvin Pourie
19 Jerman FW Bogdan Müller
20 Jerman DF Marvin Pachan
21 Jerman MF Danny Latza
22 Jerman GK Stephan Tantow
23 Jerman DF Robert Stark
24 Jerman FW Jonas Erwig-Drüppel
25 Ghana DF Hans Sarpei
26 Jerman FW Andreas Wiegel
27 Jerman GK Marvin Radüchel
28 Jerman MF Alexander Baumjohann
29 Amérika Sarékat MF Jermaine Jones
31 Jerman FW David Loheider
32 Turkey DF Nurettin Kayaoglu
33 Kroasia DF Djordje Babic
34 Cithakan:Country data MKD DF Besart Ibraimi
40 Serbia MF Predrag Stevanović

Gelar[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ http://www.abseits-soccer.com/clubs/schalke.html The Abseits Guide to German Soccer
  2. '^ http://www.veltins-arena.de Official site of Schalkes Veltins Arena
  3. ^ "Kaderübersicht", Schalke04.de, 2012-07-03

Pranala Njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=FC_Schalke_04&oldid=996514"