Atsuto Uchida

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan


Atsuto Uchida
内田篤人
Uchida Schalke 2015.jpg
Uchida latian karo FC Schalke 04 ing taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Atsuto Uchida[1]
Tanggal lair (1988-03-27) 27 Maret 1988 (umur 32)
Papan lair Kannami, Shizuoka, Jepang
Dhuwur 1.76 m (5 ft 9 in)[2]
Posisi main Bek tengen
Karir nom
2003–2005 Shimizu Higashi High School
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006–2010 Kashima Antlers 124 (3)
2010–2017 Schalke 04 104 (1)
2017–2018 Union Berlin 2 (0)
2018–2020 Kashima Antlers 22 (0)
Gunggung 252 (4)
Tim nasional
2005–2007 U-20 Jepang 12 (0)
2007–2008 U-23 Jepang 8 (0)
2008–2015 Jepang 74 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 15 April 2020.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 31 Maret 2015

Atsuto Uchida (内田 篤人 Uchida Atsuto?, lair 27 Maret 1988) yaiku mantan pemain bal-balan profesional Jepang sing main ing posisi bek kanan.

Uchida miwiti karir ing Kashima Antlers, debut ing taun 2006 nalika yuswa 17 taun. Sawise patang taun lan dadi juara Liga J1 ping telu, Uchida pindhah menyang Jerman pindhah menyang Schalke 04 ing taun 2010 kanthi rega € 1,3 yuta. Karo Schalke, Uchida menang DFB-Pokal taun 2010-11, lan jenenge ana ing tim Bundesliga team of the season kaping pindho ing antarane 2012 lan 2014. Uchida banjur main ing 2. Bundesliga karo Union Berlin sadurunge bali menyang Jepang karo klub pertamane yaiku Kashima Antlers, ing kana dheweke pensiun ing taun 2020 nalika yuswa 32 taun.

Uchida tampil kaping pisanan kanggo tim bal-balan nasional Jepang ing Januari 2008, lan sakteruse nggawe 74 penampilan kanggo negarane, sing main ing Piala Asia AFC 2011, Piala Konfederasi FIFA 2013 lan Piala Dunia FIFA 2014, dheweke uga ngegulke rong gul.

Karir klub[besut | besut sumber]

Kashima Antlers[besut | besut sumber]

Lair ing Kannami, Shizuoka, Jepang, Uchida dididik lan main bal-balan ing Sekolah Menengah Tinggi Shimizu Higashi.[3][4] Sajrone dheweke ana ing kana, dheweke utamane main ing posisi swiwi, amarga saka kecepatane. Nganti nalika direktur sekolah Kazuo Umeda ganti posisi Uchida menyang posisi bek tengen, sing dimainake dheweke saiki.[5] Ing taun 2006, Uchida pindhah menyang Kashima Antlers.[3]

Ing tanggal 5 Maret 2006, Uchida miwiti karir profesional nalika debut ing Kashima nalika yuswa 17 taun nalika pertandingan pambuka musim nglawan Sanfrecce Hiroshima.[6][3][7] Gul pertamane nalika dadi pemain bal-balan profesional yaiku ing tanggal 21 Maret 2006 nglawan Ventforet Kofu.[3] Wiwit saka debute, Uchida dadi pemain sing biasa dimainke kanggo tim, main ing posisi bek kanan.[8] Ing pungkasan musim 2006, dheweke main kaping patang puluh siji pertandingan lan nyetak rong gul ing kabeh kompetisi. Kanggo prestasine, Uchida dipilih kanthi saka suara populer kanggo main ing J. League All-Star Soccer game ing taun 2006.[9]

Ing musim 2007, Uchida terus mertahanke posisine ing tim utama kanggo tim kasebut, dheweke main ing posisi bek kanan.[10] Dheweke banjur nulungi klub kasebut menangke liga kaping pisanane sawise ngalahake Shimizu S-Pulse 3-0 ing pertandingan pungkasan musim lan uga entuk ping sanga kemenangan berturut-turut kangge klub kasebut.[11] Ing final Piala Kaisar, Uchida damel gol pambuka nalika menang 2-0 nglawan Sanfrecce Hiroshima lan menangke piala kasebut, Kashima Antlers uga menang rong gelar ing taun iki.[12] Kanggo prestasine, Uchida dipilih kanthi saka suara populer kanggo main ing J. League All-Star Soccer game ing taun 2007.[13] Ing pungkasan musim 2007, dheweke main kaping patang puluh papat pertandingan lan nyetak sak gul ing kabeh kompetisi.

Uchida miwiti musim 2008 nalika dheweke nglawan Sanfrecce Hiroshima ing Piala Super Jepang, Kashima Antlers kalah 4-3 ing penalti sawise pertandingan rampung 2-2 lewat wektu ekstra.[14] Uchida uga miwiti debut ing Liga Champions AFC, dheweke main saka awal pertandingan lan main 76 menit, nalika menang 9-1 nglawan Krung Thai Bank ing tanggal 12 Maret 2008.[15] Pitung dina sawise, ing tanggal 19 Maret 2008, dheweke nyetak rong gul Nalika tampil kaping pindhone ing Liga Champions AFC, nalika menang 6-0 nglawan CLB Nam Định.[16] Uchida tetep mertahanke posisine ing tim utama, ing endi dheweke mbantu tim kasebut tetep resik ing rong pertandingan liga sawise.[17] Dheweke ngalami cedera pinggul sing nyebabake dheweke ora main ing antarane minggu ke-2 lan ke-3.[18] Ora nganti tanggal 11 Mei 2008, Uchida bali menyang tim utama, dheweke main 82 menit, lan Kashima Antlers kalah 1-0 nglawan Shimizu S-Pulse.[19] Sawise nglewati patang pertandingan ora main, amarga main ing tim nasional kanggo Olimpiade Musim Panas, Uchida bali menyang posisi wiwitan nalika nglawan Vissel Kobe ing tanggal 27 Agustus 2008, lan mbantu Kashima Antlers menang 2-1.[20] Banjur dheweke nulungi sisih tim kasebut tetep resik telung pertandingan kanthi berturut-turut antara 28 September 2008 tekan 4 Oktober 2008.[21] Uchida nulungi sisih tim kasebut tetep resik papat pertandingan kanthi berturut-turut saka 9 November 2008 nganti 6 Desember 2008.[22] Sajrone wektu kasebut, Uchida main peran penting nalika nyetak gul kemenangan lan gul siji-sijine nalika nglawan Oita Trinita ing tanggal 23 November 2008, lan mbantu tim kasebut menang ingkang liga kaping pindhone.[23] Ing pungkasan musim 2008, dheweke main kaping telung puluh papat pertandingan lan nyetak sak gul ing kabeh kompetisi, Uchida kalebu dadi J. League Best Eleven ingkang kaping pisanane.[24] Kajaba iku, Uchida uga nandatangani perpanjangan kontrak ing tim kasebut, nganti taun 2012.[25]

Sadurunge musim 2009, Uchida digadhang-gadhang bakalan pindhah saka Kashima Antlers, amarga sawetara klub saka Eropa kepengin nuku dheweke.[26] Uchida miwiti musim kanthi apik nalika dheweke mbantu tim kasebut ngalahake Gamba Osaka 2-0 lan menangke Piala Super Jepang.[27] Uchida nyipta gol kanggo Marquinhos, nalika menang 2-0 nglawan Urawa Red Diamonds nalika main pertandingan pambuka liga ing musim iki.[28] Uchida terus mertahanke posisine ing tim utama, dheweke main ing posisi bek tengen.[29] Sesasi sawise, ing tanggal 8 April 2009, dheweke nyetak gul pisanane ing musim iki, nalika menang 4-1 nglawan Warriors ing Liga Champions AFC.[30] Wiwit wiwitan musim 2009, Uchida miwiti saben pertandingan nganti dheweke mudhun saka skuad nalika nglawan JEF United Chiba ing tanggal 2 Mei 2009, amarga ngalami kekeselen sing kronik.[31] Iki kedadeyan sawise Uchida ngalami kesel lan kudu diganti nalika menang 5-0 nglawan Warrior FC ing tanggal 22 April 2009.[32] Sawise ora main sak pertandingan, dheweke bali menyang tim utama lan main 69 menit, nalika menang 2-1 nglawan Shimizu S-Pulse ing tanggal 10 Mei 2009.[33] Sesasi sabanjure nalika nglawan FC Seoul ing babak 16 Liga Champions AFC, Uchida ora bisa ngegulke nalika ing adu penalti, lan nyebabake tim lawan lanjut menyang babak sabanjure sawise pertandingan rampung 2-2 sajrone 120 menit.[34] Seminggu sabanjure nalika nglawan Kawasaki Frontale ing tanggal 5 Juli 2009, dheweke ditokke amarga keno handball, lan ngasilake penalti sing sukses dikonversi dadi gul dening Juninho menehi tim oposisi unggul lan pertandingan rampung 1-1.[35] Sawise ra oleh main sak pertandingan, Uchida bali menyang jajaran awal, nalika imbang 2-2 nglawan Kawasaki Frontale ing tanggal 15 Juli 2009.[36] Telung dina sabanjure, ing tanggal 18 Juli 2009, dheweke tampil ingkang kaping 100 kanggo tim kasebut, nalika imbang 2-2 nglawan Shimizu S-Pulse.[37] Amarga prestasine ing separo musim kasebut narik minat klub-klub Seri A, sing nggawe tawaran 3 yuta euro.[38] Sanajan ngono, Uchida tetep entuk nggon ing tim utama ing sisane musim kasebut.[39] Ing pertandingan pungkasan musim iki, Uchida nyipta gol gawe Shinzo Koroki lan nyetak siji-sijine gol ing pertandingan kasebut, nalika menang 1-0 nglawan Urawa Red Diamonds lan menangke liga ingkang kaping telune.[40] Ing pungkasan taun 2009, Uchida kalebu dadi J. League Best Eleven ingkang kaping pindhone.[41] Kajaba iku, dheweke main kaping patang puluh telu pertandingan lan nyetak sak gul ing kabeh kompetisi.

Sadurunge musim 2010, kinerjane Uchida tetep narik minat saka klub-klub Eropa.[42] Dheweke nulungi tim kasebut menang Piala Super Jepang sawise ngalahake Gamba Osaka 5-3 liwat adu penalti sawise pertandingan dimainake sajrone 120 menit.[43] Ing wiwitan musim 2010, Uchida terus tampil ing tim utama ing posisi bek tengen.[44] Tanggal 30 Maret 2010, dheweke nyetak gol pisanan ing musim iki, nalika kamenangan 3-1 nglawan Persipura Jayapura.[45] Sawise ngalami cedera lutut,[46] dheweke bali saka cedera ing tanggal 5 Mei 2010, nalika kalah 2-1 nglawan Cerezo Osaka, sing dadi penampilan liga terakhire ing klub kasebut.[47] Penampilan terakhir ing klub kasebut nalika ing tanggal 12 Mei 2010, nalika kalah 1-0 nglawan Pohang Steelers.[48] Nalika dheweke budhal saka Kashima Antlers, Uchida wus main kaping pitulas pertandingan lan nyetak sak gul ing kabeh kompetisi ing musim iki.

Schalke 04[besut | besut sumber]

Ing tanggal 13 Juni 2010, klub Jerman Schalke 04 ngumumake manawa dheweke wis nglebokakke pemain Jepang kanthi kontrak telung taun kanthi rega € 1,3 yuta.[49] Transfer Iki kedadeyan sawise adol Rafinha menyang Genoa.[50]

Uchida nggawe debut ing Schalke 04, nalika kalah 2-0 nglawan Bayern Munchen ing Piala Super DFL.[51] Ora suwe sawise iku, Uchida miwiti debut ing liga kanggo klub kasebut nalika dadi pemain panggenti ing babak kapindo kanggo Joël Matip, nalika kalah 2-1 nglawan Hamburger SV.[52] Sawise absen metu saka tim utama amarga cedera ing wulan September,[53] dheweke bali menyang tim utama maneh ing tanggal 25 September 2010, nalika imbang 2-2 nglawan Borussia Mönchengladbach.[54] Sawise bali menyang tim utama, Manajer Felix Magath komentar babagan kinerja Uchida, dheweke ujar: "Fisike dheweke isih ora kuwat banget, nanging dheweke menehi sing paling apik menyang arep."[55] Patang dina sawise, ing tanggal 29 September 2010, dheweke nggawe debut ing Liga Champions kanggo klub kasebut, nalika menang 2-0 nglawan Benfica.[56] Sawise ora main sak pertandingan, Uchida bali menyang jajaran utama ing posisi bek kanan melawan Stuttgart ing tanggal 16 Oktober 2010 lan pertandingan kasebut hasile imbang 2-2.[57] Dheweke banjur nulungi pertahanan klub lan njaga telung clean sheet berturut-turut saka 4 Desember 2010 nganti 18 Desember 2010.[58] Sawise ora main ing wulan Januari, amarga main ing tim nasional kanggo Piala Asia AFC 2011,[59] Uchida bali menyang jajaran awal nalika nglawan Borussia Dortmund ing tanggal 4 Februari 2011 lan mbantu pertahanan klub tetep clean sheet nalikaning imbang 0-0.[60] Iki diterusake kanthi mbantu klub ngentukke clean sheet liyane, nalika menang 1-0 nglawan SC Freiburg.[61] Sawise menang 2-1 nglawan Eintracht Frankfurt ing tanggal 12 Maret 2011, Uchida nganggo kaos sing nanggepi lindhu lan tsunami Tōhoku, dheweke ujar: "Kanca-kanca sing daktresnani ing Jepang. Muga-muga akeh nyawa kang bakal disimpen. Ayo padha ngadeg bareng-bareng. Musibah iki pancen cedhak banget karo aku. Aku tetep kehubung] karo Jepang."[62] Wiwit bali menyang tim utama, dheweke bisa entuk posisi ing posisi bek kanan ing turahane musim iki.[63] Tanggal 13 April 2011, Uchida dadi pemain bal-balan Jepang pertama sing iso nggayuh semi-final Liga Champion.[64] Sanajan klub kasebut ora tekan final, Uchida dadi pemain pengganti ing babak kaping pindho nalika nggantikke Peer Kluge, nalika klub kasebut ngalahake MSV Duisburg 5-0 ing Final DFB-Pokal.[65] Ing musim pertamane ing Schalke 04, Uchida nggawe total 43 penampilan ing kabeh kompetisi.

Ing musim 2011-12, Uchida lungguh ing bangku pengganti kanggo telung pertandingan pisanan liga lan DFL-Supercup, diganti kaliyan Marco Höger.[66] Dheweke banjur tampil kaping pisanan ing musim kasebut, main ing posisi bek kiwa, nalika Schalke 04 kalah 2-0 nglawan HJK Helsinki ing tanggal 18 Agustus 2011 ing leg pertama babak kualifikasi Liga Europa UEFA.[67] Uchida bali menyang posisi bek sisih tengen maneh nalika nglawan tim HJK Helsinki lan bisa ngatasi defisit kanthi menang 6-1 lan maju nganti tekan babak grup.[68] Ing tanggal 28 Agustus 2011 dheweke akhire tampil ing liga ingkang kaping pisanane ing musim iki, nalika menang 1-0 nglawan Borussia Mönchengladbach.[69] Nanging, Uchida cedera otot ing paha tengen nalika latihan lan ora main suwene sewulan.[70] Ora nganti tanggal 3 November 2011, dheweke bali menyang jajaran tim, nalika seri 0-0 nglawan AEK Larnaca ing pertandingan Babak Grup Liga Europa UEFA.[71] Sajrone musim paling suwene 2011-12, Uchida lan Höger saingan karo posisi bek tengen, sanajan dheweke ngalami cedera amarga dheweke dhewe.[72] Ing tengahan musim 2011-12, Uchida bisa entuk posisine maneh ing tim utama ing Schalke 04 sawise Höger main ing posisi gelandhang tengah.[73] Ing pungkasan musim 2011-12, Uchida nggawe total 26 penampilan ing kabeh kompetisi.

Sadurunge musim 2012–13, diumumake dening klub yen Uchida nandatangani kontrak kontrak profesional rong taun nganti 30 Juni 2015.[74] Dheweke tampil ing rong pertandingan liga pisanan sadurunge diganti Benedikt Höwedes.[75] Sajrone rong wulan sabanjure, Uchida bali menyang jajaran awal, main ing posisi bek tengen.[76] Nganti tanggal 3 Nopember 2012 nalika dheweke nyetak gol pertamane kanggo klub kasebut, nalika kalah 3-2 nglawan 1899 Hoffenheim.[77] Nanging, dheweke ngalami cedera otot lan metu ora maen suwene rong minggu.[78] Sawise ora main rong pertandingan amarga cedera, Uchida bali menyang jajaran awal, nalika Schalke imbang 1-1 nglawan Eintracht Frankfurt ing tanggal 24 November 2012.[79] Sakwise kuwi dheweke bisa entuk maen ing jajaran awal ing pitung pertandingan sabanjure sadurunge dheweke cedera kaping pindhone ing musim iki.[80] Ora nganti tanggal 9 Maret 2013, Uchida bali menyang jajaran wiwitan lan mainke peran penting ing Revierderby nglawan Borussia Dortmund, lan nyipta rong assist kanggo menang 2-1.[81] Sakwise kuwi, dheweke entuk posisi tim utama ing turahane pertandingan musim 2012–13 lan mbantu tim kasebut nggayuh posisi nomer papat, mula entuk tiket kualifikasi Liga Champions UEFA musim ngarep.[82] Ing pungkasan musim 2012–13, Uchida nggawe total 30 penampilan lan ngegulke pisan ing kabeh kompetisi. Kanggo prestasine, Uchida kalebu Bundesliga Team of the Season.[83]

Ing musim 2013-14, Uchida miwiti rong pertandingan liga pisanan sadurunge dheweke ngalami cedera otot, nanging dheweke pulih kanthi cepet.[84] Nganti tanggal 21 Agustus 2013 nalika dheweke bali saka cedera, dheweke miwiti pertandingan, lan imbang 1-1 nglawan PAOK ing leg pertama babak play-off Liga Champions UEFA.[85] Ing leg kapindo, dheweke nyipta assist kanggo gol pambuka kanggo Ádám Szalai, lan menang 3-2 nglawan PAOK kanggo mbantu tim nggayuh tataran babak grup Liga Champions UEFA.[86] Sewulan sakwise, dheweke nyetak gol pertamane ing Liga Champions nalika menang 3-0 nglawan Steaua București ing tanggal 18 September 2013.[87] Nalika menang 4-1 nglawan Augsburg ing tanggal 5 Oktober 2013, dheweke nyipta rong assist kanggo tim kasebut.[88] Sakwise iku, Uchida angsal papan ing tim utama lan main ing posisi bek tengen.[89] Nanging, ing pertengahan Desember, dheweke dicadangke, amarga cedera lan hukuman.[90] Nanging Uchida nandhang cedera tendon suwek nalika menang 2-0 nglawan Hannover 96 ing tanggal 9 Februari 2014 lan dicadangke ing turahane musim iki.[91] Ing pungkasan musim 2013-14, Uchida nggawe total 27 penampilan lan ngegulke pisan ing kabeh kompetisi. Ing wulan Mei, Uchida bisa pulih amarga cederane, tepat wektu karo dheweke bakal main ing Piala Donya.[92]

Nanging ing wiwitan musim 2014-15, Uchida ngalami cedera tendon patella.[93] Nganti tanggal 23 September 2014, dheweke lagi bali maneh menyang tim pertama amarga cedera kasebut, maen awit wiwitan pertandingan nganti pungkasan, dheweke menang 3-0 nglawan Werder Bremen.[94] Sawise pertandingan kasebut, Manajer Jens Keller muji kinerja Uchida, kanthi ujar: "Rasa hormat banget marang Uchida. Dheweke ora main suwene pitung wulan banjur menehi permainan kasebut - pancen apik banget!"[95] Sawise tampil apik wiwit bali saka cedera, Uchida nandatangani kontrak telung taun, nganti taun 2018.[96] Ora suwe sawise nandatangani kontrak kasebut, Uchida nggawe assist kanggo gol Huntelaar lan dadi gol siji-sijine ing pertandingan kasebut, nalika menang 1-0 nglawan Augsburg ing tanggal 31 Oktober 2014.[97] Ing pungkasan wulan oktober, Uchida dianugerahi October's Player of the Month amarga prestasine.[98] Wiwit bali menyang tim utama saka cedera, Uchida terus main ing tim utama, main ing posisi bek kanan.[99] Ing pungkasan musim 2014-15, dheweke banjur bali maneh dadi pemain paruh waktu lan mudhun menyang bangku pengganti.[100] Nanging, Uchida cedera maneh peng pindho, kalebu masalah Patella lan liyane sing nyegah dheweke main ing sisa musim iki.[101] Ing pungkasan musim 2014-15, Uchida nggawe total 20 penampilan ing kabeh kompetisi.

Nanging, sadurunge musim 2015-16, Uchida ngalami operasi tendon patellar, sing nggawe dheweke absen ora maen nem minggu.[102] Ing wulan Oktober, dheweke ujar manawa dheweke wus mari, sanajan dheweke durung ngonfirmasi tanggal mbalikke.[103] Sanajan dheweke wus bali latihan ing wulan Januari,[104] Nanging amarga nandhang cedera lutut saengga dheweke metu ora maen ing turahane musim.[105]

Sadurunge musim 2016-17, Uchida bali latihan ing tur pra-musim.[106] Nanging, latihane ora suwe, amarga dheweke ngalami cedera maneh.[107] Sawise ngalami cedera maneh ing wulan November,[108] dheweke tampil kaping pisanane ing setaun ing tanggal 7 Desember 2016, nalika kalah 2-0 nglawan Red Bull Salzburg ing pertandingan Liga Europa UEFA.[109] Iki dadi siji-sijine penampilane, amarga dheweke ngalami cedera maneh ping pindho ing musim iki.[110] Sawise ninggalake Schalke 04, ing kana Uchida main 153 penampilan lan nyetak rong gol ing kabeh kompetisi, dheweke diwenehi pamitan sadurunge pertandingan Schalke 04..[111]

Union Berlin[besut | besut sumber]

Ing tanggal 21 Agustus 2017, Uchida gabung karo klub 2. Bundesliga yaiku Union Berlin kanthi kontrak setaun.[112] Schalke ngizini dheweke lunga kanthi transfer gratis lan "nampung dheweke secara finansial" sawise nempuh pitung taun ing klub kasebut.[113]

Uchida nggawe debut kanggo Union Berlin ing tanggal 10 September 2017 nalika kalah 3-2 nglawan Fortuna Düsseldorf. Dheweke dadi pemain pengganti ing menit 75.[114] Ing tanggal 19 September, dheweke main awit wiwitan pertandingan kaping pisanane nalika kalah 1-0 nglawan SV Sandhausen.[115] Dheweke ora main maneh maneh sadurunge ngalami cedera paha ing pertengahan Oktober.[116] Sawise tampil rong penampilan sadurunge istirahat musim adhem, dheweke ninggalake Union Berlin kanggo bali menyang negarane Jepang menyang mantane klube yaiku Kashima Antlers.[117] Iki kedadeyan sawise Uchida pengin bali menyang negara kelairane.[118]

Bali menyang Kashima Antlers[besut | besut sumber]

Ing tanggal 2 Januari 2018, Uchida gabung maneh karo tim J1 League, Kashima Antlers sawise main pitung setengah taun ing Jerman. Uchida dijadwalake gabung karo kanca-kanca time ing Kashima ing tanggal 9 Januari 2018, sakdurunge musim J1 League 2018 diwiwiti.[119]

Uchida nggawe penampilan ing Kashima Antlers kaping pisanan sawise wolung taun, maen awit wiwitan pertandingan lan main 84 menit, nalika imbang 0-0 nglawan Shimizu S-Pulse ing pertandingan pambuka musim iki.[120] Nanging dheweke enggal nandhang cedera paha sing nyebabake dheweke ora main suwene sak wulan.[121] Ora nganti tanggal 14 April 2018, Uchida bali saka cederane, miwiti pertandingan lan main 77 menit, nalika menang 2-0 nglawan Nagoya Grampus.[122] Dheweke tampil ing patang pertandingan sabanjure sadurunge absen amarga cedera liyane.[123] Ora nganti tanggal 11 Juli 2018, Uchida bali saka cederane, miwiti pertandingan maneh lan menang 4-1 nglawan Machida Zelvia.[124] Nanging, dheweke asring mlebu lan metu ing jajaran tim utama, amarga ana ing bangku pengganti lan ngadhepi masalah cederane.[125] Uchida banjur main lan nggawe peran penting nalika nyetak gol kemenangan, ing kamenangan 3-2 nglawan Suwon Samsung Bluewings ing tanggal 3 Oktober 2018, nalika ing leg keloro, Kashima Antlers imbang 3-3, dadi Kashima Antlers maju tekan Final Liga Champions AFC kanggo pisanane.[126] Nanging, Uchida ngalami cedera hamstring sing nyebabake dheweke ora main sakwulan.[127] Nalika uchida absen, Kashima Antlers menang Final Liga Champions AFC nglawan Persepolis kanthi agregat 2-0 lan menangke trofi Liga Champions AFC pisanane ing klub kasebut.[128] Ora nganti tanggal 24 November 2018, nalika bali saka cedera, mlebu dadi pemain pengganti, dhweke menang 3-0 nglawan Vegalta Sendai.[129] Ing Piala Dunia Klub FIFA, Uchida main ping telu kanggo tim kasebut, lan klub kasebut entuk posisi nomer papat ing turnamen kasebut.[130] Ing pungkasan musim 2018, Uchida nggawe total 23 penampilan lan ngegolke pisan ing kabeh kompetisi.

Sadurunge musim 2019, Uchida diangkat dadi kapten Kashima Antlers anyar sawise Gen Genji budhal.[131] Pertandhingan kaping pisanane minangka dadi kapten nalika ing tanggal 1 Maret 2019 nalika nglawan Kawasaki Frontale lan nggawe assist kanggo Sho Ito, nalika imbang 1-1.[132] Dheweke banjur dadi kapten telung pertandingan liyane ing antarane tanggal 9 Maret 2019 nganti 30 Maret 2019.[133] Nanging, nalika menang 3-2 nglawan Júbilo Iwata ing tanggal 30 Maret 2019, Uchida ngalami cedera lutut lan diganti lan ora main pirang-pirang wulan.[134] Ora nganti tanggal 14 Agustus 2019, dheweke bali saka cedera, dadi pemain pengganti, nalika menang 4-0 nglawan Tochigi SC ing babak katelu Piala Kaisar.[135] Wiwit bali saka cedera, Uchida nerusake peran kapten kasebut sanajan dheweke asring ana ing bangku cadangan ing pirang-pirang pertandingan ing turahan musim 2019.[136] Kashima Antlers banjur ngrampungake oleh posisi katelu ing liga.[137] Ing pungkasan musim 2019, Uchida nggawe total 12 penampilan.

Ing tanggal 20 Agustus 2020 Kashima Antlers ngumumake yen bek Atsuto Uchida bakal pensiun. Bareng karo kontrak karo Kashima seng bakal entek tanggal 31 Agustus 2020, lan ing tanggal 23 agustus 2020, Uchida menehi pesen perpisahan marang para penggemare sawise ngrampunge pertandingan J1 League nglawan Gamba Osaka. Uchida gabung karo Kashima Antlers ing taun 2006 saka Shimizu High School. Sawise main rutin wiwit musim pisanane, dheweke nyumbang telung gelar J1 berturut-turut wiwit taun 2007. Ing taun 2008 lan 2009, dheweke dipilih dadi J.League Best Eleven. Sawise main ing Jerman kanggo FC Schalke 04 (2010-17) lan 1. FC Union Berlin (2017-18), dheweke bali menyang Kashima ing taun 2018. Ing karir 15 taune, dheweke main 147 pertandingan lan ngetung 3 gol ing J.League.[138]

Karir Internasional[besut | besut sumber]

Tim nom-noman[besut | besut sumber]

Uchida makili Jepang ing pirang-pirang level ing ngisor umur. Uchida dadi bagean saka tim Jepang nalika ing final Kejuaraan Pemuda AFC 2006 sing dianakake ing India.[139] Dheweke ngrewangi pertahanan Jepang lan nggawe rong clean sheets ing rong pertandingan pertama ing babak grup, lan maju tekan babak penyisihan.[140] Uchida banjur ngrewangi Jepang tekan final Kejuaraan Pemuda AFC kanthi ngalahake Korea Selatan lan Arab Saudi..[141] Nanging, Jepang dadi runner-up sawise kalah karo Korea Utara ing babak penalti.[142]

Uchida uga melu Piala Donya FIFA U-20 ing taun 2007 sing dianakake ing Kanada.[143][144] Dheweke main ing pertandingan kaping pisanan ing turnamen kasebut lan nulungi tim kasebut ngalahake Skotlandia 3-1.[145] Dheweke terus main lan mbantu Jepang njaga clean sheet ing rong pertandingan sabanjure, lan nggawe tim kasebut lolos menyang babak penyisihan.[146] Nanging, Republik Ceko ngalahke Jepang lewat babak pinalti.[147]

Ing wulan Juli 2008, Uchida diundang menyang skuad U-23 Jepang kanggo Olimpiade Musim Panas 2008.[143] Dheweke main ing pertandingan kaping pisanan ing turnamen kasebut, main saka wiwitan pertandingan, nanging Jepang U23 kalah 1-0 nglawan Amerika Serikat.[148] Uchida nerusake tampil ing rong pertandingan ing turnamen kasebut, nanging Jepang ora lolos soko babak grup.[149]

Tim senior[besut | besut sumber]

Ing rong kesempatan antarane Desember 2007 nganti Januari 2008, Uchida nampa panggilan internasional saka pelatih nasional Jepang, Ivica Osim nanging dheweke durung main.[150] Uchida akhire nggawe debut internasionale kanggo Jepang ing tanggal 26 Januari 2008 ing pertandingan persahabatan nglawan Chili ing Stadion Olimpiade Nasional ing Tokyo. Pertandingan iki minangka pertandingan kaping pisanan ing pamrentahan manajer anyar Takeshi Okada.[151] Asil akhir pertandingan iki yaiku imbang 0-0.[152] Ing pertandingan sabanjure nglawan Bosnia lan Herzegovina, dheweke nulungi Jepang njaga clean sheet kanthi kemenangan 3-0.[153] Ing tanggal 6 Februari 2008, Uchida main 90 menit kanggo Jepang nalika menang 4-1 nglawan Thailand lan dadi pemain bal-balan Jepang remaja pisanan sing main ing kualifikasi Piala Donya FIFA sawise ngadeg Liga J League ing taun 1993.[154] Ing tanggal 22 Juni 2008, Uchida nggawe gol kamenangan nalika menang 1-0 nglawan Bahrain.[155] Gol iki minangka gol internasional pertamane lan dadi pencetak gol paling enom ing kualifikasi Piala Donya FIFA nalika umure 20 taun lan 87 dina, ngalahake rekor umur 11 taun kapungkung sing dianakake Hidetoshi Nakata. Saindhenging taun 2008, dheweke dikirim main ing posisi bek tengen karo Yūichi Komano.[156]

Uchida miwiti taun 2009 nalika nyithak rong assist, nalika menang 5-1 nglawan Finlandia ing tanggal 5 Februari 2009.[157] Ing wulan Juni 2009, dheweke tampil ing rong pertandingan saka telung pertandingan kualifikasi Piala Donya, sing ngasilake Jepang lolos menyang turnamen kasebut.[158] Ing pungkasan taun, Uchida nulungi Jepang njaga patang clean sheet kanthi berturut-turut saka 10 Oktober 2009 tekan 18 November 2009, kabeh mau saka ing pertandingan persahabatan.[159]

Ing wulan Februari 2010, Uchida diundang menyang skuad nasional kanggo Kejuaraan Sepak Bola Asia Wétan.[160] Dheweke mbantu tim kasebut njaga rong clean sheet ing rong pertandingan pisanan.[161] Nanging, amarga Jepang kalah saka menyang Korea Selatan ing pertandingan ketelu nggawa Jepang entuk posisi kaping telu ing turnamen kasebut.[162] Uchida dadi anggota tim nasional Jepang kanggo Piala Donya 2010, dheweke diundang ing wulan Mei 2010.[163] Nanging, ora main ing kabeh pertandingan Piala Donya kasebut, amarga dheweke ra iso nggantikke posisi Yūichi Komano.[164] Sawise turnamen kasebut, Uchida ujar manawa dheweke kecewa amarga ora main ing Piala Donya lan ngarepake pindhah menyang Schalke 04 bakal nggawe dheweke dadi pemain sing luwih apik.[165]

Rong taun sabanjure, Uchida diceluk menyang tim nasional kanggo skuad Piala Konfederasi 2013.[166] Dheweke tampil kaping telu ing turnamen kasebut, nanging Jepang kalah ing kabeh telung pertandingan lan kasingkir ing babak grup.[167] Ing sawijining wektu sawise kalah saka Brasil, media Brasil menehi skor kinerja Uchida minangka paling cilik ing pertandingan kasebut.[168]

Ing wulan Mei 2014, Uchida diceluk menyang skuad Piala Donya 2014.[169] Sadurunge, Uchida melu telung pertandingan persahabatan, lan ing pertandingan nglawan Siprus tanggal 27 Mei 2014, dheweke nyetak gol internasional nomer loro kanggo negara kasebut.[170] Beda karo Piala Donya sadurunge, Uchida main ing kabeh telung pertandingan ing Piala Dunia, nanging jepang kasingkir ing babak grup.[171] Sawise Jepang kasingkir, dheweke menehi yen dheweke bakal pensiun saka tim nasional.[172] Sak wulan sakwise, Uchida banjur ngrenungake babagan main ing Piala Donya.[173]

Ngarep bisa dipilih kanggo Piala Asia AFC,[174] Nanging Uchida, ditokke saka skuad sadurunge turnamen kasebut.[175] Katulis manawa dheweke lagi pulih amarga cedera.[176] Uchida bali menyang tim nasional rong wulan sakwise, main ping pindho kanggo tim kasebut.[177]

Statistik karir[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Per 15 April 2020.[178][179][180]
Klub Musim Liga Piala[a] Piala liga[b] Benua[c] Liane[d] Total
Divisi Main Gol Main Gol Main Gol Main Gol Main Gol Main Gol
Kashima Antlers 2006 J1 League 28 2 3 0 10 0 41 2
2007 31 0 5 1 8 0 44 1
2008 25 1 1 0 1 0 6 0 1 0 34 1
2009 31 0 2 0 2 0 7 1 1 0 43 1
2010 9 0 7 1 1 0 17 1
Total 124 3 11 1 21 0 20 2 3 0 179 6
Schalke 04 2010–11 Bundesliga 26 0 5 0 11 0 1 0 43 0
2011–12 18 0 0 0 8 0 26 0
2012–13 24 1 1 0 5 0 30 1
2013–14 17 0 2 0 8 1 27 1
2014–15 19 0 0 0 7 0 26 0
2015–16 0 0 0 0 0 0 0 0
2016–17 0 0 0 0 1 0 1 0
Total 104 1 8 0 40 1 1 0 153 2
Union Berlin 2017–18 2. Bundesliga 2 0 0 0 2 0
Kashima Antlers 2018 J1 League 12 0 2 0 2 0 4 1 3 0 23 1
2019 10 0 1 0 1 0 0 0 12 0
2020 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Total 22 0 3 0 3 0 4 1 3 0 35 1
Total karir 252 4 22 1 24 0 64 4 7 0 369 9

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "FIFA World Cup South Africa 2010: List of Players" (PDF). FIFA. 4 June 2010. p. 16. Retrieved 20 April 2014.
  2. "National Team Squad". jfa.or.jp. Japan Football Association. Retrieved 15 January 2014.
  3. a b c d 鹿島アントラーズ オフィシャルサイト (in Japanese). Archived from the original on 20 December 2008. Retrieved 30 December 2008.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  4. シャルケ内田が高校サッカー選手権の応援リーダーに (in Japanese). Sponichi Annex. 29 October 2011. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "内田、長谷部の高校時代などサッカー王国・静岡の歴史がDVD化!!「静岡サッカー最強列伝 あのヒーロー達の秘蔵映像&名勝負・ベストゴール」まもなく発売!" (in Japanese). Web Gekisaka. 23 March 2012. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  5. "内田篤人は清水東高校出身!意外にも高校サッカー選手権の出場経験がない" (in Japanese). Spread Sports. 19 December 2018. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  6. "Atsuto Uchida Profile". Asian Footballer in Europe Website. 12 December 2014. Archived from the original on 17 January 2015. Retrieved 18 October 2017.
  7. "2006 Jリーグディビジョン1 第1節" (in Japanese). Sanfrecce Hiroshima. 5 March 2006. Archived from the original on 28 March 2020. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  8. "鹿島アントラーズ 内田選手" (in Japanese). Web Gekisaka. 16 September 2006. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "鹿島、過密日程のなか勝利" (in Japanese). Web Gekisaka. 24 September 2006. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  9. "06Jリーグアウォーズ各賞発表!" (in Japanese). Web Gekisaka. 28 December 2006. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  10. "[ナビスコ杯]G大阪vs鹿島 結果速報" (in Japanese). Web Gekisaka. 10 October 2007. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "[出場停止]J1第28節" (in Japanese). Web Gekisaka. 5 October 2007. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  11. "目標は再び"常勝・鹿島"へ、岩政「次は11冠」" (in Japanese). Web Gekisaka. 1 December 2007. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "9連勝で逆転V!鹿島イレブンの試合後コメント" (in Japanese). Web Gekisaka. 1 December 2007. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  12. "Emperor's Cup win gives Antlers double". The Japan Times. 3 January 2008. Retrieved 18 October 2017.
    "[天皇杯決勝]鹿島が7年ぶりの天皇杯制覇!" (in Japanese). Web Gekisaka. 1 January 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  13. "鹿島から6名、浦和7名選出!Jリーグが今季の優秀選手32名等を発表!" (in Japanese). Web Gekisaka. 11 December 2007. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  14. "[戦評]見せた強みより大きかった両チームの不安(鹿島vs広島)" (in Japanese). Web Gekisaka. 1 March 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  15. "田代が口火、鹿島9発大勝/アジアCL" (in Japanese). Nikkan Sports. 13 March 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  16. "本山、マルキーニョスが2発!鹿島が6-0でACL2連勝" (in Japanese). Web Gekisaka. 19 March 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  17. "J1第1節(3月8日)鹿島vs札幌試合結果" (in Japanese). Web Gekisaka. 8 March 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "2連勝の鹿島・オリヴェイラ監督「ここで満足してはいけない」王者に死角なし" (in Japanese). Web Gekisaka. 16 March 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  18. 鹿島DF内田が全治2-3週間 (in Japanese). Nikkan Sports. 10 April 2008. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "鹿島・内田、腰を骨折!浦和戦欠場へ" (in Japanese). Web Gekisaka. 11 April 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  19. "6戦勝ちなしの鹿島、1カ月ぶり復帰の内田「みんな走っていたけど…」" (in Japanese). Web Gekisaka. 11 May 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  20. "鹿島・内田、先発へ" (in Japanese). Web Gekisaka. 27 August 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "内田が17日ぶり実戦復帰、「問題ない」と復活宣言" (in Japanese). Web Gekisaka. 28 August 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  21. "マルキーニョス6戦連発!鹿島が清水に快勝し公式戦5試合ぶり勝利" (in Japanese). Web Gekisaka. 28 September 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "マルキーニョスの2発で鹿島が首位に返り咲き(鹿島vs大宮)" (in Japanese). Web Gekisaka. 1 October 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "G大阪vs.鹿島 試合記録" (in Japanese). Web Gekisaka. 4 October 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  22. 鹿島DF内田「展開」意識身につける (in Japanese). Nikkan Sports. 8 November 2008. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "連覇を引き寄せたロスタイムの岩政弾で鹿島勝利!!" (in Japanese). Web Gekisaka. 29 November 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "20歳の素顔のぞかせた内田、「やっと休みだー」" (in Japanese). Web Gekisaka. 6 December 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  23. 鹿島内田が連覇へ王手弾/J1 (in Japanese). Nikkan Sports. 23 November 2008. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  24. J優秀選手賞30人に鹿島から最多の7人 (in Japanese). Nikkan Sports. 12 December 2008. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    MVPに鹿島マルキ、新人王は名古屋小川 (in Japanese). Nikkan Sports. 22 December 2008. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  25. 鹿島内田に異例の長期4年半契約 (in Japanese). Nikkan Sports. 31 December 2008. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  26. "欧州4クラブが内田争奪戦?" (in Japanese). Web Gekisaka. 17 November 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  27. "[ゼロックス杯]鹿島が3発圧勝でまず1冠、大迫も公式戦デビュー". Web Gekisaka. 28 February 2009. Retrieved 29 March 2020.
  28. 鹿島内田今季の目標は「故障しない」 (in Japanese). Nikkan Sports. 6 March 2009. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  29. "J1王者vsJ2王者の激突は後半ロスタイムに興梠が劇的決勝弾" (in Japanese). Web Gekisaka. 22 March 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "残り6分で逆転、鹿島が劇的勝利" (in Japanese). Web Gekisaka. 4 April 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "大迫決勝弾で鹿島がついに首位浮上" (in Japanese). Web Gekisaka. 12 April 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  30. 鹿島内田V弾、大迫は連発/アジアCL (in Japanese). Nikkan Sports. 8 April 2009. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  31. "鹿島・内田、"休養"ベンチ外か" (in Japanese). Web Gekisaka. 2 May 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  32. "[ACL]鹿島・内田がACL前半途中に嘔吐" (in Japanese). Web Gekisaka. 22 April 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  33. "1試合少ない鹿島が3連勝で首位返り咲き" (in Japanese). Web Gekisaka. 10 May 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  34. "内田がPK失敗…10人の鹿島はPK戦で力尽きる" (in Japanese). Web Gekisaka. 25 June 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  35. "川崎F、鹿島の連勝止めるも"自滅"" (in Japanese). Web Gekisaka. 5 July 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "オリヴェイラ監督「内田を信じている」" (in Japanese). Web Gekisaka. 5 July 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  36. "[Jの新風(8)]鹿島DF内田篤人" (in Japanese). Web Gekisaka. 15 July 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  37. "内田、地元・清水で100戦目" (in Japanese). Web Gekisaka. 18 July 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  38. セリエA復帰バリが鹿島DF内田に興味 (in Japanese). Nikkan Sports. 27 June 2009. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  39. "鹿島の盤石の強さを支える「チーム内競争」と「チームマネジメント力」" (in Japanese). Web Gekisaka. 23 August 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "鹿島vs山形 試合記録" (in Japanese). Web Gekisaka. 8 November 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "京都は7戦連続勝ち星なし。また100勝に足踏み" (in Japanese). Web Gekisaka. 21 November 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  40. 鹿島黄金時代だ!最終節"らしく"V3決めた (in Japanese). Sponichi Annex. 6 December 2009. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  41. 「Jリーグ・アウオーズ各賞受賞者」一覧 (in Japanese). Sponichi Annex. 7 December 2009. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  42. "内田が鹿島に残留を伝える。年俸は4000万円へ" (in Japanese). Web Gekisaka. 27 December 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "ロシアクラブが鹿島・内田の獲得に動く" (in Japanese). Web Gekisaka. 24 January 2010. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  43. 鹿島オリベイラ監督、内田も疲労が心配 (in Japanese). Nikkan Sports. 28 February 2010. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  44. "王者の貫録、鹿島が2トップ共演で浦和に快勝" (in Japanese). Web Gekisaka. 6 March 2010. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "[ACL]鹿島が5発大勝で3連勝、次節にも決勝T進出決定" (in Japanese). Web Gekisaka. 24 March 2010. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "遠藤がJ初含む2発、鹿島が暫定首位に" (in Japanese). Web Gekisaka. 27 March 2010. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  45. 鹿島4連勝で決勝T進出/アジアCL (in Japanese). Nikkan Sports. 30 March 2010. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  46. 鹿島2発でG大阪に快勝/J1 (in Japanese). Nikkan Sports. 1 May 2010. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  47. 内田が5日C大阪戦で復帰濃厚 (in Japanese). Nikkan Sports. 4 May 2010. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  48. "鹿島、悲願のアジア制覇ならず…日本勢全滅" (in Japanese). Web Gekisaka. 12 May 2010. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  49. "Perfekt: S04 holt Uchida" (in German). kicker.de. 13 June 2010. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "WM-Teilnehmer Atsuto Uchida wechselt zu den Knappen". Schalke04.de (in German). 13 June 2010. Archived from the original on 18 October 2017. Retrieved 26 April 2011.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  50. "JAPAN-EXPERTE BUCHWALD: Uchida wird Magaths neuer Rafinha" (in German). Bild.de. 20 June 2010. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Atsuto Uchida soll auf Rafinhas Position spielen" (in German). Der Westen. 13 July 2010. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  51. "WM-Helden Müller und Klose treffen" (in German). kicker.de. 8 August 2010. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  52. "Van Nistelrooy-Doppelpack bringt HSV den Sieg" (in German). kicker.de. 21 August 2010. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  53. "Uchida auf der Kippe" (in German). kicker.de. 9 September 2010. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  54. "SCHLECHT FÜR MAGATH UND SCHALKE 04: Abwehr-Chaos macht Angst" (in German). Bild.de. 25 September 2010. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  55. "Metzelder: Auf die Krise folgt Konstanz" (in German). kicker.de. 27 September 2010. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  56. "Farfan bringt Königsblau auf die Siegerstraße" (in German). kicker.de. 29 September 2010. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  57. "Uchida und Plestan nicht im Schalke-Kader" (in German). Der Westen. 1 October 2010. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Schalker enttäuscht nach 2:2 gegen Stuttgart" (in German). Der Westen. 16 October 2010. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  58. "Nur ein ganz kleiner Schritt" (in German). Der Westen. 4 December 2010. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Farfans Treffer reicht Schalke zum Sieg" (in German). kicker.de. 12 December 2010. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Hattrick durch Raul" (in German). kicker.de. 18 December 2010. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  59. "Huntelaar ohne Tore - Jones ohne Zukunft" (in German). kicker.de. 17 January 2011. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  60. "Neuer rettet Schalke beim BVB einen Punkt" (in German). Der Westen. 4 February 2011. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  61. "Farfan schießt Schalke gegen Freiburg zum Sieg" (in German). Der Westen. 11 February 2011. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  62. "Schlitzohr Raul, Erlöser Tzavellas, Joker Charisteas - Kuriositäten en masse auf Schalke" (in German). kicker.de. 12 March 2011. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Bundesliga-Profis denken an Erdbeben-Opfer" (in German). Der Westen. 12 March 2011. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  63. "Metzelder trainiert, Einsatz wahrscheinlich" (in German). kicker.de. 2 February 2011. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  64. "Raul raubt Inter die letzte Hoffnung" (in German). kicker.de. 13 April 2011. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  65. "Schalke holt den Pott zum fünften Mal" (in German). kicker.de. 22 May 2014. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  66. "Schalke gewinnt Supercup gegen den BVB" (in German). Der Westen. 23 July 2011. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Schalke möchte wieder attraktiven Fußball bieten" (in German). Der Westen. 4 August 2011. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Schalke muss in Helsinki auf Fuchs verzichten" (in German). Der Westen. 16 August 2011. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "VFL WOLFSBURG - SCHALKE 04: Jönsson feiert Premiere, Pukki in der Joker-Rolle" (in German). Bild.de. 10 September 2011. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  67. "Pukki sticht zweimal eiskalt zu" (in German). kicker.de. 18 August 2011. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  68. "Huntelaar führt Schalke in die Gruppenphase" (in German). kicker.de. 25 August 2011. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  69. "Raul macht's im dritten Anlauf" (in German). kicker.de. 28 August 2011. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  70. ""Einmal Schalke, immer Schalke!"" (in German). Bild.de. 27 September 2011. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Neue Chance für Jones - Schalke zittert um Raúl" (in German). Der Westen. 28 September 2011. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  71. "Unnerstall verhindert totale Blamage gegen Larnaka" (in German). kicker.de. 2 November 2011. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  72. "Was macht Schalke auf rechts?" (in German). Bild.de. 17 August 2011. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Schalke ohne Farfan und Höwedes stark genug" (in German). Der Westen. 17 November 2011. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Schalke bleibt Bayern auf den Fersen" (in German). Der Westen. 21 January 2012. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  73. "Schalkes Matip in der Schlüsselrolle" (in German). Der Westen. 19 January 2012. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Schalke will eine Schüppe drauflegen" (in German). Der Westen. 17 February 2012. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Für Schalkes Uchida trudelt eine Menge Fanpost ein" (in German). Der Westen. 22 February 2012. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  74. "Atsuto Uchida Signs Schalke Extension". SB Nation. 17 August 2012. Retrieved 6 August 2014.
    "Atsuto Uchida verlängert Vertrag bis 30. Juni 2015". FC Schalke 04. 16 August 2012. Archived from the original on 18 October 2017. Retrieved 18 October 2017.
  75. "5 OFFENE FRAGEN FÜR STEVENS: Woche der Wahrheit am Wörthersee" (in German). Bild.de. 3 August 2012. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Slomkas Debütanten sichern einen Punkt" (in German). kicker.de. 26 August 2012. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Afellay wird am Samstag wohl in der Schalker Startelf stehen" (in German). Der Westen. 13 September 2012. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  76. ""Kopfballungeheuer" Holtby lässt Mainz alt aussehen" (in German). kicker.de. 25 September 2012. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Schalkes Höhenflieger behalten die Bodenhaftung" (in German). Der Westen. 21 October 2012. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Jefferson Farfan war Schalkes Matchwinner gegen Nürnberg" (in German). Der Westen. 27 October 2012. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  77. "2:3 in Hoffenheim - S04 dominiert und verliert" (in German). FC Schalke 04. 3 November 2012. Archived from the original on 17 October 2017. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  78. "Stevens grübelt noch über die Lücke auf rechts" (in German). kicker.de. 9 November 2012. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  79. "Huntelaar trifft wieder" (in German). kicker.de. 24 November 2012. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  80. ""Maskenmann" Höger kann spielen" (in German). kicker.de. 16 December 2012. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Probleme mit den Visa: Farfan und Edu fehlen in Katar" (in German). kicker.de. 4 January 2013. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Uchida muss pausieren, Farfan und Unnerstall fraglich" (in German). kicker.de. 12 February 2013. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Schalkes Atsuto Uchida kämpft 2013 um seinen Platz im Team" (in German). Der Westen. 26 December 2012. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  81. "Julian Draxler und Klass Jan Huntelaar entscheiden das 82. Revierderby" (in German). kicker.de. 9 March 2013. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  82. "Schalke-Torschütze Höger fordert einen Stammplatz" (in German). Der Westen. 30 March 2013. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Auch Atsuto Uchida würde gerne mit Jens Keller auf Schalke weiterarbeiten" (in German). Der Westen. 10 April 2013. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Jones und Draxler sind Schalkes stärkste Typen in Freiburg" (in German). Der Westen. 18 May 2013. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  83. シャルケ内田がベストイレブンに 英語版ユーザーの投票 (in Japanese). Sponichi Annex. 9 May 2013. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  84. "Warum Höwedes und Matip auf Schalke die Seiten tauschen" (in German). Der Westen. 9 August 2013. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Schalkes Sturm-Duo Huntelaar und Szalai überzeugt" (in German). Der Westen. 11 August 2013. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Neben Farfan fehlt auch Uchida in Hannover" (in German). kicker.de. 21 August 2014. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  85. "Stoch schlägt Schalke ein Schnippchen" (in German). kicker.de. 21 August 2013. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Uchida schwächster Schalker gegen Saloniki - Note 4,5" (in German). Der Westen. 21 August 2013. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  86. "Draxler und Szalai beenden die Zitterpartie" (in German). kicker.de. 27 August 2013. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  87. "Uchidas Flanke öffnet die Schleusen" (in German). kicker.de. 18 September 2013. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  88. "Boateng macht's vom Punkt, Szalai zweimal direkt" (in German). kicker.de. 5 October 2013. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  89. "Warum die Schalker Höwedes und Matip die Seite tauschten" (in German). Der Westen. 14 September 2013. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Atsuto Uchida" (in German). Der Westen. 24 October 2013. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Note 5 für Schalker Boateng und Kolasinac gegen Frankfurt" (in German). Der Westen. 23 November 2013. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Jens Kellers Wahl – 1 aus 4 mit Benedikt Höwedes?" (in German). Der Westen. 6 February 2014. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  90. "Für Farfan wird die Zeit knapp" (in German). kicker.de. 18 December 2013. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Höwedes fällt aus, Draxler bald zurück" (in German). kicker.de. 8 February 2014. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  91. "BLITZ-HEILUNG BEI HÖWEDES Uchida droht Saison-Aus!" (in German). Bild.de. 10 February 2014. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  92. "Atsuto Uchida hat mit Japan viel vor" (in German). FC Schalke 04. 11 June 2014. Archived from the original on 17 October 2017. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  93. "Rückkehrer Draxler setzt Signale" (in German). kicker.de. 6 August 2014. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Uchida verabredet sich täglich mit Kagawa zum Sushi-Essen" (in German). Der Westen. 8 September 2014. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  94. "Effiziente Schalker bestrafen schläfrige Bremer" (in German). kicker.de. 23 September 2014. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  95. "Heldt und Keller schwärmen von Schalke-Verteidiger Uchida" (in German). Der Westen. 24 September 2014. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  96. "Perfekt: Uchida unterschreibt bis 2018" (in German). kicker.de. 30 October 2014. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  97. "1:0-Heimsieg – S04 bezwingt den FCA" (in German). FC Schalke 04. 31 October 2014. Archived from the original on 17 October 2017. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  98. "Atsuto Uchida ist Spieler des Monats Oktober" (in German). FC Schalke 04. 3 December 2014. Archived from the original on 17 October 2017. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  99. "Schalke rotiert - Keller gönnt Uchida eine Pause" (in German). Der Westen. 29 September 2014. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Uchida rechtfertigt das Schalker Vertrauen mit Leidenschaft" (in German). Der Westen. 6 November 2014. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Uchida stellt nicht nur Heldt in den Schatten" (in German). kicker.de. 2 November 2014. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Schalke verteidigt exzellent - Matip und Höwedes herausragend" (in German). Der Westen. 6 February 2015. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  100. "Schalke: Seit dem Derby-Debakel außen vor – Uchidas stiller Abstieg" (in German). kicker.de. 14 May 2015. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "内田の評価は2大紙で大きく分かれる 地元紙は「先制の起点になるべきだった…」" (in Japanese). Sanspo. 17 February 2015. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Barnetta hofft auf neuen Vertrag" (in German). Der Westen. 18 March 2015. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Schalke plant weiter mit Tranquillo Barnetta" (in German). Der Westen. 5 April 2015. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Uchida auf Schalke nur noch im Abseits - trotz Systemwechsel" (in German). Der Westen. 14 May 2015. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  101. "Schalker Sorgen um Uchida und Kirchhoff" (in German). kicker.de. 20 February 2015. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Shooting-Star Sané vor der Verlängerung" (in German). kicker.de. 20 April 2015. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  102. "Uchida lässt sich operieren - zum Ärger Schalkes" (in German). kicker.de. 10 June 2015. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  103. "Termin unbekannt: "Uschis" Kampf ums Comeback" (in German). kicker.de. 12 October 2015. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  104. "Bei Uchida ist das Lächeln zurück" (in German). kicker.de. 21 January 2016. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  105. "Die Konkurrenz im Schalker Mittelfeld schwächelt Belhanda: Premiere - und jetzt mehr?". kicker.de (in Jérman). 27 January 2016. Retrieved 18 October 2017.
    "Ernüchterung bei Choupo-Moting nach MRT" (in German). kicker.de. 1 March 2016. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  106. "Uchida ist zurück und fällt noch lange aus" (in German). kicker.de. 12 July 2016. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  107. "Neue Sorgen um Pechvogel Uchida" (in German). kicker.de. 18 August 2016. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  108. "Statt Teamtraining: Schalkes Uchida wieder in Japan" (in German). kicker.de. 9 November 2016. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  109. "0:2 in Salzburg - Uchida feiert Comeback!" (in German). FC Schalke 04. 7 December 2016. Archived from the original on 17 October 2017. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  110. "Atsuto Uchida: Muskelkater stört mich nicht" (in German). FC Schalke 04. 12 January 2017. Archived from the original on 17 October 2017. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Schalke-Neuzugang Coke gibt Comeback in Hannover" (in German). kicker.de. 17 March 2017. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  111. ""Wir Schalker sind wahnsinnig stolz auf Dich!" - Emotionale Momente vor Schalke-Heimspiel" (in German). Der Westen. 10 September 2017. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  112. "Atsuto Uchida wechselt zum 1. FC Union Berlin" (in German). FC Schalke 04. 21 August 2017. Archived from the original on 17 October 2017. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  113. "Ab in die Hauptstadt: Uchida geht zu Union". kicker Online (in German). 21 August 2017. Retrieved 21 August 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  114. "Neuhaus hat für Fortuna das letzte Wort" (in German). kicker.de. 10 September 2017. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  115. "Paqaradas Strahl bezwingt auch Union". kicker Online (in German). 19 September 2017. Retrieved 3 January 2018.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  116. "Unions Uchida erneut ausgebremst" (in German). kicker.de. 18 October 2017. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  117. "Uchida verlässt Union in Richtung Heimat". kicker Online (in German). 3 January 2018. Retrieved 3 January 2018.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  118. "Früherer Schalke-Fanliebling Uchida will zurück nach Japan" (in German). Der Westen. 21 December 2017. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  119. "Antlers announce Atsuto Uchida's return from Germany". The Japan Times. 3 January 2018.
    "Atsuto Uchida bids Germany farewell with return to Kashima Antlers". Bundesliga.com. 2 January 2018.
    "Veteran defender Atsuto Uchida finalizes contract with Kashima Antlers". The Japan Times. 2 January 2018.
  120. "内田の2853日ぶりJ復帰戦はスコアレス…鹿島はアウェーで清水とドロー" (in Japanese). Web Gekisaka. 25 February 2018. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  121. "鹿島・内田、G大阪戦は欠場か 別メニューで調整" (in Japanese). Sanspo. 2 March 2018. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  122. "内田復帰の鹿島が金崎2発で連敗止める、名古屋は失速5連敗" (in Japanese). Web Gekisaka. 14 April 2018. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  123. "鹿島、鈴木ヘッドも好調の神戸とドロー決着" (in Japanese). Sanspo. 25 April 2018. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "好アシストもPK献上…長崎のルーキー米田、対峙した内田篤人に「余裕が違う」" (in Japanese). Web Gekisaka. 2 May 2018. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "ノイアーから内田篤人へ愛のエール…「また会いたいよ」「ウシダサン、ガンバッテ」" (in Japanese). Web Gekisaka. 10 May 2018. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  124. "鹿島vs町田 試合記録" (in Japanese). Web Gekisaka. 11 July 2018. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  125. "鹿島・内田、1カ月ぶり先発へ 28日ACL準々決勝" (in Japanese). Sanspo. 28 August 2018. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "磐田、鹿島の名門対決はドロー…再開初戦は痛み分け" (in Japanese). Sanspo. 18 July 2018. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "「負け試合かと思ったけど…」1か月ぶり先発の内田篤人、安堵の先勝" (in Japanese). Web Gekisaka. 28 July 2018. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  126. "内田篤人が劇的決勝弾!! "日本勢最後の砦"鹿島、AT大逆転で初のACL決勝に王手" (in Japanese). Web Gekisaka. 3 October 2018. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "鹿島、劇的ドロー悲願の決勝進出/ACL準決勝詳細" (in Japanese). Nikkan Sports. 23 October 2018. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  127. "ACL&ルヴァン杯は絶望的…鹿島DF内田篤人、MF中村充孝が揃って6週間の負傷離脱" (in Japanese). Web Gekisaka. 12 October 2018. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  128. "鹿島先勝!アジア王者へ前進/ACL決勝第1戦詳細" (in Japanese). Nikkan Sports. 3 November 2018. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "鹿島がACL初制覇!我慢肝に総力戦で示した一体感" (in Japanese). Nikkan Sports. 11 November 2018. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  129. "仙台vs鹿島 試合記録" (in Japanese). Web Gekisaka. 24 November 2018. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  130. "2年前との違いを実感する昌子、レアルとのリベンジマッチへ「次は勝ちたい」" (in Japanese). Web Gekisala. 16 December 2018. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "安部の涙に自分を重ね…声を詰まらせた内田「分かるんだよ、裕葵の気持ちが」" (in Japanese). Web Gekisaka. 19 December 2018. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "鹿島完敗 涙の内田「この経験を無駄にしては…」" (in Japanese). Nikkan Sports. 21 December 2018. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  131. "鹿島・内田がサッカー人生初の主将就任、必勝祈願では絵馬に「再起」" (in Japanese). Sanspo. 20 January 2020. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  132. "川崎F憲剛今季初弾「イヤァオ!」披露も…内田→伊藤翔弾の鹿島とドロー決着" (in Japanese). Web Gekisaka. 1 March 2019. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  133. "鹿島がようやく今季初勝利! 前半に退場者出した湘南は奮闘及ばず" (in Japanese). Web Gekisaka. 9 March 2019. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "伊藤翔が止まらない…鹿島が3発勝利で2連勝!札幌は開幕節以来の黒星に" (in Japanese). Web Gekisaka. 17 March 2019. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "磐田の初勝利はお預け…鹿島、MFレオ・シルバの華麗な同点弾で引き分けに持ち込む" (in Japanese). Web Gekisaka. 30 March 2019. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  134. "開始直後にJ1の洗礼…平戸太貴、ほろ苦デビューも「大事な試合に勝ち切るのが鹿島」" (in Japanese). Web Gekisaka. 6 April 2019. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "鹿島小田初先発へ、東京に勝てば「自分の評価にも」" (in Japanese). Nikkan Sports. 13 April 2019. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  135. "鹿島vs栃木 試合記録" (in Japanese). Web Gekisaka. 14 August 2019. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  136. ""経験者"内田篤人が語る優勝争い「追われる難しさをFC東京は…」" (in Japanese). Sanspo. 15 September 2019. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "鹿島、暫定首位!6カ月ぶり先発の内田が過密日程でしんどいチームを声で姿で牽引" (in Japanese). Sanspo. 29 September 2019. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "首位鹿島が降格圏の松本と1-1ドロー…先制許すもFW上田綺世が同点PK弾" (in Japanese). Web Gekisaka. 18 October 2019. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "鹿島、逆転優勝遠のく痛恨ドロー…広島ゴールをこじ開けられず" (in Japanese). Web Gekisaka. 23 November 2019. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  137. "V逸鹿島…ブーイングに内田篤人が謝罪「無冠では終われない」" (in Japanese). Web Gekisaka. 30 November 2019. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  138. "Atsuto Uchida announced his retirement" (in English). 25 August 2020. Retrieved 6 November 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  139. "U-19代表に梅崎ら21人選出" (in Japanese). Web Gekisaka. 19 October 2006. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  140. "U-19日本-北朝鮮戦結果速報" (in Japanese). Web Gekisaka. 29 October 2006. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "U-19代表、飛び級でA代表入りに期待" (in Japanese). Web Gekisaka. 31 October 2006. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  141. "U-19日本-サウジ戦スタメン発表!" (in Japanese). Web Gekisaka. 6 November 2006. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "U-19日本-韓国スタメン発表!" (in Japanese). Web Gekisaka. 9 November 2006. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  142. "AFCユース決勝、U-19日本代表スタメン" (in Japanese). Web Gekisaka. 12 November 2006. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  143. a b 鹿島内田が五輪当落線上の興梠をアシスト (in Japanese). Nikkan Sports. 12 July 2008. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "U-23:右サイド制圧した内田篤人「本番前にこういうチームとやれてよかった」(日本vsアルゼンチン)" (in Japanese). Web Gekisaka. 29 July 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  144. "U-20代表のW杯背番号発表" (in Japanese). Web Gekisaka. 24 June 2007. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  145. "[U-20W杯]日本vs.スコットランド結果速報" (in Japanese). Web Gekisaka. 2 July 2007. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  146. "[U-20W杯]日本vs.コスタリカ結果速報" (in Japanese). Web Gekisaka. 5 July 2007. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "[U-20W杯]日本vs.ナイジェリア結果速報" (in Japanese). Web Gekisaka. 8 July 2007. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  147. "[U-20W杯]日本vsチェコ総括" (in Japanese). Web Gekisaka. 12 July 2007. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  148. "8/7[五輪]五輪選手、アメリカ戦後ミックスゾーンコメント" (in Japanese). Web Gekisaka. 7 August 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  149. 鹿島内田が五輪での負傷癒え27日先発へ (in Japanese). Nikkan Sports. 27 August 2008. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "[五輪]反町ジャパンは2連敗で終戦" (in Japanese). Web Gekisaka. 10 August 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  150. "JFA announces provisional squad". The Japan Times. 12 December 2007. Retrieved 18 October 2017.
    "[速報]キリンチャレンジ杯へ向けた日本代表25人発表!!" (in Japanese). Web Gekisaka. 23 January 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  151. "Japan, Chile scoreless in Okada's return". The Japan Times. 27 January 2008. Retrieved 18 October 2017.
  152. "内田代表デビュー" (in Japanese). Web Gekisaka. 26 January 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  153. "日本vsボスニア・ヘルツェゴビナ 試合記録" (in Japanese). Web Gekisaka. 30 January 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  154. "J発足後初!内田が10代でのW杯予選デビューへ" (in Japanese). Web Gekisaka. 6 February 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  155. "Asia – Group 2 Match Report Japan – Bahrain". fifa.com. 22 June 2008. Archived from the original on 20 July 2012.
  156. "内田が「不動の右SB」加地脅かす" (in Japanese). Web Gekisaka. 23 January 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "岡田ジャパン、右SB・内田、左SB・加地をテスト" (in Japanese). Web Gekisaka. 16 February 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "内田に"大食い指令"" (in Japanese). Web Gekisaka. 18 October 2008. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  157. "岡崎2発+香川で日本が3点リード" (in Japanese). Web Gekisaka. 5 February 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  158. "ゴール取り消しにPK献上…凱旋試合は後味悪く1-1ドロー" (in Japanese). Web Gekisaka. 10 June 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "日本代表選手、7日のコメント" (in Japanese). Web Gekisaka. 7 June 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "悪夢の再現…岡田ジャパンは逆転負けで最終予選初黒星" (in Japanese). Web Gekisaka. 17 June 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  159. "日本2-0勝利。森本の"アシスト"で本田がゴール!" (in Japanese). Web Gekisaka. 10 October 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "3戦連続出場の徳永、初先発で手応え" (in Japanese). Web Gekisaka. 14 October 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "南アの守備崩せず…岡田ジャパンは攻め手なくスコアレスドロー" (in Japanese). Web Gekisaka. 14 November 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "岡田ジャパンは09年最終戦を4-0快勝締め" (in Japanese). Web Gekisaka. 17 November 2009. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  160. "東アジア選手権メンバー23人を発表、石川ら3選手が落選" (in Japanese). Web Gekisaka. 3 February 2010. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  161. "歴史的敗戦の韓国は"テスト"を強調。前鹿島DFは「内田との対戦が楽しみ」" (in Japanese). Web Gekisaka. 11 February 2010. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "日本vs中国 試合後の選手コメント" (in Japanese). Web Gekisaka. 7 February 2010. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  162. "これが現実…日本は韓国に1-3完敗で史上最低の3位終戦" (in Japanese). Web Gekisaka. 14 February 2010. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  163. ファンが選んだ日本代表23人 FWは意外な結果に… (in Japanese). Sponichi Annex. 9 May 2010. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  164. 内田 決意の渡独「W杯でしたくない経験をした」 (in Japanese). Sponichi Annex. 12 July 2010. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  165. "シャルケ移籍の内田「強く、大きく、いい男に」" (in Japanese). Web Gekisaka. 9 July 2010. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "「W杯で、したくない経験をした」シャルケ移籍の内田が決意の渡欧" (in Japanese). Web Gekisaka. 12 July 2010. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  166. もし一人足せるとしたら、日本代表に誰を選ぶ? (in Japanese). Football Channel Website. 6 June 2013. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  167. "冷静に敗戦受け止める内田、ネイマールについては「さすが」" (in Japanese). Web Gekisaka. 16 June 2013. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "イタリアと壮絶な打ち合いも惜敗…日本は連敗でGL敗退決定" (in Japanese). Web Gekisaka. 20 June 2013. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Hernandez sorgt für versöhnlichen Abschluss" (in German). kicker.de. 26 June 2013. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  168. "ブラジル紙がPKストップの川島に最高点、内田は最低評価…" (in Japanese). Web Gekisaka. 24 June 2013. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  169. "Atsuto Uchida Biography and Statistics". Sports Reference. Archived from the original on |archive-url= requires |archive-date= (help). Retrieved 25 July 2009.
    "S04-Quintett freut sich über Nominierungen" (in German). FC Schalke 04. 13 May 2014. Archived from the original on 17 October 2017. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  170. "Atsuto Uchida trifft bei Japans Testspielsieg" (in German). FC Schalke 04. 27 May 2014. Archived from the original on 17 October 2017. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  171. "#S04inBrazil: Atsuto Uchida muss die Koffer packen" (in German). FC Schalke 04. 25 June 2014. Archived from the original on 17 October 2017. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "日本代表、本田の2大会連続弾で先制!! 1-0とリードして前半を折り返す" (in Japanese). Web Gekisaka. 16 June 2014. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "10人のギリシャとスコアレスドロー…GL突破は最終戦勝利が絶対条件に" (in Japanese). Web Gekisaka. 20 June 2014. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  172. "代表引退示唆の真意を語る内田「100%でいられない自分はどうなのか」" (in Japanese). Web Gekisaka. 26 June 2014. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  173. "内田篤人インタビューVol.1「ノイアーは自慢の友達」" (in Japanese). Web Gekisaka. 17 July 2014. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "内田篤人インタビューVol.2「自分たちのサッカーという言葉が一人歩きした」" (in Japanese). Web Gekisaka. 18 July 2014. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  174. "SCHALKER WINTER-EINKÄUFE: Heldt lässt Di Matteo noch zappeln" (in German). Bild.de. 13 December 2014. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  175. "SCHALKER WINTER-EINKÄUFE: Heldt lässt Di Matteo noch zappeln" (in German). Bild.de. 13 December 2014. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  176. "内田のアジア杯不参加が決定…植田を追加招集" (in Japanese). Web Gekisaka. 28 December 2014. Retrieved 29 March 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  177. "Okazaki und Honda treffen gegen Tunesien" (in German). kicker.de. 27 March 2015. Retrieved 18 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
    "Retter Calhanoglu und Townsend - Oranje schlägt Spanien" (in German). kicker.de. 31 March 2015. Retrieved 29 October 2017.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  178. J1&J2&J3選手名鑑ハンディ版 2018 (NSK MOOK). Nippon Sports Kikaku Publishing inc. 7 February 2018. p. 16. ISBN 978-4905411529.
  179. "Atsuto Uchida > Club matches". Worldfootball.net.
  180. "Japan – Atsuto Uchida – Profile with news, career statistics and history". Soccerway.