Préfèktur Shizuoka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Prefektur Shizuoka)
Peta Prefektur Shizuoka
Prefektur Shizuoka
Prefektur Shizuoka
Basa Jepang: 静岡県; Shizuoka-ken
{{{Rōmaji}}}
Lokasi Shizuoka ing peta Jepang (bageyan kang disorot)
Ibu kota
Wilayah
Pulo Honshū
Gubernur Yoshinobu Ishikawa
Luas (peringkat) km² ()
 - % perairan 2,6%
Penduduk  (1 Oktober 2005)
 - Populasi 3.792.457 (ke-10)
 - Kepadatan 487 /km²
Distrik 9
Munisipalitas 42
ISO 3166-2 JP-22
Situs web www.pref.shizuoka.jp/
kikaku/ki-20/english/
Simbol prefektur
 - Bunga Azalea (Rhododenron)
 - Pohon Osmanthus fragrans var. aurantiacus
 - Burung Terpsiphone atrocaudata
 - Ikan {{{Fish}}}
Lambang Prefektur Shizuoka
Lambang Prefektur Shizuoka
CithakanPembicaraanPortal Jepang

Préfèktur Shizuoka (静岡県 Shizuoka-ken?) inggih punika salah satunggaling prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing wewengkon Chūbu, Pulo Honshu [1][2]. Wewengkon prefektur punika madep ing Samodra Pasifik lan ndawa saking kilen mangetan. Kutha krajannipun punika ing kutha Shizuoka. Prefektur punika rumiyinipun dipunpérang dados Propinsi Izu, Suruga, lan Totomi.

Geografi[besut | besut sumber]

Prefektur punika winatesan kalihan Prefektur Kanagawa, Prefektur Yamanashi, Prefektur Nagano, lan Prefektur Aichi. Iklim ing Prefektur Shizuoka ndhèrèk pola iklim ing Samodra Pasifik ingkang anget. Ing dhataran andhap namung wonten sekedhik salju ingkang mandhap. Ing sisih lèr wonten Gunung Fuji lan Pagunungan Akaishi (Minami Alps) kanthi dhuwur rata-rata ing sanginggiling 3.000 m. Wonten ing sisih wétan kathah gunung berapi, déné ing bagéyan kilèn wonten dhataran inggil. Lèpèn Abe ngliwati bageéyan kidul Jalur Tektonik Itoigawa-Shizuoka ignkang kalebet salah satunggaling patahan paling aktif lan mbebayani ing Jepang.

Ekonomi[besut | besut sumber]

Produk tetanèn saking Prefektur Shizuoka ingkang paling kondhang punika teh ijou lan jeruk mikan (Citrus unshiu Marc.). Produk ulam ingkang dados unggulan punika arupi ulam tuna, cakalang, lan urang sakura (Sergia lucens). Prefektur meika kagungan kathah papan pariwisata kados Ujung Izu, Pagunungan Akaishi, lan Tlaga Hamana. KuthaAtami, Shizuoka dumugi Ujung Izu, lan laladan sekitar Gunung Fuji kalebet laladan wisata lan papan ngaso ingkang ramé.

Tim ulah raga[besut | besut sumber]

Sepak bola

Bola voli

Rugby

Transportasi[besut | besut sumber]

Sepur (Kereta api)[besut | besut sumber]

Kutha[besut | besut sumber]

Shimizu-ku
Aoi-ku
Suruga-ku

Kutha alit lan désa[besut | besut sumber]

Shibakawa
Kawaneǂ
Kawanehon
Yoshida
Arai
Fujikawa
Yui
Higashiizu
Kawazu
Matsuzaki
Minamiizu
Nishiizu
Oigawa
Okabe
Mori
Nagaizumi
Oyama
Shimizu
Kannami

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id) Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 23 Februari 2013)
  2. ^ (id) Jepang, (dipunakses tanggal 23 Februari 2013)
  3. ^ (id) Gunung, (dipunakses tanggal 23 Februari 2013)

Pranala njawi[besut | besut sumber]