Pokémon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pokémon
200px
Logo Pokémon versi internasional.
PanganggitSatoshi Tajiri
Sesirah asliPocket Monsters (ポケットモンスター Poketto Monsuta?)
PamertalPokémon USA Inc.
Viz Communications
PamethaKen Sugimori[1]
Nagara Jepang
Cithakan:Country data Amérikah Sarékat
BasaJepang/Inggris
SubyèkFiksi ilmiah
GènreFantasi/Petualangan
PangecapanThe Pokémon Company
Nintendo
Game Freak
Creatures Inc.
Kala babar
1995–saiki
Kala babar
basa Inggris
1998–saiki
Mobil Toyota edisi spesial Pikachu

Pokémon ya iku salah sijining médhia franchise kang diduweni déning perusahaan video game Nintendo lan diciptakaken déning Satoshi Tajiri ing 1995. Asliné Pokémon iku dolanan video game kang identik karo konsol Game Boy. Pokémon iku video game paling sukses kaloro ing donya sawisé serial Mario kang diciptakaken déning Nintendo. Sauntara yèn dibandhingake karo kang liyané, Pokémon minangka franchise serial paling laris katelu ing donya sawisé James Bond (karya Ian Fleming) lan Transformers (karya Hasbro), kang isih terus mlaku lan di-update sairing mlakune jaman. Pokémon franchise dhéwé muncul sajeroning warna-warna rupa, ya iku anime, manga, trading cards, buku, mainan, lan isih akèh liyané. Media franchise iki ngrayakake ulang tahune kang ka sepuluh ing tanggal 27 Fèbruari 2006. Lan ing 23 April 2008, omzet penjualan video game Pokémon wis ngancik 180 juta kopi, ngluwihi asil adole video game Transformers.

Jeneng Pokémon iku jeneng romanisasi saka jeneng Jepang "Pocket Monsters" (Poketto Monsuta). Panyebutan "Pokémon" wis ngarujuk ing 493 spésies fiksi kang muncul ing kabèh seri Pokémon. Kaya tembung deer lan sheep, panyebutan tembung singular lan plural Pokémon ing basa Inggris ora ana bedane. Tembung Pokémon ing basa Inggris bisa tegesé siji Pokémon baé utawa punjul siji.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. 251 saka total 493 karakter Pokémon didesain lan digambar déning Ken Sugimori.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Pokémon ing KamusWiki.