James Bond

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sean Connery aktor resmi pisanan James Bond.

James Bond 007 (luwih dikenal kanthi julukan James Bond, Agen 007, utawa JB) ya iku karakter fiksi sing diciptakna taun 1953 déning penulis Ian Fleming, sing sakterusé muncul ing rolas basa novel lan loro kolèksi carita cendhak versi original.[1] Karakter iki dadi waralaba media film paling laris lan paling suksès sak ndonya nganti saiki[2][3], diawali tahun 1962 ing Dr. No.[4][5][6]

Sawise Fleming seda ing tahun 1964, panulisan novel James Bond diterusake déning Kingley Amis (Robert Markham), John Pearson, John Gardner, Raymond Benson, lan Sebastian Faulks. Saliyane iku, Christopher Wood menovelisasi loro film dadi? novel. Charlie Highson nulis carita ngenani Young James Bond, lan para panulis liyane éntuk kapercayaan kanggo ngembangake carita James Bond non-resmi.[7]

Ing jaman iki wis ana 22 film James Bond resmi sing dirilis déning pihak EON Productions (déning produser Albert R. Broccoli lan Harry Saltzman)[8], saliyané sawetara versi non-resmi sing dikembangake déning produser-produser liyané.

Aktor[besut | besut sumber]

Versi resmi[besut | besut sumber]

Tercatat enem actor wis memerano karakter James Bond ing versi resmi ing jaman iki ya iku:

Versi non-resmi[besut | besut sumber]

Lang awe versi non resmi ana pitu actor sing memerano peran tersebut, ya iku:

Film[besut | besut sumber]

EON Productions[besut | besut sumber]

  1. 1962: Dr. No
  2. 1963: From Russia with Love
  3. 1964: Goldfinger
  4. 1965: 'Thunderball
  5. 1967: You Only Live Twice
  6. 1969: On Her Majesty's Secret Service
  7. 1971: Diamonds Are Forever
  8. 1973: Live and Let Die
  9. 1974: The Man with the Golden Gun
  10. 1977: The Spy Who Loved Me
  11. 1979: Moonraker
  12. 1981: For Your Eyes Only
  13. 1983: Octopussy
  14. 1985: A View to a Kill
  15. 1987: The Living Daylights
  16. 1989: Licence to Kill
  17. 1995: GoldenEye
  18. 1997: Tomorrow Never Dies
  19. 1999: The World Is Not Enough
  20. 2002: Die Another Day
  21. 2006: Casino Royale[10]
  22. 2008: Quantum of Solace[11][12]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Understanding 007. Retrieved 6 June 2007.
  2. ^ Quantum of Solace (2008) - International Box Office Results
  3. ^ "Potter films most successful ever". CBBC. 2007-09-11. Dijupuk 2007-12-15. 
  4. ^ Copyright 1998-2007. "MI6:: The Home Of James Bond 007". Mi6.co.uk. Dijupuk 2009-01-06. 
  5. ^ By (2008-12-30). "'Harry Potter' toots box office horn - Entertainment News, Los Angeles, Media - Variety". Variety.com. Dijupuk 2009-01-06. 
  6. ^ Agent James Bond 007 - Quantum of Solace
  7. ^ Copyright 1998-2007 (1953-04-13). "MI6:: The Home Of James Bond 007". Mi6.co.uk. Dijupuk 2009-01-06. 
  8. ^ Winder, Simon (2006). The Man Who Saved Britain. Picador. ISBN 0-330-43954-5. 
  9. ^ "Bond's late arrival in China" - BBC News. Retrieved 23 April 2007.
  10. ^ "Stars out for Bond royal premiere". BBC. Dijupuk 2006-11-15. 
  11. ^ "BBC NEWS | Entertainment | New Bond film title is confirmed". BBC News. 2008-01-24. Dijupuk 2009-01-06. 
  12. ^ "BBC NEWS | Entertainment | Next Bond film gets early release". BBC News. 2008-03-19. Dijupuk 2009-01-06. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Website resmi
Website non-resmi
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=James_Bond&oldid=1082545"