Daniel Craig

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Daniel Craig
DanielCraigAAFeb09.jpg
Daniel Craig dalam acara gala premiere filem Quantum of Solace di kutha New York, AS.
Lair Daniel Wroughton Craig
Pakaryan Aktor, prodhuser filem
Taun aktif 1992–sekarang
Bojo Fiona Loudon (1992–1994)
Rachel Weisz (2011-kini)

Daniel Wroughton Craig (alias Daniel Craig, utawa biyasa uga diundhang karo jeneng DC Craig, Dhèwèké iku, aktor saka urutan kaping nem pemeran mata-mata serba bisa, James Bond 007 ning njeroné sequel CASINO ROYALE taun 2006 lan dadi aktor kaping loro kelairan saka Inggris kang meranaké karakter mau.[1] Daniel kang ngawali karir ning dunya hiburan, tarutama seni peran iku.[1] Tau dadi lawan mainé Angelina Jolie ning filem layar lebar.[1] ning filem LARA CROFT: TOMB RAIDER taun 2001 iku, sadurungé dhèwèké kinilai kurang anggoné berakting, kanggo meranaké Bond lan ngundang protes.[1] Ananging, meski ngono iku aktor pemeran Steve ning carita dokumenter tragedi olimpiade THE MUNICH ning taun 2005, garapan déning sutradara Steven Spielberg iku dikabaraké bakal mbintangi manèh filem Bond kaping 22 salanjuté.[1]

Ning kauripané, Craig bebrayanan karo aktris saka Scotlandia, Fiona Loudon nalika taun 1992 lan duwé anak wadon kang dijenengi Ella.[1] Nanging wong loro mau cerai ning taun 1994.[1] Sawisé cerai, Craig sempat cedhak karo wanita-wanita liyané, uga dingertini tau cedhak karo prodhuser katurunan Jepang-Amérika, ya iku Satsuki Mitchell.[1]

Wulan Juni taun 2011, Daniel Carig karo Rachel Weisz diberitani wus resmi nikah.[2] Daniel, nggelar acara upacara nikahané kanthi cara meneng-menengan.[2] Upacara manten iku diadakaké ning kutha New York nalika dina Rabu, tanggal 22 Juni taun 2011.[2] Ditekani déning patang tamu, lan para kerabat cedhak, ya iku anak wadoné Ella lan anak lanangé Rachel Henry, karo kancané loro kang dadi saksi.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h biografi daniel craig dipununduh tanggal 10 Juli 2011
  2. ^ a b c d berita daniel craig dipununduh tanggal 10 Juli 2011