Transformers

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Transformers
Transformers The Ride construction (Hollywood, May 2010).jpg
Transformers.
Panganggit Hasbro/Takara
Pametha Jim Shotter, Dennis O’Neil, Bob Budiansky, Aaron Archer
Nagara Flag of the United States.svg Amerika Serikat
Flag of the United Kingdom.svg Inggris
Flag of Japan.svg Jepang
Basa Inggris/Jepang
Subyèk Fiksi ilmiah
Aliran Laga/Petualangan
Pambabar Marvel Comics
IDW Publishing
Dreamwave Productions
BotCon Exclusives
Surya pambabaran
1984–sapunika

Transformers inggih punika waralaba media misuwur babagan robot alien fiksi ingkang dipundamel kaliyan Hasbro.[1] Transformers asalipun saking planet Cybertron, lan nggadhahi kalih klompok. Setunggal inggih punika klompok heroic Autobots ingkang dipunpandhegani kaliyan Optimus Prime/Rodimus Prime lan grup utawi klompok ingkang awon Decepticons ingkang dipunpandhegani kaliyan Megatron/Galvatron. Transformers saged gantos dados wewujudan kathah ingkang wonten ing bumi, kados montor mabur, kewan, lan piranti elektronik modern (tuladhanipun handphone lan CD player). Semboyan Transformers ingkang paling misuwur inggih punika: More Than Meets the Eye kaliyan Robots in Disguise. Sedaya seri kaliyan franchise Transformers ingkang sapunika wonten inggih punika sekuel ingkang basisiipun saking versi asli taun 1984.

Wiwitanipun[besut | besut sumber]

Generasi 1 (1984-1992)[besut | besut sumber]

Generasi 1 (G1) punika serial kawitan Transformers ingkang dipun rilis ing taun 1984. Sejatosipun basis asli Transformers inggih punika serial dolanan saking Jepang ing taun 1970-an, Microman lan Diaclone. Hasbro lajeng saged tumbas hak paten saking Diaclone Toys, lan lajeng nyade sepalih hak-ipun dhateng Takara saking Jepang.[2] Saderengipun Jim Shotter lan Dennis O’Neil dipunpecat saking Hasbro, kamangka piyambakipun ingkang sampun nggadhahi jasa damel robot Autobots, Optimus Prime.[3]

Konsep utami saking G1 inggih punika pertarungan abadi antawisipun Autobots ingkang dipunpandhegani Optimus Prime mungsuh Decepticons ingkang dipunpandhegani Megatron. Nalikanipun transformers taksih gelut ing luar angkasa, pesawat (The Ark lan The Nemesis) dipuntarik kaliyan gaya gravitasi Bumi, lan pungkasanipun mandhap ing Bumi ing zaman pra-sejarah, saderengipun pungkasanipun Transformers kasebat bangkit malih ing taun 1984.

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Coolest Toys (dipunakses ing tanggal 15 Juni 2011)
  2. ^ Hasbro Publishes Transformers Timeline to Movie (dipunakses ing tanggal 15 Juni 2011)
  3. ^ A Little Q&A With Bob Budiansky (dipunakses ing tanggal 15 Juni 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Transformers&oldid=980401"