Miroslav Klose

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Miroslav Klose
Miroslav klose2.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Miroslav Josef Klose
Tanggal lair (1978-06-09) 9 Juni 1978 (umur 38)
Papan lair Opole, Polen
Dhuwur 1,84 mèter
Posisi main panyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Lazio
Angka 25
Karir nom
1987–1998 SG Blaubach-Diedelkopf
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1998–1999 FC Homburg 18 (1)
1999–2004 1. FC Kaiserslautern 120 (44)
1999–2000 1. FC Kaiserslautern II 49 (25)
2004–2007 Werder Bremen 89 (53)
2007–2011 Bayern München 98 (24)
2011– Lazio 25 (13)
Tim nasioanl
2001– Germany 118 (63)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 17:45, 21 March 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20:16, 13 June 2012 (UTC)

Miroslav Klose utawa lair minangka Mirosław Marian Klose (lair ing 9 Juni 1978 ing Opole, Polen) iku sawijining pamain bal-balan Jerman. Miroslav Klose saiki wis nduwèni garwa kanthi jeneng Silvia Klose. Dhèwèké wis nduwé putra kembar, jenengé Noah Klose lan Luan Klose. Miroslav Klose uga tau éntuk terompah kencana amarga bisa ngasilké gol sing paling akèh ing Piala Dunia 2010. Akèh gelar sing wis disandhang déning pamain bal Jerman iki.

Babad slira[besut | besut sumber]

Miroslav Klose inggih punika salah satunggaling pamain bal-balan nagari Jérman ingkang taksih wonten turunan Polen. Miroslav Klose miyos wonten ing Opole, Polen nalika kaping 9 Juni 1978. Klose dados panyerang ing tim nasional bal-balan Jérman. Klose miwiti pakaryanipun, dados pamain bal-balan ingkang mumpuni, saking FC Hamburg. Lajeng ndhèrèk tim sanès inggih punika FC Kaiserslautern saking warsa 1999 dumugi warsa 2004. Klose nglajengaken pakaryanipun mawi mlebet ing Wèrder Brèmen. Ing warsa 2007 pindhah dhateng Bayern München. Ingkang kaping sepindhah, Klose nilar Bundesliga. Klose pindhah dhateng tim Lazio.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]


 
Tim nasional bal-balan Jerman Euro 2008
Gendéra Jerman

1 Lehmann · 2 Jansen · 3 Friedrich · 4 Fritz · 5 Westermann · 6 Rolfes · 7 Schweinsteiger · 8 Frings · 9 Gómez · 10 Neuville · 11 Klose · 12 Enke · 13 Ballack · 14 Trochowski · 15 Hitzlsperger · 16 Lahm · 17 Mertesacker · 18 Borowski · 19 Odonkor · 20 Podolski · 21 Metzelder · 22 Kurányi · 23 Adler · Coach: Löw

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Miroslav_Klose&oldid=1100425"