René Adler

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
René Adler
René Adler, Germany national football team (01).jpg
Adler karo Germany taun 2011.
Katerangan priangga
Jeneng dawa René Adler
Tanggal lair (1985-01-15) 15 Januari 1985 (umur 32)
Papan lair Leipzig, East Germany
Dhuwur 1.91 m (6 ft 3 in)
Posisi main Goalkeeper
Katerangan klub
Tim saiki
Hamburger SV
Angka 15
Karir nom
1991–2000 VfB Leipzig
2000–2003 Bayer Leverkusen
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2002–2006 Bayer Leverkusen II 30 (0)
2006–2012 Bayer Leverkusen 138 (0)
2012– Hamburger SV 98 (0)
Tim nasioanl
2000–2001 Germany U15 7 (0)
2001–2002 Germany U17 15 (0)
2002–2003 Germany U18 6 (0)
2003–2004 Germany U19 9 (0)
2004–2005 Germany U20 8 (0)
2005 Germany U21 4 (0)
2008– Germany 12 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 30 May 2016.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 6 June 2015

René Adler (lair ing Leipzig, Jerman Timur, 15 Januari 1985; umur 32 taun) kuwi salah sijiné pamain bal-balan teka Jerman. Piyambaké saiki mbela klub Hamburger SV. Klub sadurungé sing tau dibela ya iku VfB Leipzig dan Bayer Leverkusen. Posisi pamain kuwi ya iku dadi penjaga gawang. Pamain iki dhuwuré 191 cm.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Piyambaké miwiti karir profèsionalé karo Bayer 04 Leverkusen. Piyambaké uga tau mbela tim bal-balan nagara Jerman.

2002-2003 Bayer 04 Leverkusen II[2]

2005-2005 Jerman U-20[2]

2005-2007 Bayer 04 Leverkusen II[2]

2008-2012 Jerman[2]

2003-2012 Bayer 04 Leverkusen[2]

2012-2014 Jerman[2]

2012-Saiki Hamburger SV[2]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Adlers Höhenflug: Von Leipzig ans Kap" [Adler's Rise: From Leipzig to the Cape] (ing basa German). transfermarkt.de. 1 March 2010. Dijupuk 2 March 2010. 
  2. ^ a b c d e f g "René Adler". www.eurosport.com. Dijupuk 12 September 2016.