Lukas Podolski

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lukas Podolski
Podolski argentina.JPG
Katerangan priangga
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Pensiun
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2003
2003–2006
2006–2009
2009–2012
2012-2014
1. FC Köln II
1. FC Köln
FC Bayern München
1. FC Köln
Arsenal
Inter Milan (silih)
Galatasaray
Vissel Kobe
Antalyaspor
2 0(0)
81 (46)
71 (15)

27 0(2)
Tim nasional
2001–2002
2002–2003
2003
2004
2004–2014
Jerman U-17
Jerman U-18
Jerman U-19
Jerman U-21
Jerman
6 0(2)
7 0(4)
3 0(6)
5 0(0)
79 (40)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 30 Juni 2006.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 7 Juni 2006

Lukas Podolski (éjaan basa Polen: Łukasz Podolski lan lair tanggal 4 Juni 1985 ing Gliwice, Polen), iku sawijining juru main bal-balan Jerman katurunan Silesia. Podolski duwé peparab (Prinz) Poldi (“Pangéran Poldi”).

Podolski nyathet prèstasi amarga sajeroning umur 18 taun wis kasil nyithak sepuluh gol menyang gawang lawan sajeroning 19 tetandhingan. Prestasi iku ndadèkaké jenengé kacathet minangka juru main umur 18 sing paling cemerlang ing Jerman sajeroning 43 taun pungkasan.

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Klub Mangsa Liga Piyala1 Liga /
Super Cup2
Eropa3 Total
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
1. FC Köln II 2002–03 Regionalliga Nord 1 0 1 0
2003–04 Regionalliga Nord 1 0 1 0
Gunggung 2 0 2 0
1. FC Köln 2003–04 Bundesliga 19 10 1 0 20 10
2004–05 2. Bundesliga 30 24 2 5 32 29
2005–06 Bundesliga 32 12 1 0 33 12
Gunggung 81 46 4 5 85 51
Bayern Munich 2006–07 Bundesliga 22 4 3 2 2 0 7 1 34 7
2007–08 Bundesliga 25 5 4 0 0 0 12 5 41 10
2008–09 Bundesliga 24 6 3 1 4 2 31 9
Gunggung 71 15 10 3 2 0 23 8 106 26
Bayern Munich II 2007–08 Regionalliga Süd 2 0 2 0
1. FC Köln 2009–10 Bundesliga 27 2 4 1 31 3
2010–11 Bundesliga 32 13 2 1 34 14
2011–12 Bundesliga 29 18 2 0 31 18
Gunggung 88 33 8 2 96 35
Arsenal 2012–13 Liga Primer Inggris 33 11 2 1 1 0 6 4 42 16
2013–14 Liga Primer Inggris 20 8 4 3 0 0 3 1 27 12
2014–15 Liga Primer Inggris 7 0 0 0 1 0 5 3 13 3
Gunggung 60 19 6 4 2 0 14 8 82 31
Inter Milan (silih) 2014–15 Serie A 17 1 1 0 18 1
Galatasaray 2015–16 Süper Lig 30 13 4 2 1 0 8 2 43 17
2016–17 Süper Lig 26 7 5 10 1 0 32 17
Total 56 20 9 12 2 0 8 2 75 34
Vissel Kobe 2017 J1 League 15 5 1 0 2 0 18 5
2018 J1 League 24 5 1 0 1 2 26 7
2019 J1 League 13 5 3 0 0 0 16 5
Gunggung 52 15 5 0 3 2 60 17
Antalyaspor 2019–20 Süper Lig 9 2 2 0 11 2
2020–21 Süper Lig 5 0 0 0 5 0
Gunggung 14 2 2 0 16 2
Gunggung karir 443 151 45 26 9 2 45 18 542 197

Nagara[besut | besut sumber]

Germany
Taun Panampilan Gol
2004 8 2
2005 12 8
2006 17 12
2007 7 2
2008 16 7
2009 9 6
2010 14 5
2011 12 1
2012 11 1
2013 5 2
2014 10 1
2015 5 1
2016 3 0
2017 1 1
Gunggung 130 49

Gol Internasional[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


 
Tim nasional bal-balan Jerman Euro 2008
Gendéra Jerman

1 Lehmann · 2 Jansen · 3 Friedrich · 4 Fritz · 5 Westermann · 6 Rolfes · 7 Schweinsteiger · 8 Frings · 9 Gómez · 10 Neuville · 11 Klose · 12 Enke · 13 Ballack · 14 Trochowski · 15 Hitzlsperger · 16 Lahm · 17 Mertesacker · 18 Borowski · 19 Odonkor · 20 Podolski · 21 Metzelder · 22 Kurányi · 23 Adler · Coach: Löw