Lukas Podolski

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lukas Podolski
Podolski argentina.JPG
Katerangan priangga
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Pensiun
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2003
2003–2006
2006–2009
2009–2012
2012-2014
1. FC Köln II
1. FC Köln
FC Bayern München
1. FC Köln
Arsenal
2 0(0)
81 (46)
71 (15)

27 0(2)
Tim nasional
2001–2002
2002–2003
2003
2004
2004–2014
Jerman U-17
Jerman U-18
Jerman U-19
Jerman U-21
Jerman
6 0(2)
7 0(4)
3 0(6)
5 0(0)
79 (40)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 30 Juni 2006.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 7 Juni 2006

Lukas Podolski (éjaan basa Polen: Łukasz Podolski lan lair tanggal 4 Juni 1985 ing Gliwice, Polen), iku sawijining juru main bal-balan Jerman katurunan Silesia. Podolski duwé peparab (Prinz) Poldi (“Pangéran Poldi”).

Podolski nyathet prèstasi amarga sajeroning umur 18 taun wis kasil nyithak sepuluh gol menyang gawang lawan sajeroning 19 tetandhingan. Prestasi iku ndadèkaké jenengé kacathet minangka juru main umur 18 sing paling cemerlang ing Jerman sajeroning 43 taun pungkasan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


 
Tim nasional bal-balan Jerman Euro 2008
Gendéra Jerman

1 Lehmann · 2 Jansen · 3 Friedrich · 4 Fritz · 5 Westermann · 6 Rolfes · 7 Schweinsteiger · 8 Frings · 9 Gómez · 10 Neuville · 11 Klose · 12 Enke · 13 Ballack · 14 Trochowski · 15 Hitzlsperger · 16 Lahm · 17 Mertesacker · 18 Borowski · 19 Odonkor · 20 Podolski · 21 Metzelder · 22 Kurányi · 23 Adler · Coach: Löw