Lukas Podolski

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lukas Podolski
Lukas Podolski.JPG
Katerangan priangga
Dhuwur 180 m (590 ft 7 in)
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
1. FC Köln
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2003
2003–2006
2006–2009
2007
2009–
1. FC Köln II
1. FC Köln
FC Bayern München
FC Bayern München II
1. FC Köln
2 0(0)
81 (46)
71 (15)
2 0(0)
27 0(2)
Tim nasioanl
2001–2002
2002–2003
2003
2004
2004–
Jerman U-17
Jerman U-18
Jerman U-19
Jerman U-21
Jerman
6 0(2)
7 0(4)
3 0(6)
5 0(0)
79 (40)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 30 Juni 2006.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 7 Juni 2006

Lukas Podolski (éjaan basa Polen: Łukasz Podolski lan lair tanggal 4 Juni 1985 ing Gliwice, Polen), iku sawijining pamain bal-balan Jerman katurunan Silesia. Podolski nduwèni peparab (Prinz) Poldi (“Pangéran Poldi”).

Podolski nyathet prèstasi amarga jroning umur 18 taun wis kasil nyithak sepuluh gol menyang gawang lawan jroning 19 pertandingan. Prestasi iku ndadèkaké jenengé kacathet minangka pamain umur 18 sing paling cemerlang ing Jerman sajroning 43 taun pungkasan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


 
Tim nasional bal-balan Jerman Euro 2008
Gendéra Jerman

1 Lehmann · 2 Jansen · 3 Friedrich · 4 Fritz · 5 Westermann · 6 Rolfes · 7 Schweinsteiger · 8 Frings · 9 Gómez · 10 Neuville · 11 Klose · 12 Enke · 13 Ballack · 14 Trochowski · 15 Hitzlsperger · 16 Lahm · 17 Mertesacker · 18 Borowski · 19 Odonkor · 20 Podolski · 21 Metzelder · 22 Kurányi · 23 Adler · Coach: Löw

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lukas_Podolski&oldid=1094624"