Lviv

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Львів
Lviv
Coat of arms of Lviv.svg
Lambang Lviv
Lviv-Ukraine-Map.png
Lokasi Lviv
Sesanti:
Latin: Semper fidelis
Jawa: "Nitya satya"
Katrangan cekak
Taun dadi: 1353
Jembar: 171 km²
Padunung: 758.900 jiwa
Alamat
balé kutha:
pl. Rynok 1
79000 M. Lviv
Situs wèb resmi: www.city-adm.lviv.ua
Pulitik
Walikutha: Андрій Садовий
(Andriy Sadovy)

L'viv (Львів ing basa Ukraina; Львов, Lvov ing basa Rusia; Lwów ing basa Polen; Leopolis ing basa Latin; Lemberg ing basa Jerman utawa Lemberk ing basa Yiddish) iku siji kutha ing Éropah-Wétan kang saiki dikuwasani Ukraina lan papané ana ing kuloning Nagara iki, cedhak pawatesan karo Polen. Kutha iki kang ndunungi ana kurang luwih 758.900 jiwa ing taun 2004 lan ana 200.000 jiwa kang manggon cedhak kutha iki. Kutha iki kutha krajan Oblast Lviv lan siji pusat budaya Ukraina.

Ing kutha iki akèh indhustriné, ana Universitas Lviv, orkèstra filharmonik, lan siji téater opera lan balèt. Pusat kutha iki uga ana ing pratélan warisan donya UNESCO.

Jeneng kutha iki kang akèh mantulaké sajarah kutha iki kang turbulèn.

Étimologi[besut | besut sumber]

Kutha iki tegesé kutha singa, dadi tegesé mèmper Singapura.