Lviv

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Львів
Lviv
Coat of arms of Lviv.svg
Lambang Lviv
Lviv-Ukraine-Map.png
Lokasi Lviv
Motto:
Latin: Semper fidelis
Jawa: "Nitya satya"
Katrangan cekak
Taun dadi: 1353
Jembar: 171 km²
Padunung: 758.900 jiwa
Alamat
balé kutha:
pl. Rynok 1
79000 M. Lviv
Situs wèb resmi: www.city-adm.lviv.ua
Pulitik
Walikutha: Андрій Садовий
(Andriy Sadovy)

L'viv (Львів ing basa Ukraina; Львов, Lvov ing basa Rusia; Lwów ing basa Polandia; Leopolis ing basa Latin; Lemberg ing basa Jerman utawa Lemberk ing basa Yiddish) iku sawijining kutha ing Éropah-Wétan sing saiki dikuwasani Ukraina lan papané ana ing kuloning Nagara iki, cedhak pawatesan karo Polandia. Kutha iki padunungé ana kurang luwih 758.900 jiwa ing taun 2004 lan ana 200.000 jiwa sing manggon cedhak kutha iki. Kutha iki kutha krajan Oblast Lviv lan sawijining pusat budaya Ukraina.

Ing kutha iki akèh indhustriné, ana Universitas Lviv, orkèstra filharmonik, lan sawijining téater opera lan balèt. Pusat kutha iki uga ana ing daftar warisan donya UNESCO.

Jeneng kutha iki sing akèh mantulaké sajarah kutha iki sing turbulèn.

Étimologi[besut | besut sumber]

Kutha iki tegesé kutha singa, dadi tegesé mèmper Singapura.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lviv&oldid=1002119"