Mainz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mainz
Mainz Old Town view from the citadel (November 2003)
Mainz Old Town view from the citadel (November 2003)
Gendéra Mainz
Gendéra
Coat of arms of Mainz
Coat of arms
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 501: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Jerman" nor "Template:Location map Jerman" exists.
Koordhinat: 49°59′N 8°16′E / 49.983°N 8.267°E / 49.983; 8.267Koordhinat: 49°59′N 8°16′E / 49.983°N 8.267°E / 49.983; 8.267
NagaraJerman
PrajaRhineland-Palatinate
DhistrikDhistrik urban
Founded13/12 BC
Pamaréntahan
 • Lord MayorMichael Ebling (SPD)
Laladan
 • Gunggung97,75 km2 (3,774 sq mi)
Élepasi85−285 m (−900 ft)
Cacah warga (31 December 2018[1])
 • Gunggung217.118
 • Pepadhet22/km2 (58/sq mi)
Zona wektuCET/CEST (UTC+1/+2)
Postal codes55116–55131
Dialling codes06131, 06136
Plat montorMZ
Situs wèbwww.mainz.de

Mainz ( Basa Prancis : Mayence ) iku kutha ing nagara Jerman sing uga dadi kutha krajan praja Rheinland-Pfalz.Mainz dunungé ana ing sisih Kali Rhein. Sing ndunungi taun 2002 ana 183.822 jiwa (lan 18.619 liyané sing mapan ing papan liya nanging duwé omah ing Mainz). Mainz gampang ditekani saka Papan Anggegana Internasional Frankfurt nganggo sepur ( S-Bahn ) suwéné watara 25 menit.

Paripustaka[besut | besut sumber]

  1. Statistisches LA. "Einwohner_nach_Stadtteilen" (ing basa Jérman). Dibukak ing 13 April 2020.