Rheinland-Pfalz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lokasi Rheinland-Pfalz di Jerman.

Rhineland-Pfalz iku saka 16 Bundesländer Jerman. Praja iki duwé jembar wewengkon 19.846 km² lan 3,88 yuta sing ndunungi. Kutha krajané ya iku Mainz.

Sajarah[besut | besut sumber]

Praja fédheral Rheinland-Pfalz diresmèkaké tanggal 30 Agustus 1946 lan diwangun saka pérangan Bayern (Rheinpfalz), pérangan kidul Provinsi Prussia Rheinland (kalebu Distrik Birkenfeld sing biyèné kalebu Oldenburg), péranganing Provinsi Prussia Nassau (pirsani Hessen-Nassau), lan sapérangan saka Hesse-Darmstadt (Rheinhessen ing gisik kulon Kali Rhine); praja anyar iki kanthi sah diresmèkaké liwat referendum tanggal 18 Mèi 1947.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Rheinland-Pfalz dipérang dadi 24 distrik, sing kapérang manèh sajeroning telung wewengkon administratif: Koblenz, Trier lan Rheinhessen-Pfalz.

Pratélan distrik-distrik ing Rheinland-Pfalz:

  1. Ahrweiler
  2. Altenkirchen
  3. Alzey-Worms
  4. Bad Dürkheim
  5. Bad Kreuznach
  6. Bernkastel-Wittlich
  7. Birkenfeld
  8. Cochem-Zell
  1. Donnersbergkreis
  2. Eifelkreis Bitburg-Prüm
  3. Germersheim
  4. Kaiserslautern
  5. Kusel
  6. Mainz-Bingen
  7. Mayen-Koblenz
  8. Neuwied
  1. Rhein-Hunsrück
  2. Rhein-Lahn
  3. Rhein-Pfalz-Kreis
  4. Südliche Weinstraße
  5. Südwestpfalz
  6. Trier-Saarburg
  7. Vulkaneifel
  8. Westerwaldkreis
Peta distrik-distrik di Rheinland-Pfalz.

Saben distrik dumadi saka sawetara kotamadya, sing bisa dipérang dadi kutha, désa, utawa golongan padésan sing disebut Verbandsgemeinde.

Saliyané iku, ana uga 12 kutha sing ora kalebu distrik ngendi waé:

  1. Frankenthal
  2. Kaiserslautern
  3. Koblenz
  4. Landau
  5. Ludwigshafen
  6. Mainz
  7. Neustadt (Weinstraße)
  8. Pirmasens
  9. Speyer
  10. Trier
  11. Worms
  12. Zweibrücken

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Pérangan Jerman