Rheinland-Pfalz

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Lokasi Rheinland-Pfalz di Jerman.

Rhineland-Pfalz iku saka 16 Bundesländer Jerman. Nagara bagéyan iki nduwèni jembar wewengkon 19.846 km² lan 3,88 yuta padunung. Kutha krajanné ya iku Mainz.

Sajarah[sunting | besut sumber]

Nagara bagéyan federal Rheinland-Pfalz diresmèkaké tanggal 30 Agustus 1946 lan dibentuk saka bagéyan Bayern (Rheinpfalz), bagéyan kidul Propinsi Prussia Rheinland (klebu Distrik Birkenfeld sing biyèné klebu Oldenburg), bagéyan saka Propinsi Prussia Nassau (pirsani Hessen-Nassau), lan sebagéyan saka Hesse-Darmstadt (Rheinhessen ing gisik kulon Kali Rhine); nagara bagéyan anyar iki sacara sah diresmèkaké liwat referendum tanggal 18 Mei 1947.

Pemerintahan[sunting | besut sumber]

Rheinland-Pfalz dipérang dadi 24 distrik, sing kapérang manèh jroning telung wewengkon administratif: Koblenz, Trier lan Rheinhessen-Pfalz.

Daftar distrik-distrik ing Rheinland-Pfalz:

  1. Ahrweiler
  2. Altenkirchen
  3. Alzey-Worms
  4. Bad Dürkheim
  5. Bad Kreuznach
  6. Bernkastel-Wittlich
  7. Birkenfeld
  8. Cochem-Zell
  1. Donnersbergkreis
  2. Eifelkreis Bitburg-Prüm
  3. Germersheim
  4. Kaiserslautern
  5. Kusel
  6. Mainz-Bingen
  7. Mayen-Koblenz
  8. Neuwied
  1. Rhein-Hunsrück
  2. Rhein-Lahn
  3. Rhein-Pfalz-Kreis
  4. Südliche Weinstraße
  5. Südwestpfalz
  6. Trier-Saarburg
  7. Vulkaneifel
  8. Westerwaldkreis
Peta distrik-distrik di Rheinland-Pfalz.

Saben distrik dumadi saka sawetara kotamadya, sing bisa dipérang dadi kutha, désa, utawa klompok padésan sing disebut Verbandsgemeinde.

Saliyané iku, ana uga 12 kutha sing ora klebu distrik ngendi waé:

  1. Frankenthal
  2. Kaiserslautern
  3. Koblenz
  4. Landau
  5. Ludwigshafen
  6. Mainz
  7. Neustadt (Weinstraße)
  8. Pirmasens
  9. Speyer
  10. Trier
  11. Worms
  12. Zweibrücken

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rheinland-Pfalz&oldid=1031420"