Rheinland-Pfalz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lokasi Rheinland-Pfalz di Jerman.

Rhineland-Pfalz iku saka 16 Bundesländer Jerman. Praja iki nduwèni jembar wewengkon 19.846 km² lan 3,88 yuta padunung. Kutha krajané ya iku Mainz.

Sajarah[besut | besut sumber]

Praja federal Rheinland-Pfalz diresmèkaké tanggal 30 Agustus 1946 lan dibentuk saka pérangan Bayern (Rheinpfalz), pérangan kidul Provinsi Prussia Rheinland (kalebu Distrik Birkenfeld sing biyèné kalebu Oldenburg), pérangan saka Provinsi Prussia Nassau (pirsani Hessen-Nassau), lan sapérangan saka Hesse-Darmstadt (Rheinhessen ing gisik kulon Kali Rhine); praja anyar iki sacara sah diresmèkaké liwat referendum tanggal 18 Mei 1947.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Rheinland-Pfalz dipérang dadi 24 distrik, sing kapérang manèh sajeroning telung wewengkon administratif: Koblenz, Trier lan Rheinhessen-Pfalz.

Daftar distrik-distrik ing Rheinland-Pfalz:

  1. Ahrweiler
  2. Altenkirchen
  3. Alzey-Worms
  4. Bad Dürkheim
  5. Bad Kreuznach
  6. Bernkastel-Wittlich
  7. Birkenfeld
  8. Cochem-Zell
  1. Donnersbergkreis
  2. Eifelkreis Bitburg-Prüm
  3. Germersheim
  4. Kaiserslautern
  5. Kusel
  6. Mainz-Bingen
  7. Mayen-Koblenz
  8. Neuwied
  1. Rhein-Hunsrück
  2. Rhein-Lahn
  3. Rhein-Pfalz-Kreis
  4. Südliche Weinstraße
  5. Südwestpfalz
  6. Trier-Saarburg
  7. Vulkaneifel
  8. Westerwaldkreis
Peta distrik-distrik di Rheinland-Pfalz.

Saben distrik dumadi saka sawetara kotamadya, sing bisa dipérang dadi kutha, désa, utawa klompok padésan sing disebut Verbandsgemeinde.

Saliyané iku, ana uga 12 kutha sing ora kalebu distrik ngendi waé:

  1. Frankenthal
  2. Kaiserslautern
  3. Koblenz
  4. Landau
  5. Ludwigshafen
  6. Mainz
  7. Neustadt (Weinstraße)
  8. Pirmasens
  9. Speyer
  10. Trier
  11. Worms
  12. Zweibrücken

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Pérangan Jerman