Belfast

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Belfast[1] iku kutha krajan uga kutha gedhé dhéwé ing Irlandia Lor. Adhedhasar populasi, Belfast iku kutha gedhé dhéwé angka 14 ing Inggris[2] lan angka 2 gedhé dhéwé ing pulo Irlandia. Belfast iku kadhudhukan sing diasokaké pamaréntah lan législatif Majelis Irlandia Lor.[3] Kutha Belfast duwé populasi watara 267.500 jiwa[4] lan manggon ana ing jantung kawasan pakuthan Belfast, sing sing ndunungi 579.276 jiwa. Zona Pakuthan Gedhé, kaya déné sing didhéfinisikaké déning Uni Éropah, duwé gunggung sing ndunungi 641.638 jiwa.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Belfast iku kembar karo:

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Royal Mint - Belfast
  2. ^ Woodlands - What is the population of Britain's major cities ?
  3. ^ "Northern Ireland". MSN Encarta – Northern Ireland. Microsoft. Diarsip saka sing asli ing 2009-10-31. Dijupuk 2007-10-29. 
  4. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng demography1
  5. ^ "Sister Cities Online Directory: UK, Europe." Sister Cities International. Diaksès 17 November 2011.
  6. ^ "Belfast signs sister city agreement with Hefei." 4NI.co.uk. Diaksès 19 Fèbruari 2008.