Vincent Kompany

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Vincent Kompany
Vincent Kompany - Parade 2014.jpg
Kompany wekdal mangayubagya jawara Liga Primer Inggris, Méi 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Vincent Jean Mpoy Kompany[1]
Tanggal lair (1986-04-10) 10 April 1986 (umur 33)[1]
Papan lair Uccle, Brussels, Belgia
Dhuwur 6 ft 4 in (1.93 m)[2]
Posisi main bék
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester City
Angka 4
Karir nom
2000–2003 Anderlecht
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2003–2006 Anderlecht 73 (6)
2006–2008 Hamburger SV 29 (1)
2008– Manchester City 240 (16)
Tim nasional
2002 Belgia U16 3 (0)
2002 Belgia U17 2 (0)
2004– Belgia 72 (4)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22:01, 27 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 31 August 2017

Vincent Jean Mpoy Kompany (pocaping cara Prancis: [vɛ̃sɑ̃ kɔ̃pani]; lair 10 April 1986) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional saking Belgia ingkang main dados bèk lan kaptèn ing klub Liga Primer Inggris klub Manchester City lan Tim Nasional Bal Belgia.[3] Ing mangsa taun 2011-2012, Kompany kapilih dados kaptén tim Manchester City, lan kasil ndadosaken klub punika dados juwara Liga Inggris, satunggaling bebingah ingkang dipuntengga ngantos 44 taun.[3]

Kompany miwitii karir profésionalipun ing Anderlecht, nelasaken tigang taun ing klub Belgia saderengipun pindhah dhateng klub Bundesliga Jerman Hamburger SV ing taun 2006. Wekdal mangsa taun 2008, ing umur 22 taun, Kompany dipuntransfer dhateng klub Liga Utama Inggris Manchester City.[4][5]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Jean Mpoy Kompany(dipunundhuh tanggal 9 Januari 2018)
  2. Kompany |publisher=Manchester City F.C(dipunundhuh tanggal 9 Januari 2018)
  3. a b City 3–2 QPR(dipunundhuh tanggal 9 Januari 2018)
  4. 'Kompany best centre-back to ever play for Man City'(dipunundhuh tanggal 9 Januari 2018)
  5. has been Manchester City's best buy'(dipunundhuh tanggal 9 Januari 2018)