Gabriel Heinze

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gabriel Heinze
Gabriel Ivan Heinze.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Gabriel Iván Heinze
Dhuwur 178 m (583 ft 11.9 in)
Posisi main bek
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester United
Angka 4
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1996-97
1997-98
1998-99
1999-2001
2001-04
2004-
Newell's Old Boys
Real Valladolid
Sporting (loan)
Real Valladolid
Paris Saint-Germain,
Manchester United F.C.
8(0)
0(0)
5(1)
54(1)
98(4)
31(1)
Tim nasioanl
2003-  Argèntina Argentina 33 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul Januari 2006.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 30 Juni 2006

Gabriel Iván Heinze (lair 19 April 1978 ing Crespo, Entre Ríos) inggih punika salah satunggalipun pemain bal-balan saking Argentina.[1] Wiwitanipun Heinze main dadi dadi bek sisih kiwa, ananging salajengipun gantos dados pemain mburi sisih tengah. Heinze nggadhahi asma sanes Gringo.[1] Taun 2004, Heinze main ing klub Manchester United. Bubar saking MU banjur mlebet Real Madrid F.C.. Ing klub Real Madrid Heinze saged biyantu klub punika angsal tiga gelar juwara.[1] Heinze sampun mbela tim nasional bal-balan Argentina ngantos kaping 80. Piyambakipun sampun kaping kalih ndherek Piala Donya FIFA, sanesipun piyala donya Heinze uga nate ndherek Copa Amerika.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Heinze wiwitanipun mlebet grup bal-balan ing kutha asalipun Newell's Old Boys.[2] Salajengipun Heinze misuwur banjur kathah klub saking Éropah ingkang ngontrak piyambakipun. Nalika yuswa 19 taun Heinze mlebet klub Real Valladolid ing Spanyol.[2] Nalika taun 1998, Heinze ipunkontrak déning klub Sporting Clube de Portugal.[2] Sasampunipun musim 2000-2001 Heinze ndherek klub Castile and León. Banjur Heinze ndherek klub Paris Saint-Germain FC.[2] Ing klub saking Paris punika Heinze main ngantos kaping 100.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (en)locales otra vez|trans_ We played at home again dipunundhuh tanggal 21 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e (en)[http://m.lanacion.com.ar/1271584-zona-mixta-personalidades-distintas?camp=nota_recom%7Ctitle=Zona mixta, personalidades distintas|trans_title=Mixed area, different personalities] dipunundhuh tanggal 21 Juli 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gabriel_Heinze&oldid=1093728"