Sergio Romero

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sergio Romero
Sergio Romero (ManUtd).jpg
Romero main ing Manchester United taun 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa Sergio Germán Romero[1]
Tanggal lair (1987-02-22) 22 Fèbruari 1987 (umur 31)
Papan lair Bernardo de Irigoyen, Argèntina
Dhuwur 1.92 m (6 ft 3 12 in)[2]
Posisi main Kiper
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester United
Angka 20
Karir nom
1996–1997 Almirante Brown
1997–2003 CAI
2003–2006 Racing Club
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006–2007 Racing Club 5 (0)
2007–2011 AZ 90 (0)
2011–2015 Sampdoria 71 (0)
2013–2014Monaco (loan) 3 (0)
2015– Manchester United 6 (0)
Tim nasional
2007–2008 Argèntina U20 23 (0)
2009– Argèntina 93 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20:52, 17 May 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 13:23, 15 November 2017 (UTC)

Sergio Germán Romero (lair 22 Februari 1987) ya iku siji juru main bal-balan profésional Argèntina sing main minangka kiper kanggo klub Inggris Manchester United lan tim nasional Argèntina.[3]

Dhèwèké miwiti debut karo Racing Club ing Divisi Primera Argentina ing 2007 lan banjur ditransfer menyang klub Walanda AZ ing akhir mangsa. Dhèwèké menang ing Eredivisie ing 2009 lan kalih taun salajengipun gabung kaliyan Sampdoria. Ing taun 2013, dhèwèké gabung karo AS Monaco FC sajroning etangan silihan. Dhèwèké gabung karo Manchester United ing Juli 2015.[3]

Romero minangka kiper paling apik ing sajarah tim nasional Argentina, main nganti 90 menit wiwit debut nalika taun 2009. Dhèwèké wis makili Argentina ing rong Piala Donya lan ing telung turnamen Copa América, minangka finishner ing 2014 Piala Donya FIFA, uga ing 2015 lan turnamen Copa América 2016. Dhèwèké uga dadi anggota tim sing menang emas ing Olimpiade 2008.[3]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Premier League Squad List 2015/16" (PDF). Premier League. k. 23. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 21 January 2018. Dijupuk 21 January 2018. 
  2. "2014 FIFA World Cup Brazil: List of Players" (PDF). FIFA. 11 June 2014. k. 2. Dijupuk 21 January 2018. 
  3. a b c Sergio Romero(dipunundhuh tanggal 21 Januari 2018)