Louis Saha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Louis Saha
Louis Saha nalika main kanggo Everton
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Louis Laurent Saha
Tanggal  lair (1978-08-08) Agustus 8, 1978 (umur 40)
Papan  lair    Paris, Prancis
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)[1]
Posisi main Penyerang
Club information
Klub saiki Sunderland


2 National team caps and goals correct
as of 7 September 2010.
* Panampilan (Gol)

Louis Laurent Saha (lair ing Paris, Prancis, 8 Agustus 1978; umur 40 taun) ya iku juru main bal-balan sing asalé saka Perancis sing main minangka striker kanggo Sunderland ing Liga Primer Inggris.

Saha miwiti karir ing akademi Clairefontaine lan Metz. Panjenengané naté main kanggo Newcastle United (minangka juru main silihan), Fulham, Manchester United, Everton,[2] lan Tottenham Hotspur.[3]

Statistik karier[besut | besut sumber]

Per tetandhingan 21 Januari 2012.
Klub Mangsa Liga Piala FA Piala Liga Éropah Liyané Jumlah
Main Gol Main Gol Main Gol Main Gol Main Gol Main Gol
Metz 1997–98 21 1 0 0 0 0 3 0 0 0 24 1
1998–99 3 0 0 0 0 0 3 0 0 0 6 0
1999–2000 23 4 0 0 1 0 0 0 0 0 24 4
Total 47 5 0 0 1 0 6 0 0 0 54 5
Newcastle United
(silihan)
1999–2000 11 1 1 1 0 0 0 0 0 0 12 2
Fulham 2000–01 43 27 1 0 4 5 0 0 0 0 48 32
2001–02 36 8 6 0 2 1 0 0 0 0 44 9
2002–03 17 5 3 1 0 0 8 1 0 0 28 7
2003–04 21 13 1 2 0 0 0 0 0 0 22 15
Total 117 53 11 3 6 6 8 1 0 0 142 63
Manchester United 2003–04 12 7 0 0 0 0 2 0 0 0 14 7
2004–05 14 1 2 0 4 1 2 0 0 0 22 2
2005–06 19 7 4 2 5 6 2 0 0 0 30 15
2006–07 24 8 2 1 0 0 8 4 0 0 34 13
2007–08 17 5 2 0 0 0 5 0 0 0 24 5
Total 86 28 10 3 9 7 19 4 0 0 124 42
Everton 2008–09 24 6 3 2 1 0 1 0 0 0 29 8
2009–10 33 13 1 0 1 0 5 2 0 0 40 15
2010–11 22 7 3 2 1 1 0 0 0 0 26 10
2011–12 18 1 0 0 2 1 0 0 0 0 20 2
Total 97 27 7 4 5 2 6 2 0 0 115 35
Tottenham Hotspur 2011–12 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Total 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Career total 358 114 34 11 20 15 47 15 0 0 459 157

Prestasi[besut | besut sumber]

Tim[besut | besut sumber]

Fulham
Manchester United

Individual[besut | besut sumber]

Top Skor Championship Division (1): 2000-01

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Premier League Player Profile". Premier League. Dijupuk 9 April 2011. 
  2. "Players: Squad Profiles: Louis Saha". www.evertonfc.com. Dijupuk 1 December 2008. 
  3. "Saha joins Spurs with Blackburn defender Nelsen set to follow as Rovers terminate contract". Daily Mail. 31 January 2012. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]