Park Ji-Sung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Park Ji-Sung
Park Ji-Sung.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Park Ji-Sung
Dhuwur 175 m (574 ft 1.8 in)
Posisi main Winger/Attacking midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester United
Angka 13
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2000–2003
2003–2005
2005–
Kyoto Purple Sanga
PSV
Manchester United
76 (11)
64 (13)
59 0(7)
Tim nasioanl
2001– Korea Republic 69 0(8)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 11:58, 11 May 2008 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14:05, 6 February 2008 (UTC)
Park Ji-Sung
Hangul 박지성
Hanja 朴智星
Alih aksara
Anyar
Bak Ji-seong
McCune-
Reischauer
Pak Chi-sŏng

Park Ji-sung (lair ing Seoul, Koréa Kidul, 25 Fèbruari 1981; umur 35 taun) ya iku salah sijiné pamain bal-balan Koréa Kidul kang nduwèni ndhuwur awak 176 cm lan dikanggokake dadi pamain ing glandang klub Inggris Manchester United. Panjenengané misuwur ing mangsa Piala Donya 2002 ing Korea lan Jepang sakwisé ngegolake uga dadi jawara ing Kora Kidul ngelawan Portugal ing babak fase grup Piala Donya 2002. Pakulinané sajroning main kang prigel lan ora nduwèni kesel ndadekake mupangat ing sajarah kanggo Koréa Kidul ing tim asia kapisanan kang kalebu semifinal Piala Donya.

Makaryo ing internasionalé diwiwiti ing umur 18 taun uga dipercaya dadi gelandang katahanan. Uga Guus Hiddink didadekake Koréa Kidul, Park dikanggokake ing gelandang sayap. Ing mangsa itu, Park uga nduwèni karigela lan kauletan main ing bek sayap lan gelandang tengah.

Karier Profesional[besut | besut sumber]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Park_Ji-Sung&oldid=1093416"