Park Ji-Sung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Park Ji-Sung
Park Ji-Sung.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Park Ji-Sung
Tanggal lair 25 Februari 1981 (umur 33)
Papan lair Seoul, Korea Kidul
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)
Posisi pamain Winger/Attacking midfielder
Informasi klub
Klub saiki Manchester United
Nomer 13
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2000–2003
2003–2005
2005–
Kyoto Purple Sanga
PSV
Manchester United
76 (11)
64 (13)
59 0(7)
Tim nasional
2001– Korea Republic 69 0(8)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 11:58, 11 May 2008 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 14:05, 6 February 2008 (UTC)


Park Ji-Sung
Hangul 박지성
Hanja 朴智星
Alih aksara
Anyar
Bak Ji-seong
McCune-
Reischauer
Pak Chi-sŏng

Park Ji-sung (lair ing Seoul, Koréa Kidul, 25 Februari 1981; umur 33 taun) yaiku salah sijiné pamain bal-balan Koréa Kidul kang ndhuweni ndhuwur awak 176 cm lan dikanggokake dadi pamain ing glandang klub Inggris Manchester United. Panjenengané misuwur ing mangsa Piala Donya 2002 ing Korea lan Jepang sakwisé ngegolake uga dadi jawara ing Kora Kidul ngelawan Portugal ing babak fase grup Piala Donya 2002. Pakulinané sajroning main kang prigel lan ora ndhuweni kesel ndadekake mupangat ing sajarah kanggo Koréa Kidul ing tim asia kapisanan kang kalebu semifinal Piala Donya.

Makaryo ing internasionalé diwiwiti ing umur 18 taun uga dipercaya dadi gelandang katahanan. Uga Guus Hiddink didadekake Koréa Kidul, Park dikanggokake ing gelandang sayap. Ing mangsa itu, Park uga ndhuweni karigela lan kauletan main ing bek sayap lan gelandang tengah.

Karier Profesional[sunting | sunting sumber]

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]


Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Park Ji-Sung ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Park_Ji-Sung&oldid=861073"