Gary Neville

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gary Neville
Gary Neville University of Salford.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Gary Alexander Neville
Tanggal lair (1975-02-18) 18 Fèbruari 1975 (umur 44)
Papan lair Bury, Greater Manchester, England
Dhuwur 5 ft 11 in (1.80 m)[1][2]
Posisi main Right-back
Karir nom
1991–1992 Manchester United
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1992–2011 Manchester United 400 (5)
Tim nasional
1992 England U16 1 (0)
1992–1993 England U18 8 (0)
1995–2007 England 85 (0)
Tim dikemunah
2012–2016 England (assistant)
2015–2016 Valencia

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Gary Alexander Neville (lair ing Bury, Greater Manchester, Inggris, 18 Fèbruari 1975; umur 44 taun) ya iku salah sijiné mantan juru main bal-balan teka Inggris. Neville ndisik posisiné ya iku Bèg tengen lan main kanggo Manchester United sakdawané kariré. Ndèk klub kuwi piyambaké dadi kapten tim sakdawané 5 taun. Piyambaké uga tau main kanggo Inggris ya iku ping 85.

Neville ngenekné kariré ndhik Old Trafford, sing nggawé piyambaké dadi salahsijiné juru main bal-balan sing loyal ana ing timé. Wektu piyambaké pensiun taun 2011, piyambaké dadi juru main Manchester United paling suwé nomer 2 sing mbela tim kuwi, sawisé Ryan Giggs.

Tetandhingan kapisan internasionalé ya iku taun 1995 lan dadi pilihan kapisan kanggo klub utawa nagara kura luwih sakdawané 10 taun.

Neville kuwi masé juru main bal-balan lan kapten Everton Phil Neville, sing uga tau dadi pamainé Manchester United (teka taun 1993 nganti 2005). Adiké Tracey Neville dadi juru main bola jaring kanggo Inggris, Jill ibuné kerja dadi receptionis kanggo Bury.

Wiwit pensiun ndhik akir mangsa 2010-11, Neville dadi komentator bal-balan kanggo Sky Sports. Ndèk tanggal 14 Mèi 2012, Piyambaké nandatangani kontrak sing dawané 4 taun karo FA kanggo dadi salah siji pelatih ndhik staf kepelatihan timnas Inggris sing dimanajeri karo Roy Hodgson sing bakal tampil ndhik Euro 2012.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Rollin, Glenda; Rollin, Jack, eds. (2009). Sky Sports Football Yearbook 2009–2010. Headline. k. 502. ISBN 978-0-7553-1948-0. 
  2. Hugman, Barry J. (2009). The PFA Footballers' Who's Who 2009–10. Edinburgh: Mainstream Publishing. k. 303. ISBN 978-1-84596-474-0. 
  3. "Neville appointed to coaching staff". thefa.com (The Football Association). 14 May 2012.