Rio Ferdinand

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rio Ferdinand
Rio Ferdinand.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Rio Gavin Ferdinand
Tanggal lair 7 November 1978 (umur 35)
Papan lair Peckham, London, England
Dhuwur 1.95 m
Posisi pamain Centre back
Informasi klub
Klub saiki Manchester United
Nomer 5
Karir remaja
Eltham Town
1988–1990 Millwall[1]
1990–1993 Queens Park Rangers
1993–1996 West Ham United
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1996–2000 West Ham United 127 (2)
1996 Bournemouth (loan) 10 (0)
2000–2002 Leeds United 54 (2)
2002– Manchester United 239 (6)
Tim nasional
1996–1997 England U18 7 (0)
1997–2000 England U21 5 (0)
1997– England 81 (3)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 21:12, 8 May 2011 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 12:17, 18 November 2010 (UTC)


Rio Gavin Ferdinand (lair 7 November 1978) inggih menika pemain bal-balan saking Inggris. ferdinand pikantuk posisi minangka bek tengah ing tim Manchester United lan ing tim nasional Liga Inggis. Ferdinand sampun main tumrap tim nasional cacah 81 lan 3 ing skuad Piala Dunia.[2] Ferdinand dados wakil kapten tim nasional Inggris, lan misuwur amargi posturipun ingkang inggil lan kiyat.[3] Ferdinand miwiti karier ing tim junior West Ham United.[2] Ing tim menika Ferdinand saged main kanthi sae lan miwiti debut profesional Liga Inggris ing taun 1996.[2] Ferdinand miwiti karier internasionalipun nalika Inggris mungsuh Kamerun ing taun 1997.[2] Sasampunipun main ing klub West Ham, Ferdinand pindah main dhateng klub Leeds United. Nalika semanten Rio dipunsade kanthi regi 18 juta Euro, lan dados regi paling awis ing tim Leeds United taun 1998. Taun 2002, Ferdinand pindah dhateng klub Manchester United kanthi regi 30 juta Euro, lan saged mecahaken rekor transfer paling awis ing Liga Inggris, lan kaserat minangka bek paling awis sadonya.[3] Ing taun pertama, Ferdinand kasil nyumbangaken gelar Liga Inggris lan dados gelar ingkang sepisan minangka pemain bal.[3] Ing taun 2006-2007 Ferdinand sukses damel Manchester United angsal gelar ganda inggih menika gelar Liga Inggris lan Liga Champions.[3] Ferdinand kagungan kalih putra ingkang asmanipun Tate lan Lorenz, saking garwa ingkang asmanipun Rebecca Ellison.[3] Rio Ferdinand kawentar minangka tiyang ingkang sae ing kulawarganipun.[3] Ing semifinal FA Cup 2011, Ferdinand nyetir mobil piyambakan saking London dhateng Manchester supados saged ngancani garwanipun ingkang nalika semanten badhe nglairaken. Ferdinand nggadhahi rayi ingkang ugi dados pemain bal, Anton Ferdinand.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ David Pleat. "Chelsea ban scandal: The secrets of the sting", London: Mail Online, 2009-05-09. diaksès tanggal 2010-04-19. 
  2. ^ a b c d (en)Rio Ferdinand Profile, Statistics, News, Game Log dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  3. ^ a b c d e f g (id)Rio Ferdinand dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(id)Rio Ferdinand

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rio_Ferdinand&oldid=831041"