PSV Eindhoven

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
PSV Eindhoven
Logo PSV Eindhoven
Jeneng dawa Philips Sport Vereniging NV
Paraban Boeren (Petani)
Rood-witten (Merah-putih)
Red White Army (wadyabala merah-putih)
Yasa 31 Agustus 1913
Stadhiyon Stadion Philips
Eindhoven, Brabant Utara, Nèderlan
Momotan 35.000[1][2]
Mantri Peter Swinkels
Mènèjer Dick Advocaat
Liga Eredivisie
2011–12 ke-3, Eredivisie
Kandhang
Njaban
Current season

Philips Sport Vereniging, dikenal kanthi jênêng PSV utawa PSV Eindhoven, ya iku klub ulah raga saka Eindhoven, Walanda kang kakênal saka cabang bal-balan.

PSV ya iku saka telu klub bal-balan gedhé dhéwé ana ing Walanda, liyané ya iku Ajax Amsterdam lan Feyenoord Rotterdam. Klub iki anduwèni jejuluk Boeren (basa Walanda: "wong tani") marga saka laladan provinsi.

Gelar[besut | besut sumber]

Nasional[besut | besut sumber]

  • Eredivisie
    • Juara (21): 1928–1929, 1934–1935, 1950–1951, 1962–1963, 1974–1975, 1975–1976, 1977–1978, 1985–1986, 1986–1987, 1987–1988, 1988–1989, 1990–1991, 1991–1992, 1996–1997, 1999–00, 2000–2001, 2002–2003, 2004–2005, 2005–2006, 2006–2007, 2007–2008
  • Piala KNVB
    • Juara (9): 1949–1950, 1973–1974, 1975–1976, 1987–1988, 1988–1989, 1989–1990, 1995–1996, 2004–2005, 2011-2012
  • Piala Johan Cruijff
    • Juara (8): 1991–1992, 1995–1996, 1996–1997, 1997–1998, 1999–2000, 2000–2001, 2002–2003, 2008–2009

Internasional[besut | besut sumber]

Mbotên resmi[besut | besut sumber]

Daptar pemain[besut | besut sumber]

Skuat utama[besut | besut sumber]

Per 10 Juli 2012.

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Polen GK Przemysław Tytoń
2 Bulgaria DF Stanislav Manolev
3 Nèderlan DF Wilfred Bouma
4 Brazil DF Marcelo
5 Nèderlan DF Erik Pieters
6 Nèderlan MF Mark van Bommel (kapten)
7 Swèdhen FW Ola Toivonen
8 Nèderlan MF Kevin Strootman
9 Slovénia FW Tim Matavž
10 Nèderlan MF Georginio Wijnaldum
11 Nèderlan FW Jeremain Lens
No. Pos. Jeneng
13 Kanadha MF Atiba Hutchinson
14 Bèlgi FW Dries Mertens
18 Bèlgi DF Timothy Derijck
19 Nèderlan DF Jetro Willems
21 Nèderlan GK Boy Waterman
22 Nèderlan FW Memphis Depay
23 Nèderlan MF Orlando Engelaar
24 Ostenrik MF Marcel Ritzmaier
25 Dhènemarken DF Mathias Jørgensen
29 Nèderlan FW Jürgen Locadia
31 Nèderlan GK Ruud Swinkels

Disilihaké[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
17 Nèderlan DF Abel Tamata (ke Roda JC Kerkrade)
41 Nèderlan GK Jeroen Zoet (ke RKC Waalwijk)

Dipensiunaké[besut | besut sumber]

  • 12 – Pendukung klub (pemain kaping 12)
  • 99Phoxy (maskot)

PSV Muda[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
Nèderlan GK Benjamin van Leer
Nèderlan FW Gianluca Maria
Nèderlan DF Imad Najah
Nèderlan DF Jetro Willems
Nèderlan FW Jurgen Locadia
Nèderlan DF Maikel Verkoelen
Nèderlan FW Memphis Depay
Nèderlan GK Nigel Bertrams
Nèderlan FW Oussama Tannane
No. Pos. Jeneng
Nèderlan MF Peter van Ooijen
Nèderlan DF Raoul Esseboom
Nèderlan DF Robert Guerain
Ostenrik MF Marcel Ritzmaier
Bèlgi MF Jason Bourdouxhe
Bèlgi DF Marco Ospitalieri
Bèlgi DF Stefano Marzo
Uruguay FW Ruben Bentancourt

Cathêtan Sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Eredivisie

Anggota G-14

Nèderlan Ajax | Inggris Arsenal | Sepanyol FC Barcelona | Jerman Bayer Leverkusen | Jerman Bayern Munich

Jerman Borussia Dortmund | Nèderlan PSV Eindhoven | Itali Internazionale | Itali Juventus

Inggris Liverpool | Inggris Manchester United | Itali AC Milan | Prancis Lyon | Prancis Marseille

Prancis Paris Saint-Germain | Portugal FC Porto | Sepanyol Real Madrid | Sepanyol Valencia