Orlando Engelaar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Orlando Engelaar
Orlando Engelaar.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Orlando Wensley Engelaar
Tanggal lair (1979-08-24) 24 Agustus 1979 (umur 40)
Papan lair Rotterdam, Netherlands
Dhuwur 1.96 m (6 ft 5 in)
Posisi main Centre midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
PSV
Angka 8
Karir nom
1985–2000 Feyenoord
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2000–2004 NAC Breda 94 (22)
2004–2006 Racing Genk 59 (12)
2006–2008 Twente 56 (8)
2008–2009 Schalke 04 25 (0)
2009– PSV 58 (4)
Tim nasional
2007–2010 Netherlands 14 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 15 May 2011.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 11 November 2010

Orlando Engelaar (Pocapan ing basa Walanda: [ɔrˈlɑndoː ˈɛŋəlaːr]) (lair 24 Agustus 1979 ing Rotterdam) ya iku tlatah kang dumunung ana ing nagara Walanda sajeroning bal-balan.Engelaar ing mangsa iki dipercaya nyekel dadi juru main glandhang mbela Walanda Eredivisie mligi ana ing klub PSV. Uga Engelaar misuwur amarga dedeg awaké (196 cm) uga kaprigelan sajeroning ngolah bal ana ing lapangan.

Euro 2008[besut | besut sumber]

Orlando Engelaar ngawe kaunggulan internasional kanggoklub Walanda sajeroning tetandhingan kekancaan musuh Koréa Kidul ing tanggal 2 Juni 2007 uga panjenengané kapilih déning pelatih Marco van Basten kanggo main ana ing klub Walanda ing tetandhingan UEFA Euro 2008 skuad. Panjenengané main kanthi wektu 90 menit uga ngundoh kamenangan 3-0 Walanda minangka Italia sajeroning Grup C. Engelaar uga tampil sajeroning tetandhingan grup kalara ing klub Walanda Dadi juru main babak kapisanan uga menang kanthi skor 4-1 minangka lawan Prancis. Panjenengané 90 menit main sajeroning tetandhingan panyisihan grup katelu minangka main musuh Rumania, kang ngasilaké kamenangan 2-0 kanggo mbela Walanda. Sajeroning tetandhingan kang ana ing seprapat final kalah musuh Rusia kanthi skoor (1-3), Engelaar kagolong salah sijiné juru main bal péranganing starting XI.

Cithakan:Tim nasional Euro 2008 Nèderlan