Tim nasional bal-balan Walanda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Tim nasional bal-balan Walanda iku tim bal-balan sing makili Walanda ing tetandhingan internasional. Walanda ing sasi Mèi 2006 duwé peringkat katelu ing donya miturut Fédération Internationale de Football Association. Tim iki wis menangaké Piala Éropah 1988 lan muncul ing rong final Piala Donya FIFA ing taun 1974 lan 1978.

Rekor Piala Donya[besut | besut sumber]

Tahun Hasil Menang Kalah Seri Gol Klebon
1930 Ora mèlu
1934 Babak 1 0 1 0 2 3
1938 Babak 1 0 1 0 0 3
1950 Ora mèlu
1954 Ora mèlu
1958 Ora lolos kualifikasi
1962 Ora lolos kualifikasi
1966 Ora lolos kualifikasi
1970 Ora lolos kualifikasi
1974 Final (Nomer loro) 5 1 1 15 3
1978 Final (Nomer loro) 3 2 2 15 10
1982 Ora lolos kualifikasi
1986 Ora lolos kualifikasi
1990 Babak 2 0 1 3 3 4
1994 Babak perempat final 3 2 0 8 6
1998 Semi final (Tempat keempat) 3 2 2 13 7
2002 Ora lolos kualifikasi
2006 Babak 2 2 1 1 3 2
Total 16 11 9 59 38

Rekor Piala Éropah[besut | besut sumber]

Pemain kondhang[besut | besut sumber]

Manajer[besut | besut sumber]

Skuad Piala Donya 2006[besut | besut sumber]

Pelatih: Marco Van Basten

No. Pos. Jeneng Tanggal lair/Umur Panampilan Klub
1 GK Edwin van der Sar (kapten) 29 Oktober 1970 113 Inggris Manchester United
2 DF Kew Jaliens 15 September 1978 1 Nèderlan AZ Alkmaar
3 DF Khalid Boulahrouz 28 Dhésèmber 1981 13 Jerman Hamburger SV
4 DF Joris Mathijsen 5 April 1980 10 Nèderlan AZ Alkmaar
5 DF Giovanni van Bronckhorst 5 Fèbruari 1975 59 Sepanyol Barcelona
6 MF Denny Landzaat 6 April 1976 25 Nèderlan AZ Alkmaar
7 FW Dirk Kuyt 22 Juli 1980 20 Nèderlan Feyenoord Rotterdam
8 MF Philip Cocu 29 Oktober 1970 101 Nèderlan PSV Eindhoven
9 FW Ruud van Nistelrooy 1 Juli 1976 53 Inggris Manchester United
10 MF Rafael van der Vaart 11 Fèbruari 1983 36 Jerman Hamburger SV
11 FW Arjen Robben 23 Januari 1984 22 Inggris Chelsea
12 DF Jan Kromkamp 17 Agustus 1980 11 Inggris Liverpool
13 DF André Ooijer 11 Juli 1974 21 Nèderlan PSV Eindhoven
14 DF John Heitinga 15 November 1983 20 Nèderlan Ajax
15 DF Tim de Cler 8 November 1978 3 Nèderlan AZ Alkmaar
16 MF Hedwiges Maduro 13 Fèbruari 1985 11 Nèderlan Ajax
17 FW Robin van Persie 3 Agustus 1983 12 Inggris Arsenal
18 MF Mark van Bommel 22 April 1977 39 Sepanyol Barcelona
19 FW Jan Vennegoor of Hesselink 11 Juli 1978 7 Nèderlan PSV Eindhoven
20 MF Wesley Sneijder 9 Juni 1984 25 Nèderlan Ajax
21 FW Ryan Babel 19 Dhésèmber 1986 6 Inggris Liverpool
22 GK Henk Timmer 13 Dhésèmber 1971 2 Nèderlan AZ Alkmaar
23 GK Maarten Stekelenburg 22 September 1982 2 Nèderlan Ajax

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Tim Éropah