Giovanni van Bronckhorst

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Giovanni van Bronckhorst
Giovanni van Bronckhorst
Katerangan priangga
Jeneng dawa Giovanni Christiaan van Bronckhorst
Dhuwur 178 m (583 ft 11.9 in) 75 kg
Posisi main Gelandang, Bek Kiri
Katerangan klub
Tim saiki
pensiun
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1993–1994
1994–1998
1998–2001
2001–2003
2003–2007
2007-2010
RKC Waalwijk
Feyenoord Rotterdam
Rangers
Arsenal
FC Barcelona
Feyenoord Rotterdam
0120(2)
103 (22)
071 (13)
0410(2)
1050(5)
0870(8)
Tim nasioanl
1996– Walanda 01040(5)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 9 Juni 2008.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 2 Juli 2010
Giovanni van Bronkhorst

Giovanni Christiaan van Bronckhorst (dipanggil Gio (diwaca "jo", lair ing Rotterdam, Walanda, 5 Mèi 1975; umur 41 taun) iku sawijining pamain bal-balan Walanda katurunan Indonésia. Wiwit taun 2003 panjenengane main ing Feyenoord Rotterdam Eredivisie.Panjenengané uga biasa dipasang dadi pamain tengah utawa pamain bertahan. Giovanni uga ditransfer saka FC Barcelona ing Feyenoord minangka ngawa misi Barcelona dadi jawara Liga Champions taun 2006. Ing Feyenoord panjenengané uga dipercaya dadi kapten kanggo mbela Walanda ing saben turnamen panjenengané bisa njamber paringkat internasional wiwit Piala Donya FIFA 1998 kanthi Piala Donya FIFA 2010. Mangsa ing timnas Piala Donya 2010 panjenengané dipercaya dadi kapten.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


 
Tim nasional bal-balan Walanda Euro 2008
Gendéra Walanda

1 Van der Sar · 2 Ooijer · 3 Heitinga · 4 Mathijsen · 5 Van Bronckhorst · 6 De Zeeuw · 7 Van Persie · 8 Engelaar · 9 Van Nistelrooy · 10 Sneijder · 11 Robben · 12 Melchiot · 13 Timmer · 14 Bouma · 15 De Cler · 16 Stekelenburg · 17 De Jong · 18 Kuyt · 19 Huntelaar · 20 Afellay · 21 Boulahrouz · 22 Vennegoor of Hesselink · 23 Van der Vaart · Coach: Van Basten