Piala Donya FIFA 2010

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Piala Donya FIFA 2010
FIFA World Cup South Africa 2010
World Cup 2010 logo.png
Logo resmi Piala Donya FIFA 2010
Informasi turnamèn
Tuan omah  Afrika Kidul
Tim peserta 32 (dari 6 konferederasi)
Papan penyelenggaraan 10 (di 9 kota)

Piala Donya FIFA 2010 iku edisi kasangalas Piala Donya FIFA, sing bakal diadani ing Afrika Kidul, 11 Juni nganti 11 Juli 2010. Edisi iki arupa edisi pisanan Piala Donya ditindakaké ing bawana Afrika. Kompetisi sing dianakaké ing Bawana Afrika sing kalebu wewengkon CAF iki ndadèkaké OFC minangka siji - sijiné konfederasi sing durung naté dadi panggonan penyelenggaraan Piala Donya FIFA. Tetandhingan pambuka lan tetandhingan final bakal dianakaké ing Stadion Soccer City, ing kutha gedhé dhéwé Afrika Kidul, Johannesburg.

Pemilihan tuan omah[besut | besut sumber]

Bawana Afrika dipilih dadi tuan omah kompetisi iki minangka péranganing kawicaksanan anyar FIFA kanggo nganakaké rotasi papan penyelenggaraan turnamen Piala Donya FIFA antarané konfederasi - konfederasi FIFA.

Ing ngisor iki lima nagara sing ngajokaké pencalonan tuan omah penyelenggara.

Miturut kaputusan Komite Eksekutif FIFA sing ora marengaké anané tuan omah bebarengan, Cithakan:NagaraJeneng mundur saka prosès pencalonan. Komite Eksekutif uga mutusaké ora nerusaké pencalonan tunggal Cithakan:NagaraJeneng, amarga ora ngebaki kabèh katentuan sing tinulis sajeroning pratélan persyaratan resmi sing diwetokaké déning FIFA.

Ing ngisor iki asil pemungutan swara kanggo panentuan pungkasan tuan omah penyelenggara.

Nagara Gunggung Swara
 Afrika Kidul 14
 Maroko 10
Cithakan:NagaraJeneng 0

Asil pamungutan swara iki diumumaké déning Présidhèn FIFA, Sepp Blatter ing konferènsi pèrs tanggal 15 Mèi 2004 ing Zürich, Swiss. Miturut asil kasebut, Afrika Kidul dadi tuan omah penyelenggara turnamen iki.

Kualifikasi[besut | besut sumber]

Minangka tuan omah penyelenggara, Afrika Kidul bisa mlebu puteran final kanthi otomatis. Nanging, Afrika Kidul uga mèlu babak kualifikasi Zona Afrika amarga kualifikasi iki uga dadi babak kualifikasi tumrap Piala Afrika 2010. Bab ku ndadèkaké Afrika Kidul dadi tim tuan omah pisanan sing partisipasi sajeroning kualifikasi wiwit Piala Donya FIFA 1934. Kayadéné ing musim sadurungé, juara bertahan, ya iku Itali, wajib mèlu babak kualifikasi lan ora ngéntukaké papan kanthi otomatis.

Pangundian kanggo babak kualifikasi Piala Donya FIFA 2010 dianakaké ing Durban, Afrika Kidul tanggal 25 November 2007.

Tim peserta[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki 32 tim sing lolos puteran final. (disusun kanthi alfabetis)

AFC (4)
CAF (5+1)
CONCACAF (3)
CONMEBOL (5)
OFC (1)
UEFA (13)

Iki minangka Piala Donya pisanan tanpa tim debutan sing maju, sanadyan 2 tim, ya iku Slowak Slowakia lan Sèrbi Serbia wis main sadurungé minangka kesatuan nagara. Sajeroning kaloro kasus iki, FIFA nganggep tim – tim iki nerusaké rekor saka nagara sadurungé.

Maskot[besut | besut sumber]

Zakumi, maskot resmi turnamen.

Maskot resmi turnamèn edisi iki ya iku Zakumi. Zakumi iku macan tutul awarna kuning, kanthi rambut "nyentrik" awarna ijo, nganggo kaos mawa tulisan "South Africa 2010", lan celana cendhak awarna ijo, lan pinuju nyekel bal. Zakumi Lair 16 Juni 1994, persis Dina Pemuda ing Afrika Kidul saéngga bakal dirayakaké kanthi global kanthi judhul Piala Donya FIFA 2010.

Jeneng Zakumi asal saka tembung "Za", sing dadi kodhe rong huruf tumrap Afrika Kidul, lan "kumi", tembung sing tegesé sepuluh sajeroning manéka basa Afrika.[1]

Bal tetandhingan[besut | besut sumber]

Bal resmi sing dianggo ing tetandhingan Piala Donya 2010 ya iku Jabulani. Bal iki digawé déning Adidas, lan dikenalaké tepat sadurungé pangundian grup piala donya 2010 tanggal 4 Dhésèmber 2009. Jabulani miturut basa Zulu maknané "ngrayakaké"

Papan penyelenggaraan[besut | besut sumber]

10 stadion ing 9 kutha ing Afrika Kidul dipatah kanggo menyelenggarakan turnamen iki.

Johannesburg Durban Cape Town Johannesburg Pretoria
Stadion FNB Stadion Moses Mabidha Stadion Green Point Stadion Ellis Park Stadion Loftus Versfeld
Kapasitas : 94.900 Kapasitas : 70.000 Kapasitas : 69.070 Kapasitas : 62.567 Kapasitas : 51.760
Loftus Versfeld Stadium.jpg
Port Elizabeth Bloemfontein Polokwane Nelspruit Rustenburg
Stadion Nelson Mandela Bay Stadion Free State Stadion Peter Mokaba Stadion Mbombela Stadion Royal Bafokeng
Kapasitas : 48.000 Kapasitas : 48.070 Kapasitas : 46.000 Kapasitas : 44.000 Kapasitas : 42.000
150px 150px

South Africa 2010 FIFA World Cup.svg


Wasit[besut | besut sumber]

Oktober 2008, FIFA ngetokaké pratélan 38 calon wasit sing bakal mimpin tetandhingan Piala Donya FIFA 2010.[2]

(Cathetan : umur diitung per 22 Oktober 2008, wektu pratélan diwetokaké)

Asia
Jeneng Nagara Tanggal Lair
Khalil Ibrahim Al Ghamdi Arab Saudi Arab Saudi 2 September 1970 (umur 38 taun)
Matthew Christopher Breeze Ostrali Australia 10 Juni 1972 (umur 36 taun)
Ravshan Irmatov Uzbekistan Uzbekistan 9 Agustus 1977 (umur 31 taun)
Subkhiddin Mohammed Salleh Malaysia Malaysia 17 November 1966 (umur 41 taun)
Yuichi Nishimura Jepang Jepang 17 April 1972 (umur 36 taun)
Afrika
Jeneng Nagara Tanggal Lair
Mohamed Benouza Aljazair Aljazair 26 September 1972 (umur 36 taun)
Coffi Codjia Benin Benin 9 Dhésèmber 1967 (umur 40 taun)
Koman Coulibaly Mali Mali 4 Juli 1970 (umur 38 taun)
Jerome Damon Afrika Kidul Afrika Kidul 4 April 1972 (umur 36 taun)
Eddy Maillet Seychelles Seychelles 19 Oktober 1967 (umur 41 taun)
Amérika Lor, Tengah dan Karibia
Jeneng Nagara Tanggal Lair
Joel Aguilar El Salvador El Salvador 2 Juli 1979 (umur 29 taun)
Benito Archundia Mèksiko Meksiko 21 Maret 1966 (umur 42 taun)
Carlos Batres Guatemala Guatemala 2 April 1968 (umur 40 taun)
Jair Marrufo Amérika Sarékat Amérika Sarékat 19 Juni 1977 (umur 31 taun)
Marco Antonio Rodríguez Mèksiko Meksiko 10 November 1973 (umur 34 taun)
Amérika Kidul
Jeneng Nagara Tanggal Lair
Carlos Amarilla Paraguay Paraguay 26 Oktober 1970 (umur 37 taun)
Héctor Baldassi Argèntina Argentina 5 Januari 1966 (umur 42 taun)
Jorge Larrionda Uruguay Uruguay 9 Maret 1968 (umur 40 taun)
Pablo Pozo Cilé Chili 27 Maret 1973 (umur 35 taun)
Óscar Ruiz Kolombia Kolombia 1 November 1969 (umur 38 taun)
Carlos Eugênio Simon Brazil Brasil 3 September 1965 (umur 43 taun)
Martín Vázquez Uruguay Uruguay 14 Januari 1969 (umur 39 taun)
Oseania
Jeneng Nagara Tanggal Lair
Michael Hester Cithakan:Country data Niu Selan Niu Selan 2 Mèi 1972 (umur 36 taun)
Peter O'Leary Cithakan:Country data Niu Selan Niu Selan 3 Maret 1972 (umur 36 taun)
Éropah
Jeneng Nagara Tanggal Lair
Ivan Bebek Kroasia Kroasia 30 Mèi 1977 (umur 31 taun)
Olegário Benquerença Portugal Portugal 18 Oktober 1969 (umur 39 taun)
Massimo Busacca Switserlan Swiss 6 Fèbruari 1969 (umur 39 taun)
Frank De Bleeckere Bèlgi Bèlgi 1 Juli 1966 (umur 42 taun)
Thomas Einwaller Ostenrik Austria 25 April 1977 (umur 31 taun)
Grzegorz Gilewski Polen Polen 24 Fèbruari 1973 (umur 35 taun)
Martin Hansson Swèdhen Swedia 6 April 1971 (umur 37 taun)
Viktor Kassai Honggari Hongaria 10 September 1975 (umur 33 taun)
Stéphane Lannoy Prancis Prancis 18 September 1969 (umur 39 taun)
Tom Henning Øvrebø Nurwègen Norwegia 26 Juni 1966 (umur 42 taun)
Roberto Rosetti Itali Italia 18 September 1967 (umur 41 taun)
Wolfgang Stark Jerman Jerman 20 November 1969 (umur 38 taun)
Alberto Undiano Mallenco Sepanyol Spanyol 8 Oktober 1973 (umur 35 taun)
Howard Webb Inggris Inggris 14 Juli 1971 (umur 37 taun)
Tanggal 5 Fèbruari 2010, FIFA ngetokaké pratélan wasit dan asisten wasit sing bakal tugas ing turnamen iki.[3]
Wasit Asisten wasit
Zona Asia
Arab Saudi Khalil Ibrahim Al Ghamdi Iran Hassan Kamranifar Uni Emirat Arab Saleh Mohamed A. H. Al Marzouqi
Uzbekistan Ravshan Irmatov Uzbekistan Rafael Ilyasov Cithakan:Country data Kirgizstan Bahadyr Kochkarov
Malaysia Subkhiddin Mohammed Salleh Cina Yuxin Mu Singapura Jeffrey Goh Gek Pheng
Jepang Yuichi Nishimura Jepang Toru Sagara Koréa Kidul Hae Sang Jeong
Zona Afrika
Mali Koman Coulibaly Maroko Redouane Achik Angola Manuel Candido
Afrika Kidul Jerome Damon Rwanda Célestin Ntagungira Afrika Kidul Enock Molefe
Seychelles Eddy Maillet Cameroon Evarist Menkouande Tunisia Bechir Hassani
Zona Amérika Lor, Tengah, dan Karibia
El Salvador Joel Aguilar El Salvador William Torres El Salvador Francisco Zumba
Mèksiko Benito Archundia Kanadha Hector Vergara Mèksiko Marvin Cesar Torrentera Rivera
Guatemala Carlos Batres Costa Rica Leonel Leal Honduras Carlos Pastrana
Mèksiko Marco Antonio Rodríguez Mèksiko José Luis Camargo Callado Mèksiko Alberto Morin Mendez
Zona Amérika Kidul
Argèntina Héctor Baldassi Argèntina Ricardo Casas Argèntina Hernan Maidana
Uruguay Jorge Larrionda Uruguay Pablo Fandino Uruguay Mauricio Espinosa
Cilé Pablo Pozo Cilé Patricio Basualto Cilé Francisco Mondria
Kolombia Óscar Ruiz Kolombia Abraham Gonzalez Kolombia Humberto Clavijo
Brazil Carlos Eugênio Simon Brazil Altemir Hausmann Brazil Roberto Braatz
Uruguay Martín Vázquez Uruguay Carlos Pastorino Uruguay Miguel Nievas
Zona Oseania
Cithakan:Country data Niu Selan Michael Hester Cithakan:Country data Niu Selan Jan-Hendrik Hintz Tonga Tevita Makasini
Cithakan:Country data Niu Selan Peter O'Leary Cithakan:Country data Niu Selan Brent Best Solomon Islands Matthew Taro
Zona Éropah
Portugal Olegário Benquerença Portugal Jose Manuel Silva Cardinal Portugal Bertino Miranda
Switserlan Massimo Busacca Switserlan Matthias Arnet Switserlan Francesco Buragina
Bèlgi Frank De Bleeckere Bèlgi Peter Hermans Bèlgi Walter Vromans
Swèdhen Martin Hansson Swèdhen Henrik Andren Swèdhen Stefan Wittberg
Honggari Viktor Kassai Honggari Gabor Eros Honggari Tibor Vamos
Prancis Stéphane Lannoy Prancis Eric Dansault Prancis Laurent Ugo
Itali Roberto Rosetti Itali Paolo Calcagno Itali Stefano Ayroldi
Jerman Wolfgang Stark Jerman Jan Salver Jerman Mike Pickel
Sepanyol Alberto Undiano Mallenco Sepanyol Fermin Martinez Ibanez Sepanyol Juan Carlos Yuste Jimenez
Inggris Howard Webb Inggris Darren Cann Inggris Michael Mullarkey

Pengundian final[besut | besut sumber]

Pangundian grup diayahi ing Pusat Konvensi Internasional Cape Town, Cape Town, Afrika Kidul tanggal 4 Dhésèmber 2009, wiwit jam 19.00 wektu saenggon utawa jam 00.00 WIB.[4]. Upacara pangundian dipimpin déning aktris Afrika Kidul, Charlize Theron, didampingi déning Sekretaris Jenderal FIFA, Jérôme Valcke.[5]

Asil pangundian.

Grup A Grup B Grup C Grup D

Afrika Kidul Afrika Kidul
Mèksiko Meksiko
Uruguay Uruguay
Prancis Prancis

Argèntina Argentina
Nigeria Nigeria
Koréa Kidul Koréa Kidul
Yunani Yunani

Inggris Inggris
Amérika Sarékat Amérika Sarékat
Aljazair Aljazair
Slovénia Slovénia

Jerman Jerman
Ostrali Ostrali
Sèrbi Serbia
Ghana Ghana

Grup E Grup F Grup G Grup H

Nèderlan Nèderlan
Dhènemarken Dhènemarken
Jepang Jepang
Cameroon Kamerun

Itali Itali
Paraguay Paraguay
Cithakan:Country data Niu Selan Niu Selan
Slowak Slowakia

Brazil Brasil
Koréa Lor Koréa Lor
Pasisir Gadhing Pasisir Gadhing
Portugal Portugal

Sepanyol Spanyol
Switserlan Swiss
Honduras Honduras
Cilé Chili

Tetandhingan[besut | besut sumber]

Babak penyisihan grup[besut | besut sumber]

Grup A[besut | besut sumber]

Tim Main M S K GM GK SG Poin
Uruguay Uruguay 3 2 1 0 4 0 +4 7
Mèksiko Meksiko 3 1 1 1 3 2 +1 4
Afrika Kidul Afrika Kidul 3 1 1 1 3 5 –2 4
Prancis Prancis 3 0 1 2 1 4 –3 1

11 Juni 2010
16.00 UTC+2
Afrika Kidul Afrika Kidul 1 – 1
(HT : 0–0 )
Mèksiko Meksiko Soccer City, Johannesburg
Tshabalala Scored after 55 minutes 55' Márquez Scored after 79 minutes 79'


11 Juni 2010
20.30 UTC+2
Uruguay Uruguay 0 – 0
(HT : 0–0 )
Prancis Prancis Stadion Green Point, Cape Town


16 Juni 2010
20.30 UTC+2
Afrika Kidul Afrika Kidul 0 – 3
(HT : 0–1 )
Uruguay Uruguay Stadion Loftus Versfeld, Pretoria
Forlán Scored after 24 minutes 24', Scored after 80 minutes 80' (pen.)
A. Pereira Scored after 90+5 minutes 90+5'


17 Juni 2010
20.30 UTC+2
Prancis Prancis 0 – 2
(HT : 0–0 )
Mèksiko Meksiko Stadion Peter Mokaba, Polokwane
Hernández Scored after 64 minutes 64'
Blanco Scored after 79 minutes 79' (pen.)


22 Juni 2010
16.00 UTC+2
Meksiko Mèksiko 0 – 1
(HT : 0–1 )
Uruguay Uruguay Stadion Royal Bafokeng, Rustenburg
Suárez Scored after 43 minutes 43'


22 Juni 2010
16.00 UTC+2
Prancis Prancis 1 – 2
(HT : 0–2 )
Afrika Kidul Afrika Kidul Stadion Free State, Bloemfontein
Malouda Scored after 70 minutes 70' Khumalo Scored after 20 minutes 20'
Mphela Scored after 37 minutes 37'

Grup B[besut | besut sumber]

Tim Main M S K GM GK SG Poin
Argèntina Argentina 3 3 0 0 7 1 +6 9
Koréa Kidul Koréa Kidul 3 1 1 1 5 6 –1
Yunani Yunani 3 1 0 2 2 5 –3 3
Nigeria Nigeria 3 0 1 2 3 5 –2 1

12 Juni 2010
13.30 UTC+2
Koréa Kidul Koréa Kidul 2 – 0
(HT : 1–0 )
Yunani Yunani Stadion Nelson Mandela Bay, Port Elizabeth
Lee Jung-Soo Scored after 7 minutes 7'
Park Ji-Sung Scored after 52 minutes 52'


12 Juni 2010
16.00 UTC+2
Argentina Argèntina 1 – 0
(HT : 1–0 )
Nigeria Nigeria Stadion Ellis Park, Johannesburg
Heinze Scored after 6 minutes 6'


17 Juni 2010
13.30 UTC+2
Argentina Argèntina 4 – 1
(HT : 2–1 )
Koréa Kidul Koréa Kidul Soccer City, Johannesburg
Park Chu-Young Scored after 17 minutes 17' (o.g.)
Higuaín Scored after 33 minutes 33', Scored after 76 minutes 76', Scored after 80 minutes 80'
Lee Chung-Yong Scored after 45+1 minutes 45+1'


17 Juni 2010
16.00 UTC+2
Yunani Yunani 2 – 1
(HT : 1–1 )
Nigeria Nigeria Stadion Free State, Bloemfontein
Salpigidis Scored after 44 minutes 44'
Torosidis Scored after 71 minutes 71'
Uche Scored after 16 minutes 16'


22 Juni 2010
20.30 UTC+2
Nigeria Nigeria 2 – 2
(HT : 1–1 )
Koréa Kidul Koréa Kidul Stadion Durban, Durban
Uche Scored after 12 minutes 12'
Yakubu Scored after 69 minutes 69' (pen.)
Lee Jung-Soo Scored after 38 minutes 38'
Park Chu-Young Scored after 49 minutes 49'

22 Juni 2010
20.30 UTC+2
Yunani Yunani 0 – 2
(HT : 0–0 )
Argèntina Argentina Stadion Peter Mokaba, Polokwane
Demichelis Scored after 77 minutes 77'
Palermo Scored after 89 minutes 89'

Grup C[besut | besut sumber]

Tim Main M S K GM GK SG Poin
Amérika Sarékat Amérika Sarékat 3 1 2 0 4 3 +1 5
Inggris Inggris 3 1 2 0 2 1 +1 5
Slovénia Slovénia 3 1 1 1 3 3 0 4
Aljazair Aljazair 3 0 1 2 0 2 –1 1

12 Juni 2010
20.30 UTC+2
Inggris Inggris 1 – 1
(HT : 1–1 )
Amérika Sarékat Amérika Sarékat Stadion Royal Bafokeng, Rustenburg
Gerrard Scored after 4 minutes 4' Dempsey Scored after 40 minutes 40'

13 Juni 2010
13.30 UTC+2
Aljazair Aljazair 0 – 1
(HT : 0–0 )
Slovénia Slovénia Stadion Peter Mokaba, Polokwane
Koren Scored after 79 minutes 79'


18 Juni 2010
16.00 UTC+2
Slovénia Slovénia 2 – 2
(HT : 2–0 )
Amérika Sarékat Amérika Sarékat Stadion Ellis Park, Johannesburg
Birsa Scored after 13 minutes 13'
Ljubijankič Scored after 42 minutes 42'
Donovan Scored after 48 minutes 48'
Bradley Scored after 82 minutes 82'

18 Juni 2010
20.30 UTC+2
Inggris Inggris 0 – 0
(HT : 0–0 )
Aljazair Aljazair Stadion Green Point, Cape Town


23 Juni 2010
16.00 UTC+2
Slovénia Slovénia 0 – 1
(HT : 0–1 )
Inggris Inggris Stadion Nelson Mandela Bay, Port Elizabeth
Defoe 23'

23 Juni 2010
16.00 UTC+2
Amérika Sarékat Amérika Sarékat 1 – 0
(HT : 0–0 )
Aljazair Aljazair Stadion Loftus Versfeld, Pretoria
Donovan 90+1'

Grup D[besut | besut sumber]

Tim Main M S K GM GK SG Poin
Jerman Jerman 3 2 0 1 5 1 +4 6
Ghana Ghana 3 1 1 1 2 2 0 4
Ostrali Ostrali 3 1 1 1 3 6 –3 4
Sèrbi Serbia 3 1 0 2 2 3 –1 3

13 Juni 2010
20.30 UTC+2
Jerman Jerman 4 – 0
(HT : 2–0 )
Ostrali Ostrali Stadion Durban, Durban
Wasit: Marco Rodriguez (Mèksiko Meksiko)
AW 1: Jose Luis Camargo (Mèksiko Meksiko)
AW 2: Alberto Morin (Mèksiko Meksiko)
Wasit kaping 4: Joel Aguilar (El Salvador El Salvador)
Wasit kaping 5: Henrik Andren (Swèdhen Swèdhen)
Podolski 8'
Klose 26'
Müller 68'
Cacau 70'

13 Juni 2010
16.00 UTC+2
Serbia Sèrbi 0 – 1
(HT : 0–0 )
Ghana Ghana Stadion Loftus Versfeld, Pretoria
Wasit: Hector Baldassi (Argèntina Argentina)
AW 1: Ricardo Casas (Argèntina Argentina)
AW 2: Hernan Maidana (Argèntina Argentina)
Wasit kaping 4: S. Mohd. Salleh (Malaysia Malaysia)
Wasit kaping 5: J. Gek Pheng (Singapura Singapura)
Gyan 85' (pen)


18 Juni 2010
13.30 UTC+2
Jerman Jerman 0 – 1
(HT : 0–1 )
Sèrbi Serbia Stadion Nelson Mandela Bay, Port Elizabeth
Jovanović 38'

19 Juni 2010
16.00 UTC+2
Ghana Ghana 1 – 1
(HT : 1–1 )
Ostrali Ostrali Stadion Royal Bafokeng, Rustenburg
Gyan 25' (pen) Holman 11'


23 Juni 2010
20.30 UTC+2
Ghana Ghana 0 – 1
(HT : 0–0 )
Jerman Jerman Soccer City, Johannesburg
Özil 60'

23 Juni 2010
20.30 UTC+2
Ostrali Ostrali 2 – 1
(HT : 0–0 )
Sèrbi Serbia Stadion Mbombela, Nelspruit
Cahill 69'
Holman 73'
Pasisirlić 84'

Grup E[besut | besut sumber]

Tim Main M S K GM GK SG Poin
Nèderlan Nèderlan 3 3 0 0 5 1 +4 9
Jepang Jepang 3 2 0 1 4 2 +2 6
Dhènemarken Dhènemarken 3 1 0 2 3 6 –2 3
Cameroon Kamerun 3 0 0 3 2 5 –3 0

14 Juni 2010
13.30 UTC+2
Nèderlan Nèderlan 2 – 0
(HT : 0–0 )
Dhènemarken Dhènemarken Soccer City, Johannesburg
Wasit: Stephane Lannoy (Prancis Prancis)
AW 1: Eric Dansault (Prancis Prancis)
AW 2: Laurent Ugo (Prancis Prancis)
Wasit kaping 4: Roberto Rosetti (Itali Itali)
Wasit kaping 5: Paolo Calcagno (Itali Itali)
Agger 46' (g.c.)
Kuyt 85'

14 Juni 2010
16.00 UTC+2
Jepang Jepang 1 – 0
(HT : 1–0 )
Cameroon Kamerun Stadion Free State, Bloemfontein
Wasit: O. Benquerenca (Portugal Portugal)
AW 1: Jose Cardinal (Portugal Portugal)
AW 2: Bertino Miranda (Portugal Portugal)
Wasit kaping 4: Oscar Ruiz (Kolombia Kolombia)
Wasit kaping 5: A. Gonzalez (Kolombia Kolombia)
Honda 39'


19 Juni 2010
13.30 UTC+2
Nèderlan Nèderlan 1 – 0
(HT : 0–0 )
Jepang Jepang Stadion Durban, Durban
Sneijder 53'

19 Juni 2010
20.30 UTC+2
Kamerun Cameroon 1 – 2
(HT : 1–1 )
Dhènemarken Dhènemarken Stadion Loftus Versfeld, Pretoria
Eto'o 10' Bendtner 33'
Rommedahl 61'


24 Juni 2010
20.30 UTC+2
Dhènemarken Dhènemarken 1 – 3
(HT : 0–2 )
Jepang Jepang Stadion Royal Bafokeng, Rustenburg
Tomasson 81' Honda 17'
Endō 30'
Okazaki 87'

24 Juni 2010
20.30 UTC+2
Kamerun Cameroon 1 – 2
(HT : 0–1 )
Nèderlan Nèderlan Stadion Green Point, Cape Town
Eto'o 65' (pen.) van Persie 36'
Huntelaar 83'

Grup F[besut | besut sumber]

Tim Main M S K GM GK SG Poin
Paraguay Paraguay 3 1 2 0 3 1 +2 5
Slowak Slowakia 3 1 1 1 4 5 –1 4
Cithakan:Country data Niu Selan Niu Selan 3 0 3 0 2 2 0 3
Itali Itali 3 0 2 1 4 5 –1 2

14 Juni 2010
20.30 UTC+2
Itali Itali 1 – 1
(HT : 0–1 )
Paraguay Paraguay Stadion Green Point, Cape Town
Wasit: Benito Archundia (Mèksiko Meksiko)
AW 1: Hector Vergara (Kanadha Kanada)
AW 2: Marvin Torrentera (Mèksiko Meksiko)
Wasit kaping 4: Joel Aguilar (El Salvador El Salvador)
Wasit kaping 5: Juan Zumba (El Salvador El Salvador)
De Rossi 63' Alcaraz 39'

15 Juni 2010
13.30 UTC+2
Niu Selan Cithakan:Country data Niu Selan 1 – 1
(HT : 0–0 )
Slowak Slowakia Stadion Royal Bafokeng, Rustenburg
Wasit: Jerome Damon (Afrika Kidul Afrika Sltn.)
AW 1: Celestin Ntagungira (Rwanda Rwanda)
AW 2: Enock Molefe (Afrika Kidul Afrika Sltn.)
Wasit kaping 4: R. Irmatov (Uzbekistan Uzbekistan)
Wasit kaping 5: R. Ilyasov (Uzbekistan Uzbekistan)
Reid 90+3' Vittek 50'


20 Juni 2010
13.30 UTC+2
Slowakia Slowak 0 – 2
(HT : 0–1 )
Paraguay Paraguay Stadion Free State, Bloemfontein
Vera 27'
Riveros 86'

20 Juni 2010
16.00 UTC+2
Itali Itali 1 – 1
(HT : 1–1 )
Cithakan:Country data Niu Selan Niu Selan Stadion Mbombela, Nelspruit
Iaquinta 29' (pen) Smeltz 7'


24 Juni 2010
16.00 UTC+2
Slowakia Slowak 3 – 2
(HT : 1–0 )
Itali Itali Stadion Ellis Park, Johannesburg
Vittek 25', 73'
Kopúnek 89'
Di Natale 81'
Quagliarella 90+2'

24 Juni 2010
16.00 UTC+2
Paraguay Paraguay 0 – 0
(HT : 0–0 )
Cithakan:Country data Niu Selan Niu Selan Stadion Peter Mokaba, Polokwane

Grup G[besut | besut sumber]

Tim Main M S K GM GK SG Poin
Brazil Brasil 3 2 1 0 5 2 +3 7
Portugal Portugal 3 1 2 0 7 0 +7 5
Pasisir Gadhing Pasisir Gadhing 3 1 1 1 4 3 +1 4
Koréa Lor Koréa Lor 3 0 0 3 1 12 –11 0

15 Juni 2010
16.00 UTC+2
Pasisir Gadhing Pasisir Gadhing 0 – 0
(HT : 0–0 )
Portugal Portugal Stadion Nelson Mandela Bay, Port Elizabeth
Wasit: Jorge Larrionda (Uruguay Uruguay)
AW 1: Pablo Fandino (Uruguay Uruguay)
AW 2: Mauricio Espinosa (Uruguay Uruguay)
Wasit kaping 4: Martin Vazquez (Uruguay Uruguay)
Wasit kaping 5: Miguel Nievas (Uruguay Uruguay)

15 Juni 2010
20.30 UTC+2
Brasil Brazil 2 – 1
(HT : 0–0 )
Koréa Lor Koréa Lor Stadion Ellis Park, Johannesburg
Wasit: Viktor Kassai (Honggari Honggari)
AW 1: Gabor Eros (Honggari Honggari)
AW 2: Tibor Vamos (Honggari Honggari)
Wasit kaping 4: S. Mohd. Salleh (Malaysia Malaysia)
Wasit kaping 5: Yuxin Mu (Cina R. R. Cina)
Maicon 55'
Elano 72'
Ji Yun-Nam 89'


20 Juni 2010
20.30 UTC+2
Brasil Brazil 3 – 1
(HT : 1–0 )
Pasisir Gadhing Pasisir Gadhing Soccer City, Johannesburg
Luís Fabiano 25', 50'
Elano 72'
Drogba 79'

21 Juni 2010
13.30 UTC+2
Portugal Portugal 7 – 0
(HT : 1–0 )
Koréa Lor Koréa Lor Stadion Green Point, Cape Town
Raul Meireles 29'
Simão 53'
Hugo Almeida 56'
Tiago 60', 89'
Liédson 81'
Cristiano Ronaldo 87'


25 Juni 2010
16.00 UTC+2
Portugal Portugal 0 – 0
(HT : 0–0 )
Brazil Brasil Stadion Durban, Durban

25 Juni 2010
16.00 UTC+2
Koréa Lor Koréa Lor 0 – 3
(HT : 0–2 )
Pasisir Gadhing Pasisir Gadhing Stadion Mbombela, Nelspruit
Y. Touré 14'
Romaric 20'
Kalou 82'

Grup H[besut | besut sumber]

Tim Main M S K GM GK SG Poin
Sepanyol Spanyol 3 2 0 1 4 2 +2 6
Cilé Chili 3 2 0 1 3 2 +1 6
Switserlan Swiss 3 1 1 1 1 1 0 4
Honduras Honduras 3 0 1 2 0 3 –3 1

16 Juni 2010
13.30 UTC+2
Honduras Honduras 0 – 1 (HT : 0–1 ) Cilé Chili Stadion Mbombela, Nelspruit
Wasit: Eddy Maillet (Seychelles Seychelles)
AW 1: Evarist Menkouande (Cameroon Kamerun)
AW 2: Bechir Hassani (Tunisia Tunisia)
Wasit kaping 4: Yuichi Nishimura (Jepang Jepang)
Wasit kaping 5: Toru Sagara (Jepang Jepang)
Beausejour 34'

16 Juni 2010
16.00 UTC+2
Spanyol Sepanyol 0 – 1 (HT : 0–0 ) Switserlan Swiss Stadion Durban, Durban
Wasit: Howard Webb (Inggris Inggris)
AW 1: Darren Cann (Inggris Inggris)
AW 2: Michael Mullarkey (Inggris Inggris)
Wasit kaping 4: Martin Hansson (Swèdhen Swèdhen)
Wasit kaping 5: Stefan Wittberg (Swèdhen Swèdhen)
Fernandes 52'


21 Juni 2010
16.00 UTC+2
Chili Cilé 1 – 0
(HT : 0–0 )
Switserlan Swiss Stadion Nelson Mandela Bay, Port Elizabeth
González 75'

21 Juni 2010
20.30 UTC+2
Spanyol Sepanyol 2 – 0
(HT : 1–0 )
Honduras Honduras Stadion Ellis Park, Johannesburg
Villa 17', 51'


25 Juni 2010
20.30 UTC+2
Chili Cilé 1 – 2
(HT : 0–2 )
Sepanyol Spanyol Stadion Loftus Versfeld, Pretoria
Millar 47' Villa 24'
Iniesta 37'

25 Juni 2010
20.30 UTC+2
Swiss Switserlan 0 – 0
(HT : 0–0 )
Honduras Honduras Stadion Free State, Bloemfontein

Babak gugur[besut | besut sumber]

Babak 16 paling dhuwur Prapat-final Semi-final Final
                           
26 JuniPort Elizabeth            
 Uruguay Uruguay   2
2 JuliJohannesburg
 Koréa Kidul Koréa Kidul   1  
 Uruguay Uruguay (PSO)  1 (4)
26 JuniRustenburg
   Ghana Ghana   1 (2)  
 Amérika Sarékat Amérika Sarékat   1
6 JuliCape Town
 Ghana Ghana (AET)   2  
 Uruguay Uruguay  2
28 JuniDurban
   Nèderlan Walanda  3  
 Nèderlan Walanda  2
2 JuliPort Elizabeth
 Slowak Slowakia   1  
 Nèderlan Walanda   2
28 JuniJohannesburg
   Brazil Brasil   1  
 Brazil Brasil  3
11 JuliJohannesburg
 Cilé Chili   0  
 Nèderlan Walanda  0
27 JuniJohannesburg
   Sepanyol Spanyol (AET)   1
 Argèntina Argentina  3
3 JuliCape Town
 Mèksiko Meksiko   1  
 Argèntina Argentina   0
27 JuniBloemfontein
   Jerman Jerman  4  
 Jerman Jerman  4
7 JuliDurban
 Inggris Inggris   1  
 Jerman Jerman  0
29 JuniPretoria
   Sepanyol Spanyol  1   Papan katelu
 Paraguay Paraguay (PSO)  0 (5)
3 JuliJohannesburg 10 JuliPort Elizabeth
 Jepang Jepang   0 (3)  
 Paraguay Paraguay  0  Uruguay Uruguay   2
29 JuniCape Town
   Sepanyol Spanyol   1    Jerman Jerman   3
 Sepanyol Spanyol  1
 Portugal Portugal   0  


Babak gugur Piala Donya FIFA 2010

Final[besut | besut sumber]

----
11 Juli 2010
20.30 UTC+2
Nèderlan Nèderlan 0 – 1 a. e. t.
(HT : 0 – 0)
Sepanyol Spanyol Stadion Soccer City, Johannesburg
Penonton: 84.490
Wasit: Howard Webb (Inggris Inggris)
AW 1: Darren Cann (Inggris Inggris)
AW 2: Michael Mullarkey (Inggris Inggris)
Wasit kaping 4: Yuichi Nishimura (Jepang Jepang)
Wasit kaping 5: Toru Sagara (Jepang Jepang)
(Lapuran) Iniesta Scored after 117 minutes 117'

Statistik[besut | besut sumber]

Panyithak gol[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]