Tim Cahill

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tim Cahill
Tim Cahill-31.03.09.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Timothy Joel Cahill
Dhuwur 5 ft 10 in (1.78 m)
Posisi main Glandhang Serang
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Angka 17
Karir nom
1996 Sydney United
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1997–2004
2004–
Millwall
Everton
217 (52)
101 (29)
Tim nasional
2004– Australia 028 (13)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23.57, 16 Mèi 2008 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 22.21, 22 Juli 2007 (UTC)

Timothy Joel Cahill (lair ing Sydney, New South Wales, Australia 6 Dhésèmber 1979) utawi misuwur kanthi asma Tim Cahill inggih punika juru main bal-balan saking nagari Australia.[1][2] Sapunika Tim Cahill main ing klub saking Inggris, Everton.[1] Tim Cahill gadhah posisi minangka gelandhang serang ing timipun, ugi dados juru main tengah ingkang gadhah sundhulan ingkang saé.[1] Sanèsipun ing klub Everton, Cahill ugi mlebet tim nasional bal-balan Australia.[1][2] Karier junior Tim Cahill dipunwiwiti ing taun 1991 nalika main ing klub Plumton /Oakhurst.[1] Ing klub punika Tim Cahill main bal ngantos taun 1996. Salajengipun Tim Cahill ndhèrèk klub Sydney United ngantos taun 1997. Taun 1997 ngantos dumugi taun 1998, Tim Cahill main ing klub Millwall.[1] Tim Cahill miwiti karier senioripun ing taun 1998 nalika mlebet ing klub Millwall.[1] Ing klub punika Tim Cahill main bal ngantos taun 2004. Karier salajengipun Cahill mlebet klub saking Liga Inggris inggih punika klub Everton.[1] Karier Tim Cahill ing tim nasional Australia dipunwiwiti ing taun 2004 lan ngantos dumugi sapunika taksih mlebet tim nasional.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i Tim Cahill (dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  2. a b Tim Cahill (dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Tim Cahill