Menyang kontèn

Tim nasional bal-balan Australia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ostrali
Shirt badge/Association crest
Julukan Socceroos
Asosiasi Federasi Bal-balan Ostrali
Pelatih kepala Nèderlan Pim Verbeek
Most caps Alex Tobin (87)
Top scorer Damian Mori (29)
Kodhe FIFA none
First kit
Second kit
Tandhing international
Selandia Baru 3 - 1 Ostrali
(Dunedin, Selandia Baru; 17 Juni 1922)
Kamenangan paling gedhe
Ostrali 31 - 0 Samoa Amérika
(Coffs Harbour, Ostrali; 11 April 2001)
(rékor donya)
Kalah paling gedhe
Ostrali 0 - 8 Afrika Selatan
(Adelaide, Ostrali; 17 September 1955)
Piala Donya
Panampilan 2 (First in 1974)
Kasil paling apik Babak 2, 2006
(A) Piala Oseania
(B) Piala Asia AFC
Panampilan 6 (First in 1980)
Asil paling apik (A) Juwara - (1980, 1996, 2000, 2004)
(B) Perempat final (2007)
Ostrali melawan Selandia Baru pada tetandhingan persahabatan di Craven Cottage, London pada 9 Juni 2005

Tim nasional bal-balan Australia makili Australia sajeroning kajuwaraan-kajuwaraan bal-balan internasional. Australia partisipasi sajeroning Piala Donya FIFA kanggo sapisanan taun 1974, nanging gagal ngliwati babak pisanan. Sawisé iku, Australia makaping-kaping amèh lolos menyang Piala Donya nanging tansah kalah ing babak playoff (vs. Kanada, 1994; Iran, 1998; Uruguay, 2002) nganti taun 2006, wektu tim iki ketemu Uruguay ing babak playoff lan lolos sawisé menang liwat adu penalti.

Sawisé cukup suwé gabung ing Konfederasi Bal-balan Oseania, Australia mutusaké pindah menyang Konfederasi Bal-balan Asia wiwit taun 2006.

Rékor Piala Donya[besut | besut sumber]

Rékor Piala Konfederasi[besut | besut sumber]

Rékor Piala Oseania[besut | besut sumber]

  • 1973 - ora mèlu
  • 1980 - Juwara
  • 1996 - Juwara
  • 1998 - Peringkat kaloro
  • 2000 - Juwara
  • 2002 - Peringkat kaloro
  • 2004 - Juwara

Rékor Piala Asia[besut | besut sumber]

  • 2007 - Babak 8 besar
  • 2011 - Peringkat kaloro

Pemain-pemain kondhang[besut | besut sumber]

Skuad Piala Donya 2006[besut | besut sumber]

Pelatih: Nèderlan Guus Hiddink

No. Pos. Jeneng Tanggal lair/Umur Panampilan Klub
1 GK Mark Schwarzer 6 Oktober 1972 52 Inggris Middlesbrough
2 DF Lucas Neill 9 Maret 1978 22 Inggris Blackburn Rovers
3 DF Craig Moore 12 Dhésèmber 1975 30 Inggris Newcastle United
4 MF Tim Cahill 6 Dhésèmber 1979 14 Inggris Everton
5 MF Jason Culina 5 Agustus 1980 11 Nèderlan PSV Eindhoven
6 DF Tony Popovic 4 Juli 1973 54 Inggris Crystal Palace
7 MF Brett Emerton 22 Fèbruari 1979 45 Inggris Blackburn Rovers
8 MF Barkas:Flag of South Ostrali.svg Josip Skoko 10 Dhésèmber 1975 11 Inggris Wigan Athletic
9 FW Barkas:Flag of Victoria (Ostrali).svg Mark Viduka 9 Oktober 1975 31 Inggris Middlesbrough
10 FW Harry Kewell 22 September 1978 19 Inggris Liverpool
11 MF Barkas:Flag of Western Ostrali.svg Stan Lazaridis 16 Agustus 1972 19 Inggris Birmingham City
12 GK Ante Covic 13 Juni 1975 1 Swèdhen Hammarby
13 MF Barkas:Flag of Victoria (Ostrali).svg Vince Grella 5 Oktober 1979 16 Itali Parma
14 DF Scott Chipperfield 30 Dhésèmber 1975 44 Switserlan FC Basel
15 FW Barkas:Flag of South Ostrali.svg John Aloisi 5 Fèbruari 1976 39 Sepanyol Deportivo Alavés
16 DF Michael Beauchamp 8 Maret 1978 1 Ostrali Central Coast Mariners
17 FW Barkas:Flag of Victoria (Ostrali).svg Archie Thompson 23 Oktober 1978 17 Nèderlan PSV Eindhoven
18 GK Zeljko Kalac 16 Dhésèmber 1972 50 Itali A.C. Milan
19 FW Barkas:Flag of Victoria (Ostrali).svg Joshua Kennedy 20 Agustus 1982 0 Jerman Dynamo Dresden
20 MF Luke Wilkshire 2 Oktober 1981 7 Inggris Bristol City
21 MF Mile Sterjovski 27 Mèi 1979 19 Switserlan FC Basel
22 DF Mark Milligan 4 Agustus 1985 0 Ostrali Sydney FC
23 MF Barkas:Flag of Victoria (Ostrali).svg Marco Bresciano 11 Fèbruari 1980 22 Itali Parma

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:TimAFCCithakan:Nagara peserta piala donya 2006