Harry Kewell

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Harry Kewell
Harry Kewell at award presentation.jpg
Harry Kewell
Katerangan priangga
Jeneng dawa Harrison Kewell
Dhuwur Cithakan:Convert/LoffAonDbSoff2
Posisi main Pemain sayap, Penyerang tengah, Striker
Karir nom
1990–1995 Marconi Stallions
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1995–2003
2003–2008
Leeds United
Liverpool
181 (45)
093 (12)
Tim nasioanl
1996– Australia 036 (11)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22:10, 12 May 2008 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 10:44, 22 June 2008 (UTC)

Harold "Harry" Kewell (lair ing Sydney Australia tanggal 22 September 1978)[1] inggih punika pemain bal-balan saking negari Australia ingkang nggadhahi posisi minangka gelandhang.[2] Sapunika Kewell main ing klub bal saking negari Turki, Galatasaray.[1] Kewell sampun mbela tim nsional Australia kaping 54 adu tandhing kanthi nglebetaken 16 gol.[2] Sanesipun Kewell nggadhahi posisi minangka Gelandhang, Kewell ugi saged dados pemain sayap utawi nyerang minangka striker nomer kalih.[2] Kewell nate nglebetaken gol nalika tim Australia mengsah tim Kroasia ing Piala Dunia FIFA 2006.[3] Kewell kalebet anggotanipun Asosiasi Bal-balan Profesional Australia.[3]

Biografi[besut | besut sumber]

Kewell miwiti karieripun kanthi dipuntampi ing sekolah Smithfield Public School lan St. Johns Park High School saderengipun dipuntransfer dhateng sekolah inggih ulah raga Westfields.[2] Harry Kewell mlebet tim junior New South Wales ing tim U13 lan U15, ingkang dipunlatih déning Stephen Treloar.[2] Kewell lajeng mlebet latian spesial ing tim New South Wales kanthi dipunlatih déning David Lee.[2]

Karir Senior[besut | besut sumber]

1996–2003 ing klub Leeds United, sampun main 181 adu tandhing kanthi 45 gol.[1] 2003–2008 ing klub Liverpool, sampun main 93 adu tandhing kanthi 12 gol.[1] 2008–2011 ing klub Galatasaray, sampun main 63 adu tandhing kanthi 22 gol.[1]

1988– tim nasional Australia, sampun main 20 adu tandhing kanthi 2 gol.[1] 1990– tim nasional Australia, sampun main 25 adu tandhing kanthi 2 gol.[1] 1996– tim nasional Australia, sampun main 54 adu tandhing kanthi 16 gol.[1]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id)Harry Kewell dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f (en)Socceroos coach Pim Verbeek backs Harry Kewell's form and fitness dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  3. ^ a b (en)Australian Professional Footballers' Association: PFA Team dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

(id)Harry Kewell


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Harry_Kewell&oldid=1093738"