Harry Kewell

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Harry Kewell
Harry Kewell at award presentation.jpg
Harry Kewell
Katerangan priangga
Jeneng dawa Harrison Kewell
Dhuwur 5 ft 11 in (1.80 m)
Posisi main Pemain sayap, Penyerang tengah, Striker
Karir nom
1990–1995 Marconi Stallions
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1995–2003
2003–2008
Leeds United
Liverpool
181 (45)
093 (12)
Tim nasional
1996– Australia 036 (11)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22:10, 12 May 2008 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 10:44, 22 June 2008 (UTC)

Harold "Harry" Kewell (lair ing Sydney Australia tanggal 22 September 1978)[1] inggih punika juru main bal-balan saking nagari Australia ingkang gadhah posisi minangka gelandhang.[2] Sapunika Kewell main ing klub bal saking nagari Turki, Galatasaray.[1] Kewell sampun mbela tim nsional Australia kaping 54 adu tandhing kanthi nglebetaken 16 gol.[2] Sanèsipun Kewell gadhah posisi minangka Gelandhang, Kewell ugi saged dados juru main sayap utawi nyerang minangka striker nomer kalih.[2] Kewell naté nglebetaken gol nalika tim Australia mengsah tim Kroasia ing Piala Dunia FIFA 2006.[3] Kewell kalebet anggotanipun Asosiasi Bal-balan Profesional Australia.[3]

Biografi[besut | besut sumber]

Kewell miwiti karieripun kanthi dipuntampi ing sekolah Smithfield Public School lan St. Johns Park High School sadèrèngipun dipuntransfer dhateng sekolah inggih ulah raga Westfields.[2] Harry Kewell mlebet tim junior New South Wales ing tim U13 lan U15, ingkang dipunlatih déning Stephen Treloar.[2] Kewell lajeng mlebet gladhèn spesial ing tim New South Wales kanthi dipunlatih déning David Lee.[2]

Karir Senior[besut | besut sumber]

1996–2003 ing klub Leeds United, sampun main 181 adu tandhing kanthi 45 gol.[1] 2003–2008 ing klub Liverpool, sampun main 93 adu tandhing kanthi 12 gol.[1] 2008–2011 ing klub Galatasaray, sampun main 63 adu tandhing kanthi 22 gol.[1]

1988– tim nasional Australia, sampun main 20 adu tandhing kanthi 2 gol.[1] 1990– tim nasional Australia, sampun main 25 adu tandhing kanthi 2 gol.[1] 1996– tim nasional Australia, sampun main 54 adu tandhing kanthi 16 gol.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Harry Kewell dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f Socceroos coach Pim Verbeek backs Harry Kewell's form and fitness dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  3. ^ a b Australian Professional Footballers' Association: PFA Team dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Harry Kewell