FA Community Shield

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
tetandhingan Community Shield anatarané Manchaster City karo Chelsea taun 2012

FC Community Shield ya iku tetandhingan bal-balan taunan ndhik Inggris sing nemokné juwara Liga Inggris karo juwara Piala FA. Lèk juwara Liga Inggris ya menangné Piala FA, dadiné runner-up liga bakal dadi musuh tekok juwara liga. Tetandhingan iki lekas dionokné taun 1908-1909, dhèk kuwi nganggo jeneng Charity Shield. Tetandhingan iki dionokné déning The Football Association, terus éntuk-éntukané disumbangné nang badan sosial ndhik Inggris. Community Shield iku tetandhingan sing mbukak ungsum liga bal-balan ndhik Inggris. Taun 2016 iki Manchester United dadi juara ndhik tanagané Jose Maurinho amarga permainané sing efektif.[1]

Daftar Juarané[besut | besut sumber]

Iki dafrtar juarané taun 2000 nganti 2016:[2]

2000 Chelsea

2001 Liverpool

2002 Arsenal

2003 Manchester United

2004 Arsenal

2005 Chelsea

2006 Liverpool

2007 Manchester United

2008 Manchester United

2009 Chelsea

2010 Manchester United

2011 Manchester United

2012 Manchester City

2013 Manchester United

2014 Arsenal

2015 Arsenal

2016 Manchester United

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sandy Firdaus (8 August 2016). "Peta Pertarungan 6 Manajer Liga Inggris". Panditfootball. Dijupuk 9 August 2016. 
  2. goal. "Daftar Juara Community Shield 1908-2016". Panditfootball. Dijupuk 9 August 2016.