Guus Hiddink

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Guus Hiddink
Guus Hiddink
Pambiwara Pribadi
Jeneng jangkep Guus Hiddink
Tanggal kalaheran (1946-11-08) 8 Novèmber 1946 (umur 73)
Tlatah kalaheran Varsseveld, Nèderlan
Posisi pamainan Glandhang
Informasi klub
Klub mangsa iki Flag of Turki Turki (pelatih)
Karier senior*
Taun Tim Tampil (Gol)
1967–1970
1970–1972
1972–1976
1976
1977
1978–1981
1981–1982
De Graafschap
PSV Eindhoven
De Graafschap
Washington Diplomats
San Jose Earthquakes
NEC
De Graafschap
Total
102 (47)
030 0(1)
181 (20)
013 0(0)[1]
015 0(0)[1]
104 0(2)
025 0(0)
470 (70)
Kepelatihan
1982–1984
1984–1987
1987–1990
1990–1991
1991–1994
1995–1998
1998–1999
1999–2000
2001–2002
2002–2006
2005–2006
2006–2010
2009
2010–
De Graafschap
PSV Eindhoven (asistèn)
PSV Eindhoven
Fenerbahçe
Valencia
Nèderlan
Real Madrid
Real Betis
Koréa Kidul
PSV Eindhoven
Australia
Rusia
Chelsea
Turki
  • Penampilan dan gol di klub senior hanya dihitung dari liga domestik .


Guus Hiddink (lair ing Varsseveld, saiki dadi Oude Ijsselstreek, Nèderlan, 8 Novèmber 1946; umur 73 taun) ya iku panjenengané pelatih lan manajer Rusia ing mangsa 2006-2010 uga dadi mantan ppelatih klub raksasa Inggris ya iku Chelsea. Panjenengané ngelatih PSV Eindhovenwatara ing taun 2002 nganti 2006. Karier kang paling misuwur ya iku ing sjroning ngelatih klub bal-balan minangka kasil ngawa Koréa Kidul dadi jawara angka 4 ing Piala Donya 2002.

Sadurungé panjenengané ngelatih PSV Eindhoven ing taun 1984-1990, uga timnas Nèderlan taun 1994-1998, Real Madrid taun 1998-1999, timnas bal-balan Koréa kidul ing taun 2001-2002 lan kang pungkasan minangka ngelatih timnas bal-balan Australia mangsa taun 2005-2006 uga ngelatih Rusia.Sabanjuré ngelatih timnas Australia ing 2006 FIFA World Cup. Australia unga bisa kalebu ing Piala Donya 2006 kang menang minangka adu pinalti musuh Uruguay ing babak play off minangka ketemu karo jawara Zona Oseania ringking lima Zona Amérika Kidul. Timnas Rusia uga kasil ngelolosake ing babak kualifikasi kanthi kalenu ing babak semifinal Piala Éropah 2008.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Didhisiki déning:
Brazil Luiz Felipe Scolari
{{{jabatan}}}
9 Fèbruari 2009 - 31 Mèi 2009
Diganti déning:
Carlo Ancelotti Itali


 
Tim nasional bal-balan Rusia Euro 2008
Gendéra Rusia

1 Akinfeev · 2 V. Berezutski · 3 Yanbayev · 4 Ignashevich · 5 A. Berezutski · 6 Adamov · 7 Torbinski · 8 Kolodin · 9 Saenko · 10 Arshavin · 11 Semak · 12 Gabulov · 13 Ivanov · 14 Shirokov · 15 Bilyaletdinov · 16 Malafeev · 17 Zyrianov · 18 Zhirkov · 19 Pavlyuchenko · 20 Semshov · 21 Sychev · 22 Anyukov · 23 Bystrov · Coach: Hiddink