Tim nasional bal-balan Turki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Turki
Lambang asosiasi
Julukan Ay-Yıldızlılar
Asosiasi Federasi Bal-balan Turki
Pelatih Fatih Terim, 2005-
Penampilan
terbanyak
Rüştü Reçber (115)
Pencetak gol
terbanyak
Hakan Şükür (59)

Cithakan:Football kit/test

Cithakan:Football kit/test

Pertandingan internasional pisanan
Turki 2 - 2 Rumania
(Istanbul, Turki; 26 Oktober 1923)
Kamenangan paling gedhé
Turki 7 - 0 Suriah
(Ankara, Turki; 20 November 1949)
Turki 7 - 0 Koréa Kidul
(Jenewa, Swiss; 20 Juni 1954)
Turki 7 - 0 San Marino
(Istanbul, Turki; 10 November 1996)
Kekalahan paling gedhé
Polandia 8 - 0 Turki
(Chorzow, Polandia; 24 April 1968)
Turki 0 - 8 Inggris
(Istanbul, Turki; 14 November 1984)
Inggris 8 - 0 Turki
(London, Inggris; 14 Oktober 1987)
Piala Donya
Panampilan 2 (Pisanan ing 1954)
Kasil paling apik Peringkat katelu, 2002
Piala Eropah
Penampilan 2 (Pisanan ing 1996)
Hasil terbaik Perempat final, 2000

Tim nasional sépak bola Turki diawasi déning Federasi Bal-balan Turki. Prestasi paling apik tim iki yakuwi peringkat ka-3 ing Piala Donya FIFA ing Jepang lan Koréa Kidul ing 2002.

Turki dumunung ing bawana Eropah lan sebagéyan ing bawana Asia, nanging tim Turki mung main ing Kajuwaraan Eropah (ora ing Piala Asia) lan Kualifikasi Piala Donya Zona Eropah.

Rekor Piala Donya[sunting | sunting sumber]

  • 1930 - Ora mèlu
  • 1934 - Mundur
  • 1938 - Ora mèlu
  • 1950 - Lolos, nanging mundur
  • 1954 - Putaran pisanan
  • 1958 - Mundur
  • 1962 nganti 1998 - Ora lolos babak kualifikasi
  • 2002 - Peringkat katelu
  • 2006 - Ora lolos babak kualifikasi

Rekor Piala Eropah[sunting | sunting sumber]

  • 1960 nganti 1992 - Ora lolos babak kualifikasi
  • 1996 - Putaran pisanan
  • 2000 - Perempat final
  • 2004 - Ora lolos babak kualifikasi
  • 2008 - Sémi final

Rekor Piala Konfederasi[sunting | sunting sumber]

Pamain Paling Apik[sunting | sunting sumber]

Panampilan Paling Akèh[sunting | sunting sumber]

Pamain Cacahing panampilan
Rüştü Reçber 115
Hakan Şükür 112
Bülent Korkmaz 102

Pelatih[sunting | sunting sumber]

Paling Suksès[sunting | sunting sumber]

Manajer Main Menang Seri Kalah Prestasi
Şenol Güneş 50 23 13 14 Lolos kualifikasi lan nggayuh peringkat katelu ing Piala Donya 2002

Peringkat katelu ing Piala Konfederasi 2003

Fatih Terim 37 17 10 10 Lolos kualifikasi Kejuaraan Sepak Bola Eropa 1996
Mustafa Denizli 37 12 10 15 Lolos ke perempat final Kajuwaraan Bal-balan Eropah 2000

Daftar jangkep[sunting | sunting sumber]

Manajer Periode Main Menang Seri Kalah JM1 JK2 Menang %
Sepp Piontek 1990-1993 27 4 8 15 22 50 14.81%
Mustafa Denizli 1996-2000 37 12 10 15 51 54 32.43%
Şenol Güneş 2000-2004 50 23 13 14 72 50 46%
Ünal Karaman (manajer sementara) 31 Maret 2004 1 0 1 0 2 2 -
Ersun Yanal 2004-2005 15 8 4 3 29 14 53.3%
Fatih Terim 2005- sekarang 5 3 1 1 4 5 60%

Cathetan[sunting | sunting sumber]

  1. JM = Gunggung Nglebokaké Gol
  2. JK = Gunggung Klebon Gol

Daftar ing ndhuwur akurat nganti tanggal 3 September 2005.

Panyithak Gol Paling Akèh[sunting | sunting sumber]

# Pemain Periode Gol (Main)
1 Hakan Şükür1 1992-sekarang 46 (104)
2 Lefter Küçükandoniyadis 1948-1963 20 (46)
3 Cemil Turan 1969-1979 19 (44)

Cathetan[sunting | sunting sumber]

  1. Gawé rèkor nalika nglebokaké gol paling cepet jroning sajarah putaran final Piala Donya (10,8 detik sawisé kickoff) jroning pertandingan katelu Piala Donya 2002 nglawan Koréa Kidul.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:International Football