Tim nasional bal-balan Turki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Turki
Lambang asosiasi
Julukan Ay-Yıldızlılar
Asosiasi Federasi Bal-balan Turki
Pelatih Fatih Terim, 2005-
Penampilan paling akèh Rüştü Reçber (115)
Pencetak gol paling akèh Hakan Şükür (59)
Kostum kandang
Kostum tandang
Pertandingan internasional pertama
Turki 2-2 Rumeni
(Istanbul, Turki; 26 Oktober 1923)
Kemenangan terbesar
Turki 7-0 Suriah
(Ankara, Turki; 20 November 1949)
Turki 7-0 Koréa Kidul
(Jenewa, Swiss; 20 Juni 1954)
Turki 7-0 San Marino
(Istanbul, Turki; 10 November 1996)
Kekalahan terbesar
Polen 8-0 Turki
(Chorzow, Polen; 24 April 1968)
Turki 0-8 Inggris
(Istanbul, Turki; 14 November 1984)
Inggris 8-0 Turki
(London, Inggris; 14 Oktober 1987)
Piala Dunia
Penampilan 2 (Pertama kali pada 1954)
Asil paling apik Peringkat katelu, 2002
Piala Éropah
Penampilan 2 (Pertama kali pada 1996)
Asil paling apik Perempat final, 2000
Tim nasional sépak bola Turki (2016)

Tim nasional sépak bola Turki diawasi déning Federasi Bal-balan Turki. Prestasi paling apik tim iki yakuwi peringkat ka-3 ing Piala Donya FIFA ing Jepang lan Koréa Kidul ing 2002.

Turki dumunung ing bawana Éropah lan sapérangan ing bawana Asia, nanging tim Turki mung main ing Kajuwaraan Éropah (ora ing Piala Asia) lan Kualifikasi Piala Donya Zona Éropah.

Rekor Piala Donya[besut | besut sumber]

  • 1930-Ora mèlu
  • 1934-Mundur
  • 1938-Ora mèlu
  • 1950-Lolos, nanging mundur
  • 1954-Putaran pisanan
  • 1958-Mundur
  • 1962 nganti 1998-Ora lolos babak kualifikasi
  • 2002-Peringkat katelu
  • 2006-Ora lolos babak kualifikasi

Rekor Piala Éropah[besut | besut sumber]

  • 1960 nganti 1992-Ora lolos babak kualifikasi
  • 1996-Putaran pisanan
  • 2000-Perempat final
  • 2004-Ora lolos babak kualifikasi
  • 2008-Sémi final

Rekor Piala Konfederasi[besut | besut sumber]

Pamain Paling Apik[besut | besut sumber]

Panampilan Paling Akèh[besut | besut sumber]

Pamain Cacahing panampilan
Rüştü Reçber 115
Hakan Şükür 112
Bülent Korkmaz 102

Pelatih[besut | besut sumber]

Paling Suksès[besut | besut sumber]

Manajer Main Menang Seri Kalah Prestasi
Şenol Güneş 50 23 13 14 Lolos kualifikasi lan nggayuh peringkat katelu ing Piala Donya 2002

Peringkat katelu ing Piala Konfederasi 2003

Fatih Terim 37 17 10 10 Lolos kualifikasi Kejuaraan Sepak Bola Éropah 1996
Mustafa Denizli 37 12 10 15 Lolos ke perempat final Kajuwaraan Bal-balan Éropah 2000

Pratélan jangkep[besut | besut sumber]

Manajer Periode Main Menang Seri Kalah JM1 JK2 Menang %
Sepp Piontek 1990-1993 27 4 8 15 22 50 14.81%
Mustafa Denizli 1996-2000 37 12 10 15 51 54 32.43%
Şenol Güneş 2000-2004 50 23 13 14 72 50 46%
Ünal Karaman (manajer sementara) 31 Maret 2004 1 0 1 0 2 2 -
Ersun Yanal 2004-2005 15 8 4 3 29 14 53.3%
Fatih Terim 2005-sekarang 5 3 1 1 4 5 60%

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. JM = Gunggung Nglebokaké Gol
  2. JK = Gunggung Klebon Gol

Pratélan ing ndhuwur akurat nganti tanggal 3 September 2005.

Panyithak Gol Paling Akèh[besut | besut sumber]

# Pemain Periode Gol (Main)
1 Hakan Şükür1 1992-sekarang 46 (104)
2 Lefter Küçükandoniyadis 1948-1963 20 (46)
3 Cemil Turan 1969-1979 19 (44)

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Gawé rèkor nalika nglebokaké gol paling rikat sajeroning sajarah putaran final Piala Donya (10,8 detik sawisé kickoff) sajeroning tetandhingan katelu Piala Donya 2002 nglawan Koréa Kidul.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:International FootballCithakan:Tim Éropah