Fabio Capello

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Fabio Capello
CapelloMadrid.JPG
Pambiwara Pribadi
Tanggal kalaheran (1946-06-18) Juni 18, 1946 (age 70)
Tlatah kalaheran San Canzian d'Isonzo, Italia
Posisi pamainan Manager
Informasi klub
Klub mangsa iki Inggris (Pelatih)
Karier senior*
Taun Tim Tampil (Gol)
1964-67
1967-69
1969-76
1976-79
SPAL
A.S. Roma
Juventus
A.C. Milan
? (?)
? (?)
239 (41)
? (?)
Tim nasional
1972-76 Italia 32 (8)
Kepelatihan
1991–1996
1996–1997
1997–1998
1999–2004
2004–2006
2006–2007
2007–
A.C. Milan
Real Madrid
A.C. Milan
A.S. Roma
Juventus
Real Madrid
Inggris
* Penampilan dan gol di klub senior hanya dihitung dari liga domestik .


Fabio Capello (lair ing San Canzian d'Isonzo, Gorizia, 18 Juni 1946; umur 70 taun) ya iku sawijining pelatih bal-balan paling apik sakndonya ana ing sajarah bal-balan.[1] Wiwit sasi Juli 2006 Capello dadi pelatih Real Madrid, klub kang tau dilatih ing mangsa 1996/97, nanging dipecat nalika tanggal 28 Juni 2007.[2]

Jeneng Capello dadi misuwur nalika isih nglatih AC Milan saka taun 1991 nganti tekan taun 1996.[1] Nalika nglatih AC Milan, Capello uga bisa ngalahaké tim saka Indonésia ya iku Persib Bandung kanthi kasil kang ora sethithik ya iku 8-0 ana ing Stadion Utama Gelora Bung Karno, Jakarta, taun 1995 ana ing laga kang duwé tajuk pertandhingan persahabatan.[1] Milan menangaké papat gelar ya iku Seri A lan siji gelar Liga Champions ana ing jaman semono.[1] Setaun ana ing Madrid, banjur Capello balik manèh menyang Milan ing mangsa 1997/98, nanging kurang kasil kaya taun sadurungé.[1] Taun 1999 Capello pindhah kanggo nglatih AS Roma, lan Roma bisa juwara Seri A ing mangsa 2000/01.[1] Saka taun 2004 nganti tekan taun 2006, Capello uga tau nglatih Juventus.[1] Saiki Capello éntuk kapercayan kanggo nglatih tim nasional Inggris ana ing Piala Donya 2010 kang manggon ana ing Afrika Kidul.[1] Capello dikontrak nganti tekan taun 2012 déning fédherasi bal-balan Inggris utawa FA.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id)m.bola.net
  2. ^ "Real Madrid sack manager Capello". BBC Sport. 28 Juni 2007. Retrieved 28-06-2007.  Check date values in: |access-date=, |date= (help)




Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fabio_Capello&oldid=964261"