Antonio Conte

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Antonio Conte
Conte UDI-ATA 1-3.jpg
Katerangan priangga
Dhuwur 1,78 m (5 ft 10.1 in)
Posisi main Pemain tengah
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea (pelatih kepala)
Karir nom
Lecce
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1985–1992 Lecce 89 (1)
1992–2004 Juventus 295 (29)
Gunggung 384 (30)
Tim nasioanl
1994–2000 Italia 20 (2)
Tim dikemunah
2006–2007 Arezzo
2007–2009 Bari
2009–2010 Atalanta
2010–2011 Siena
2011–2014 Juventus
2014–2016 Italia
2016– Chelsea

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Antonio Conte (lair ing Lecce, Italia, 31 Juli 1969; umur 47 taun) ya iku mantan pemain bal-balan kebangsaan Italia.[1] Dhèwèké main kanggo tim U.S. Lecce lan Juventus.[1] Saiki dhèwèké dadi pelatih ana ing tim Chelsea

Karier[besut | besut sumber]

Minangka Pemain[besut | besut sumber]

Conte miwiti karier dadi pemain bal-balan nalika dheweké dadi anggota tim primavera ana ing klub Lecce ya iku nalika ana ing taun 1985.[1] Bakat saka Conte wis kepetung apik lan ndadekaké dheweké kalebu salah sijiné pemain kang disenengi déning maneka klub saka Italia.[1] Conte dikontrak déning Juventus nalika taun 1992.[1] Ana ing sadawane karieré ana ing bal-balan, Conte lan Alessandro Del Piero kang dadi kapten ing Juventus.[1] Conte kang uga main kanggo tim nasional Italia nalika taun 1994-2000, nanging dheweké luwih sukses ana ing Juventus.[1] Sadawané telulas taun main ana ing klub saka Turin, Conte wis menangaké lima gelar Scudetto (1995, 1997, 1998, 2002, 2003), Piala UEFA (1993), lan Liga Champions nalika Juventus ngalahaké Ajax Amsterdam kanthi adu penalti taun 1996.[1] Kariere Antonio Conte ana ing timnas Italia kurang apik dibandhingaké karo karieré ana ing klub. Conte namung kaping loro anggoné melu ana ing turnamen gedhé, ya iku ana ing Piala Donya 1994 lan Piala Éropah 2000[2], ana ing kekaron turnamen mau, Italia kalah ana ing babak final. Ewadena ana ing Piala Éropah 1996, Conte ora diundang kanggo mbela timnas merga cedera.[3] Ana ing Piala Éropah 2000, Conte duet karo Demetrio Albertini. Dhèwèké main kanthi apik utamane nalika main lawan Turki.[4] Nanging ana ing babak perempat final nalika lawane Romania, Conte kapeksa kude diganti merga kena tekele Gheorghe Hagi.[5]

Lecce[besut | besut sumber]

Conte miwiti karier minangka pemain bal-balan nalika dhèwèké kalebu ana ing anggota tim primavera (pemain muda) saka Lecce ing taun 1985. Conte banjur mlebu ana ing tim utama Lecce kang ana ing Seri A nalika tanggal 6 April 1986. Nalika iku conte nembe 16 taun. Gol pisanan ana ing Seri A digawé ana ing sasi November 1989 nalika Lecce nglawan Napoli kang rampung kanthi skor akhir 3-2 kanggo Lecce.

Juventus[besut | besut sumber]

Nalika 'jendela' transfer musim atis taun 1991, Conte pindah menyang Juventus. Debut pisanane minangka penain Juventus kalebu istimewa merga dhèwèké langsung dimainake nalika lawan Torino ana ing Derby della Mole nalika tanggal 17 November.[6][7] Kanthi cepet Conte bisa adaptasi ana ing Juventus lan dadi salah sijine pemain kang sukses ndadekake Juve juara Piala UEFA taun 1992-93. Sakwise iku gelar-geler liyane uga nyusul, luwih-luwih nalika Juventus dilatih déning Marcello Lippi. Conte bisa oleh gelar Scudetto, Liga Champions, Piala Super Éropah lan Piala Interkontinental nalika Juve dilatih déning Lippi. Nalika taun 1996 bebarengan karo pindahe Gianluca Vialli lan Fabrizio Ravanelli, Conte banjur dipromosikake dadi kapten tim Juventus. Carlo Ancelotti teka ana ing Turin nalika musim 1999-2000 minangka pelatih anyar Juventus. Satekane Ancelotti minangka pelatih banjur ndadekake peran saka Conte ana ing lini tengah kang nalika iku luwih akèh dipercayakake maraqng Edgar Davids. Nalika Lippi bali meneh kanggo nglatih Juve ya iku ana ing musim 2001-02, Conte banjur kagusur minangka kapten Juventus lan digantikake déning Alessandro Del Piero.[8] Conte dadi sosok kuwat ana ing lini tengah Juve bebarengan karo Gianluca Zambrotta lan Pavel Nedved ana ing jaman kepelatihan Lippi kang kaping pindo. Gelar Scudetto kang cacahe loro bisa dientuke amarga Juventus bisa tampil kanthi "impresif' ana ing musim 2001-02 lan 2002-03. Musim 2003-04 dadi musim kang pungkasan kanggo Conte minangka pemain. Pertandingan pungkasane ana ing Seri A ya iku nalika klawan Inter Milan tanggal 4 April 2004. Sawetara iku 'pertandingan' Éropah pungkasane ya iku nalika Juventus lawan Deportivo La Coruna tanggal 25 Februari 2004. Sadawane telulas taun kariere ana ing Turin, Conte bisa menangake lima gelar Scudetto (1995, 1997, 1998, 2002, 2003), Piala UEFA cacahe (1993), lan Liga Champions uga siji nalika Juventus ngalahake Ajax Amsterdam kanthi adu penalti taun 1996.

Tim nasional Italia[besut | besut sumber]

Karier Antonio Conte ana ing timnas Italia kurang yèn dibandingake karo kariere ana ing klub. Conte mung kaping pindo melu ana ing turnamen kang gedhe, ya iku ana ing Piala Donya 1994 lan Piala Éropah 2000[2], ana ing turnamek kekaron mau, Italia kandas utawi gugur ana ing babak final. Sawetara ana ing Piala Éropah 1996, Conte ora diundang kanggo gabung ana ing timnas mergane cedera.[3] Ana ing Piala Éropah 2000, Conte duet karo Demetrio Albertini. Dhèwèké tampil kanthi 'impresif' kang utamane nalika lawan Turki.[4] Nanging ana ing perempat final ya iku nalika lawan Romania, Conte kapeksa kudu metu saka lapangan sawise ditekel déning Gheorghe Hagi.[5]

Minangka Pelatih[besut | besut sumber]

Arezzo[besut | besut sumber]

Antonio Conte pada tahun 2005.

Sakwisé pensiun dadi pemain ana ing klub Juventus ya iku nalika taun 2004, Conte banjur dadi asisten pelatih ana ing klub Siena, bebarengan karo Luigi De Canio ing musim 2005-06.[9] Dhèwèké banjur kapilih dadi manajer saka klub Serie B, Arezzo nalika sasi Juli 2006.[9] Conte banjur dadi pelatih Arezzo kanggo kaping pindone nalika tanggal 13 Maret 2007. Ana ing mangsa kepelatihane kang kapindo ana ing Arezzo, Conte sempet ndadekake Arezzo menang kaping lima lan oleh 19 poin saka 7 pertandingan lan menehi harapan kanggo klub saka Tuscan mau kanggo lolos saka jurang degradasi. Nanging Conte gagal nglolosake Arezzo saka degradasi ana ing pekan kang pungkasan.

Bari[besut | besut sumber]

Nalika sasi Desember 2007 Conte Bari kanggo nganteni Giuseppe Materazzi ana ing paruh kapindo musim Seri B 2007-08.[10] Conte miwiti musim kanthi apik, kanthi bisa ndadekake Bari kang kaancem degradasi bisa dadi sawijining tim kang manggon ana ing panggon tengah ing Seri B. Nalika musim 2008-09, Conte bisa ndadekake Bari dadi juwara Seri B kang sabanjure ndadekake klub iku promosi ana ing Seri A kanggo musim 2009-10. Nalika sasi Juni 2009, sakwise ana kabar kang nyambungake dhèwèké kanggo peran kepelatihan ana ing Juventus, Conte sarujukkanggo nampa kontrak kang disambung kanggo musim kang anyar. Nanging nalika 23 Juni 2009 Bari ngumumake wis medot kontrak karo Antonio Conte kanthi kesepakatan bebarengan.[11]

Prestasi lan penghargaan[besut | besut sumber]

Minangka pemain[besut | besut sumber]

Juventus

Minangka pelatih[besut | besut sumber]

Bari
Juventus

Statistik karier[besut | besut sumber]

Gol internasional[besut | besut sumber]

# Tanggal Venue Lawan Skor Hasil Kompetisi
1. 27 Maret 1999 Parken Stadium, Copenhagen, Denmark Flag of Dhènemarken Dhènemarken 1–2 Menang UEFA EURO 2000 Qual.
2. 11 Juni 2000 GelreDome, Arnhem, Walanda Flag of Turkey Turkey 1–2 Menang UEFA Euro 2000
Data diatas benar sampai 29 Mei 2010

Statistik kepelatihan[besut | besut sumber]

Nganti 1 Juni 2012

Tim Nagara Wiwit Purna Cathetan
Ma Mng S K %
Arezzo Itali Italia Juli 2006 31 Oktober 2006 &&&&&&&&&&&&&012.&&&&&012 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&&05 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 &&&&&&&&&&&&&025.&&&&&025,00
Arezzo Itali Italia 13 Maret 2007 Juni 2007 &&&&&&&&&&&&&015.&&&&&015 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&&08 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 &&&&&&&&&&&&&053.33000053,33
Bari Itali Italia 27 Desember 2007 23 Juni 2009 &&&&&&&&&&&&&067.&&&&&067 &&&&&&&&&&&&&033.&&&&&033 &&&&&&&&&&&&&022.&&&&&022 &&&&&&&&&&&&&012.&&&&&012 &&&&&&&&&&&&&049.25000049,25
Atalanta Itali Italia 21 September 2009 7 Januari 2010 &&&&&&&&&&&&&014.&&&&&014 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&&07 &&&&&&&&&&&&&021.43000021,43
Siena Itali Italia 1 Juli 2010 21 Mei 2011 &&&&&&&&&&&&&044.&&&&&044 &&&&&&&&&&&&&022.&&&&&022 &&&&&&&&&&&&&014.&&&&&014 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&&08 &&&&&&&&&&&&&050.&&&&&050,00
Juventus Itali Italia 22 Mei 2011 Saiki &&&&&&&&&&&&&043.&&&&&043 &&&&&&&&&&&&&026.&&&&&026 &&&&&&&&&&&&&016.&&&&&016 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 &&&&&&&&&&&&&060.47000060,47
Total &&&&&&&&&&&&0195.&&&&&0195 &&&&&&&&&&&&&095.&&&&&095 &&&&&&&&&&&&&064.&&&&&064 &&&&&&&&&&&&&036.&&&&&036 &&&&&&&&&&&&&048.72000048,72

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Profil Antonio Conte
  2. ^ a b "Harsh penalty hands Italy victory". BBC Sport. 11 June 2000. Dijupuk 25 June 2011. 
  3. ^ a b Il pallone racconta: Antonio CONTE
  4. ^ a b Referto Turchia-Italia del 11 giugno 2000
  5. ^ a b Referto Romania-Italia del 24 giugno 2000
  6. ^ "Conte: Grazie al Trap ho scritto la mia storia alla Juve". Tuttosport. 2011-11-17. Dijupuk 2 Maret 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  7. ^ "17-11-1991, l'esordio bianconero di Conte - Conte's Juventus debut". Juventus.com. 2011-11-17. Dijupuk 2012-01-06. 
  8. ^ "Intervista ad Antonio Conte". pianetaazzurro.it. 2008-03-12. Dijupuk 2008-11-29. 
  9. ^ a b raga.kompasiana.com/bola/2012/05/02/conte-pelatih-sensasional-musim-ini/ ulah raga.kompasiana.com
  10. ^ "Materazzi si dimette: Antonio Conte a Bari" (ing Italian). Corriere dello Sport.it. 2007-12-28. Dijupuk 2007-12-28. 
  11. ^ "As Bari e Conte: sciolgono il rapporto" (ing Italian). AS Bari. 2009-06-23. Dijupuk 2009-06-23. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Antonio_Conte&oldid=1093325"