S.S.C. Napoli

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Cithakan:EngvarB

Napoli
S.S.C. Napoli logo.svg
Nama lengkap Società Sportiva Calcio Napoli S.p.A.
Julukan Partenopei
Gli Azzurri (The Blues)
I Ciucciarelli (The Little Donkeys)
Diadegaké 1 August 1926
kanthi jeneng Associazione Calcio Napoli
Stadion Stadio San Paolo
(Kapasitas: 60,023)
Pemilik Filmauro S.r.l.
President Aurelio De Laurentiis
Head coach Maurizio Sarri
Liga Serie A
2014–15 Serie A, 5th
Situs web Situs web resmi klub
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum tandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum ketiga
Soccerball current event.svg Musim ini

S.S.C. Napoli ya iku tim bal-balan kang ana ing Serie A Italia sing digawé ing taun 1926, tim iku duwé situs web resmi ya iku www.sscnapoli.it, Napoli diketuani déning Aurelio De Laurentiis, dirèkturé ya iku Riccardo Bigon. Markas klub bal-balan iki dumunung ana ing stadion ya iku stadion Stadio San Paolo, Napoli.

Sajarah[besut | besut sumber]

Klub iki pertama diadegake ing taun 1904 karo jeneng Naples Foo-Ball & Cricket Club. Pelaut Inggris William Poths lan kancane Hector M. Bayon kang dadi penggagase. Para pengusaha lokal, Conforti, Catterina lan Amedeo Salsi ugi melu lan akhire dadi presiden klub pertama Napoli. Ing 23 Agustus 1926, ing ngisor presiden Giorgio Ascarelli, klub ganti nama dadi Associazione Calcio Napoli. nanging pas mlebu pertama kali ke Serie A, kepemimpinan pindah tangan ing Garbutt, Napoli pikantuk sajumlah kesuksesan lan dadi klub kang paling diwaspadai. Bar iku, Napoli prestasine munggah mudhun, sakwise Perang Donya II. Napoli mlebu metu Serie A lan Serie B dumugi pertengahan 60-an. Era puncak Napoli pas ing pertengahan 80-an lan awal 90-an, Diego Maradona dadi pemaine. Legenda urip Argentina iku menehi Napoli marang puncak sukses, mule saka tropi Piala UEFA lan gelar Serie A.

Prestasi[besut | besut sumber]

2 jawara Serie A (1986/87, 1989/90)

1 jawara Serie B (1949/50)

1 jawara Serie C1 (2005/06)

5 jawara Coppa Italia (1961/62, 1975/76, 1986/87, 2011/12, 2013/14)

2 jawara SuperCoppa Italia (1990, 2014)

1 jawara Piala UEFA (1988/89)

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Liga Italia Seri A 2014/2015
Atalanta | Cagliari | Cesena | Chievo | Empoli | Fiorentina | Genoa | Inter Milan | Juventus | Lazio
| A.C. Milan | Napoli | Palermo | Parma | A.S. Roma | Sampdoria | Sassuolo | Torino | Udinese | Verona
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=S.S.C._Napoli&oldid=974408"