A.S. Roma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
A.S. Roma
600px Giallo e Rosso con ASR.png
Jeneng jangkep Associazione Sportiva Roma SpA
Peparab i Giallorossi (Kuning-Merah)
La Maggica (Ajaib)
i Lupi (Srenggala)
Diadegaké 22 Juli 1927
(olèh Italo Foschi)
Lapangan Stadion Olimpiade Roma
Roma, Italia
Kapasitas 70 653
Ketua Amérika Sarékat James Pallotta
Manajer Itali Eusebio Di Francesco
Liga Serie A
2016-17 Serie A, 2nd
Seragam kandang
Seragam tandang

A.S. Roma iku cekakan saka ukara Associazione Sportiva Roma, nanging luwih asring kanthi jejuluk AS Roma, ya iku salah siji grup bal-balan saka Italia kang ana ing Roma. Grup iki main ing Liga Italia.

Sajarah[besut | besut sumber]

A.S. Roma diwangun nalika taun 1927 déning Italo Foschi kanthi cara ndadèkake 3 grup bal-balan saka kutha Roma, ya iku Roman FC, SS Alba-Audace lan Fortitudo-Pro Roma SGS. Alesané nggabungaké grup-grup iku kanggo nyaingi grup-grup bal-balan saka Italia lor. Nanging ana uga grup ing kutha Roma kang ora mèlu nggabung ya iku SS Lazio.

Nganti saiki grup iki wis menangaké kompetisi, antarané grup sa-Éropah ya iku Inter-Cities Fairs Cup nalika taun 1960-1961 kang dadi bibité liga UEFA Europa League. Nanging nalika iku kompetisi Inter-Cities Fairs Cup ora dicekel déning UEFA, dadi Roma ora kacathet ing kelompok-kelompok kang wis tau menangaké Piyala UEFA.

Per 1 February 2016..[1]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
6 Nèderlan MF Kevin Strootman
8 Argèntina FW Diego Perotti
9 Bosnia lan Hércegovina FW Edin Džeko
16 Itali MF Daniele De Rossi (captain)
No. Pos. Jeneng
24 Itali MF Alessandro Florenzi
44 Yunani DF Kostas Manolas
92 Itali FW Stephan El Shaarawy


Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "Players". A.S. Roma. 14 August 2015. Dijupuk 14 August 2015.