A.S. Roma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
A.S. Roma
600px Giallo e Rosso con ASR.png
Jeneng jangkep Associazione Sportiva Roma SpA
Peparab i Giallorossi (Kuning-Merah)
La Maggica (Ajaib)
i Lupi (Srenggala)
Diadegaké 22 Juli 1927
(oleh Italo Foschi)
Lapangan Stadion Olimpiade Roma
Roma, Italia
Kapasitas 72.698
Ketua Itali Amérika Sarékat Tomasso "Thomas" DiBenedeto
Manajer Spanyol Luis Enrique
Liga Serie A
2010-11 Serie A, 6th
Seragam kandang
Seragam tandang

A.S. Roma iku cekakan saka ukara Associazione Sportiva Roma, nanging luwih asring kanthi jejuluk AS Roma, ya iku salah siji grup bal-balan saka Italia kang ana ing Roma. Grup iki main ing Liga Italia.

Sajarah[besut | besut sumber]

A.S. Roma dibentuk nalika taun 1927 déning Italo Foschi kanthi cara ndadèkake 3 grup bal-balan saka kutha Roma, ya iku Roman FC, SS Alba-Audace lan Fortitudo-Pro Roma SGS. Alesané nggabungaké grup-grup iku kanggo nyaingi grup-grup bal-balan saka Italia lor. Nanging ana uga grup ing kutha Roma kang ora mèlu nggabung ya iku SS Lazio.

Nganti saiki grup iki wis menangaké kompetisi, ing antara grup sa-Éropah ya iku Inter-Cities Fairs Cup nalika taun 1960-1961 kang dadi bibité liga UEFA Europa League. Nanging nalika iku kompetisi Inter-Cities Fairs Cup ora dicekel déning UEFA, dadi Roma ora kacathet ing kelompok-kelompok kang wis tau menangaké Piyala UEFA.

Per 1 February 2016..[1]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Rumeni GK Bogdan Lobonț
2 Jerman DF Antonio Rüdiger (on loan from Stuttgart)
3 Prancis DF Lucas Digne (on loan from Paris Saint-Germain)
4 Bèlgi MF Radja Nainggolan
5 Brazil DF Leandro Castán
6 Nèderlan MF Kevin Strootman
8 Argèntina FW Diego Perotti
9 Bosnia lan Hércegovina FW Edin Džeko
10 Itali FW Francesco Totti (captain)
11 Mesir FW Mohamed Salah
13 Brazil DF Maicon
14 Spanyol FW Iago Falque
15 Bosnia lan Hércegovina MF Miralem Pjanić
16 Itali MF Daniele De Rossi (vice-captain)
No. Pos. Jeneng
18 Argèntina FW Ezequiel Ponce
20 Mali MF Seydou Keita
21 Prancis MF William Vainqueur
22 Itali FW Stephan El Shaarawy (on loan from Milan)
23 Slowak DF Norbert Gyömbér (on loan from Catania)
24 Itali MF Alessandro Florenzi
25 Polen GK Wojciech Szczęsny (on loan from Arsenal)
26 Itali GK Morgan De Sanctis
33 Brazil DF Emerson (on loan from Santos)
35 Yunani DF Vasilis Torosidis
44 Yunani DF Kostas Manolas
48 Turkey MF Salih Uçan (on loan from Fenerbahçe)
87 Bosnia lan Hércegovina DF Ervin Zukanović (on loan from Sampdoria)
97 Nigeria FW Umar Sadiq

Nembe disilih[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
Itali GK Gabriele Marchegiani (at Pistoiese)
Polen GK Łukasz Skorupski (at Empoli)
Cithakan:Country data LIT GK Tomas Svedkauskas (at Ascoli)
Rumeni DF Mihai Bălașa (at Crotone)
Argèntina DF Tiago Casasola (at Como)
Itali DF Alessandro Crescenzi (at Perugia)
Itali DF Paolo Frascatore (at Reggiana)
Itali DF Marco Frediani (at Ascoli)
Sèrbi DF Petar Golubović (at Pisa)
Itali DF Mattia Rosato (at Lupa Castelli Romani)
Itali DF Massimo Sammartino (at Pistoiese)
Itali DF Michele Somma (at Brescia)
Itali MF Luca Mazzitelli (at Brescia)
No. Pos. Jeneng
Itali MF Arturo Calabresi (at Livorno)
Itali MF Giammario Piscitella (at Pistoiese)
Itali MF Federico Ricci (at Crotone)
Itali MF Matteo Ricci (at Pisa)
Itali FW Jacopo Ferri (at SPAL)
Argèntina FW Juan Iturbe (at Bournemouth)
Itali FW Stefano Pettinari (at Vicenza)
Itali FW Matteo Politano (at Sassuolo)
Itali FW Daniele Verde (at Frosinone)
Slowak FW Tomáš Vestenický (at Cracovia)
Paraguay FW Antonio Sanabria (at Sporting Gijón)
Pasisir Gadhing FW Seydou Doumbia (at Newcastle United)

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "Players". A.S. Roma. 14 August 2015. Dijupuk 14 August 2015. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=A.S._Roma&oldid=1083185"