Carlo Ancelotti

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti in Moscow.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Carlo Ancelotti
Tanggal lair 10 Juni 1959 (umur 56)
Papan lair Reggiolo, Italy
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)
Posisi pamain Midfield
Karir remaja
Parma
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1976–1979 Parma 55 (13)
1979–1987 Roma 171 (12)
1987–1992 Milan 112 (10)
Total 338 (35)
Tim nasional
1980 Italy U-21 3 (0)
1981–1991 Italy 26 (1)
Manajer tim
1995–1996 Reggiana
1996–1998 Parma
1999–2001 Juventus
2001–2009 Milan
2009–2011 Chelsea
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only.
† Appearances (Goals).


Carlo Ancelotti (lair ing Reggiolo, Italia, 10 Juni 1959; umur 56 taun) ya iku manajer bal-balan kang asalé saka Italia.[1] Saka Juni 2009 Ancelotti nglatih klub Liga Premier Inggris Chelsea FC.[1] Carlo Ancelotti nduwèni sesebutan Carletto, Anceloti mbiyèn main dadi gelandhang lan nduwèni karir sing suksès ning Roma ya iku dadi kaptèn tim. Carletto nyithak sajarah amarga menangké siji Scudetto lan 4 Coppa Italia lan dadi bagéyan tim légendharis Milan.[1] Carletto tampil kaping 26 lan nyithak sak gol kanggo tim nasional Italia lan metu ning taun 1986 lan 1990 ning Piala Donya.[1] Sawisé dadi manajer Reggiana, Parma lan Juventus, Carlo Ancelotti diangkat dadi manajer Milan ing taun 2001.[1] Carlo Ancelotti menangké Scudetto ing taun 2004, Liga Champions ing taun 2003 lan 2007 lan Coppa Italia ing taun 2003, jawara sèri A lan Liga Champions runner-up ing taun 2005.[1] Ancelotti ya iku salah sawijining saka enem wong sing menangké Piala Éropah dadi pemain lan manajer.[2] Ing sasi Mei 2009, Ancelotti direkrut karo Chelsea FC dadi manajer klub lan ing taun perdhanané ngeterké Chelsea FC jawara Liga Premier lan Piala FA kaping 2.[2] Ancelotti dadi manajer non-inggris sing bisa nggayuh gelar dhobel, sakliyané Arsene Wenger.[2] Ing taun sawisé ning Liga Premier Chelsea ora bisa ngintokké gelar, Ancelotti dipecat dadi manajer klub Chelsea FC ing sasi Mei 2011.[2]

Prestasi pelatih[besut | besut sumber]

Juventus

  • Intertoto Cup: 1999

AC Milan

  • Coppa Italia: 2002–03
  • Serie A: 2003–04
  • Italian Supercup: 2004
  • UEFA Champions League: 2002–03, 2006–07
  • UEFA Super Cup: 2003, 2007
  • FIFA Club World Cup: 2007

Chelsea

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f [1] (diaksès tanggal 15 Juli 2011)
  2. ^ a b c d [2] (diaksès tanggal 15 Juli 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Carlo_Ancelotti&oldid=998788"